ФТВ мора да плати Додику

Ništa ti ne brini , mi sad volimo 'vako , kad budete na dobošu promijenićemo ..

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

FBiH prijeti bankrot zbog stanova JNA?

Pripadnicima bivše JNA koji su otkupili stanove od bivše države do početka rata u BiH, a vlasničko pravo im je nakon toga osporeno Federacija Bosne i Hercegovine morat će im isplatiti odštetu ili vratiti stanove.

Iz izvora zvaničnika vlade Federacije kažu da bi sudski procesi i isplate odšteta mogli izazvati slom federalnog proračuna.

Europski sud za ljudska prava prije tri mjeseca donio je presudu kojom je Federaciju BiH obvezao da umirovljenom generalu bivše JNA Branimiru Đokiću isplati 65 tisuća eura odštete jer mu je uskraćeno pravo nad stanom u Sarajevu, što ga je prema tadašnjim zakonima otkupio od Vojno-stambenog fonda 1992. godine.

Prema nekim informacijama u Federaciji BiH ima oko 12500 stanova koji bi mogli postati predmet sudskih i upravnih sporova.

http://www.enter.ba/index.php?optio...i-bankrot-zbog-stanova-jna&catid=53:izdvojeno

Pripadnicima bivše JNA koji su otkupili stanove od bivše države do početka rata u BiH, a vlasničko pravo im je nakon toga osporeno Federacija Bosne i Hercegovine morat će im isplatiti odštetu ili vratiti stanove.

Iz izvora zvaničnika vlade Federacije kažu da bi sudski procesi i isplate odšteta mogli izazvati slom federalnog proračuna.

Europski sud za ljudska prava prije tri mjeseca donio je presudu kojom je Federaciju BiH obvezao da umirovljenom generalu bivše JNA Branimiru Đokiću isplati 65 tisuća eura odštete jer mu je uskraćeno pravo nad stanom u Sarajevu, što ga je prema tadašnjim zakonima otkupio od Vojno-stambenog fonda 1992. godine.

Prema nekim informacijama u Federaciji BiH ima oko 12500 stanova koji bi mogli postati predmet sudskih i upravnih sporova.

http://www.enter.ba/index.php?optio...i-bankrot-zbog-stanova-jna&catid=53:izdvojeno

Da nam je nevolja mi bi bankrotirali , al' nema potrebe ..

Vec je. :hahaha:

Sad moraju flautati Dodiku ne bi li im ovaj omogucio da dobiju kredit od MMFa. :hahaha:

Ja sam o vama sve rekao, dok vam je predstavnik Dodik.
Kako on prema nama Srbima odavde, tako ja prema vama.
Hocete bolji tretman?
Kad se budete obracunali s tom spodobom, kao sto smo mi s manekenom, i kao STO CEMO i sa ovim ako bude delio Srbe.

Smiri dozivljaj i ne skreci sa teme. Niko ne djeli Srbe. Dodik i Nikolic su se vec danas izljubili preko medija.

Ja sam o vama sve rekao, dok vam je predstavnik Dodik.
Kako on prema nama Srbima odavde, tako ja prema vama.
Hocete bolji tretman?
Kad se budete obracunali s tom spodobom, kao sto smo mi s manekenom, i kao STO CEMO i sa ovim ako bude delio Srbe.

Требамо и ми према Србима у Србији онако како је Тадић према нама? Баш је то мудро и поштено у пм...

Заобиђи тему ако немаш нешто друго да кажеш....шта ми сваку другу страницу напомињеш шта ти мислиш....

Коначна пресуда у случају Алијагић 11. јуна.

Јашта сте него дужни, много више него што ће Алијагићи "можда" наплатити. Када су узме у обзир да је више од 20.000 отетих војних станова.

Пасите траву, шта друго да радите да преживите? :lol:

Alijagići lijepo u Strazbur , il nek Dodik sebi uzme papirčinu a njima da pare ..
jesu mudri - obveznice , javni dug , a sebi drpaju u džepove privatno ..

