Fudbaleri Crvene zvezde u gostima kod Vojske Srbije

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
32.839
Gardisti su na postavili crveni tepih i na poseban način dočekali crveno-bele, a domaćin šampionu Srbije bio je komandant Garde general-major Milomir Todorović


1568293522040.png


Fudbaleri Crvene zvezde predvođeni predsednikom Svetozarom Mijailovićem i trenerom Vladanom Milojevićem posetili su danas Gardu – elitnu jedinicu Vojske Srbije i 204. vazduhoplovnu brigadu na aerodromu u Batajnici .

Gardisti su na postavili crveni tepih i na poseban način dočekali crveno-bele, a domaćin šampionu Srbije bio je komandant Garde general-major Milomir Todorović.

U domu Garde general-major Todorović predstavio je zvezdašima istoriju jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, osnovane 1830. godine.

- Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske. Zvezda je najtrofejniji klub, a Garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske. Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, al ii po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometer vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije - rekao je Todorović, a prenosi sajt crveno-belih.

Lepo iznenađenje pripremili su članove Garde treneru Milojeviću. Nakon prezrentacije o radu njihove jedinice general-major Todorović uručio je Milojeviću šapku komandanta garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.

- Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju - poručio je Milojević.

Crveno-beli su obišli i crkvu Svetom velikomučenikju Georgiju, koja postoji u sklopu Garde. Tu ih je dočekao major Stevan Stevanović, koji im je poželeo mnogo sreće i uspeha u predstojećim mečevima.

Sa aerodrome Vojnomedicinske akademije helihopterom je crveno-bela ekspedicija odletela do aerodrome u Batajnici. U tridesetominutnom letu svi su uživali, a svakako je najlepši deo bio obletanje oko Marakane, te su tako fudbaleri mogli da vide stadion iz nesvakidašnjeg ugla.

Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, 204. vazduhoplovna brigade dočekala je predstavnike Crvene zvezde. Piloti su odgovarali na sva pitanjafudbalera i potrudili su da im što bolje predstave svaki avione. Usledio je letački program, gde su zvezdaši uživali u umeću srpskih vojnih pilota.

http://zurnal.rs/fudbal/zvezda/85444/fudbaleri-crvene-zvezde-u-gostima-kod-vojske-srbije?lang=lat
 
Red je da Krcunov klub poseti mesto i jedinicu gde su njihovi osnivaci drzali Drazu. Istorija ih vezuje.

Inace, bolest - jos jedan u nizu gestova koji pokazuje koliko je Crvena zvezda daleko od sportskog kluba, sto se naravno odrazava i na sam sport.
Da posete sud gde su njihovi osnivaci sudili drazi a potom na spomen krcunu stave venac za likvidaciju draze.

PAZI NAJVECI SRPSKI KLUB???


DRAZA SE U GROBU PREVRCE
 

Back
Top