Хебе вас право суд за људска права у Стразбуру а? Тако и треба са стоком талибанском која отима туђу имовину и новац. :cool:

Karanović Dušku, korisniku prava Fonda PIO Republike Srpske od 03/1992.- 02/ 2008.godine, RJEŠENjEM Federalnog Zavoda za PIO/MIO omogućen je, napokon, prelazak u penzioni Fond Federacije Bosne i Hercegovine.
Rješenjem od 21.2.2008.g. za imenovanog je uspostavljena isplata starosne penzije putem Federalnog Zavoda, počev od 21.2.2208.g. o čemu je Fond PIO Republike Srpske 29.2.2008.g. dobio i zvanično obaviještenje, dostavom istog.

Tako je “ poznati“ slučaj Karanović nakon 16 godina riješen. Datira još od 1992. g. kada je Karanović kao interno raseljeno lice napustio svoj dom u Sarajevu te po povratku u Sarajevo 2000.g. bezuspješno tražio da prima penziju od Federacije BiH, tamo gdje je i zarađena. U Februaru 2002.g.obratio se Domu za ljudska prava, koji je taj predmet spojio s predmetom Đoke Kličkovića i Anke Pašalić, i januara 2003.g. riješio u njegovu korist , kontatujući da se time vrši diskriminacija i ugrožavaju ljudska prava. Tu presudu FBiH i Federalni Zavod nikada nisu primijenili sve dok , po tužbi Karanovića, Evropski sud za ljudska prava u Strazburu 20.11.2007.g.nije naložio Federaciji BiH da:
provede Odluku Doma za ljudska prava, u roku od 3 mjeseca,
omogući Karanoviću prelazak u Zavod PIO/MIO FBiH,
isplati mu 2.000 evra na ime razliku penzije koju je za protekli period primao u RS i onog što je trebao primati u Federaciji BiH, - isplati mu 1.500 evra, na ime nematerijalne štete .

http://www.fondpiors.org/latinica/vijest/208/dusko-karanovica-preuzet-od-zavoda-piomio-fbih

Jednog lijepog dana , a možda i prije .. vidiš da se niko plaho ne uzbuđuje zbog presude Sejdić-Finci ..

Alijagići lijepo u Strazbur , il nek Dodik sebi uzme papirčinu a njima da pare ..
jesu mudri - obveznice , javni dug , a sebi drpaju u džepove privatno ..

Ма ја....РС вама да плаћа а ви да се правите луди за станове и пензије? Па дуг према Алијагићима ће бити0.0000001% износа који ћете ви морати платити за отето...

Трава вам не гине.

Smiri dozivljaj i ne skreci sa teme. Niko ne djeli Srbe. Dodik i Nikolic su se vec danas izljubili preko medija.

Mogu oni da se ljube koliko hoce..........
To je samo dokaz da Nikolic ne deli Srbe nigde i nikad, sto mu je svakako veliki plus.
Ali to nimalo ne umanjuje krivicu Dodika za ono sto je uradio.
A kako je on kriv, meni su licno krivi i svi oni koji ga brane.

Ма ја....РС вама да плаћа а ви да се правите луди за станове и пензије? Па дуг према Алијагићима ће бити0.0000001% износа који ћете ви морати платити за отето...

Трава вам не гине.

Nismo mi vama još fakturisali ni što ste pokrali oružje , a kamoli štetu njime napravljenu .. doduše džaba je to fakturisati ,
sve jo to - potkova ispod mrtvih konja , i bez toga ste kritični ..

Требамо и ми према Србима у Србији онако како је Тадић према нама? Баш је то мудро и поштено у пм...

Заобиђи тему ако немаш нешто друго да кажеш....шта ми сваку другу страницу напомињеш шта ти мислиш....

U temi se govori o jednoj od najvecih gnjida u srpskom narodu.......
I ja cu moje misljenje ponavljati na svakoj stranici, SVE DOK se te gnjide ne resite.
I bas mi je drago sto ti smeta.
I treba da ti smeta, cisto da vidis kako je to kad Dodik deli po Srbiji.

То није исто. Пресуда Сејдић-Финци се односи на бирачко право, опструишете је управо ви. А Ђокићу сте у у року исплатили одштету за стан а Карановића (има још примјера) пребацили у фонд пио фбих.

Дакле куљава - спреми се да пасеш траву.....:whistling:

To ti je bolan sve slično ko presuda Karadžiću i Plavšićki: "Visoki sud u Parizu proglasio je vođe bosanskih Srba iz vremena rata, Radovana Karadžića i Biljanu Plavšić krivima za stradanje članova obitelji Kovač kojima moraju i platiti 200.000 eura odštete." http://www.monitor.hr/vijesti/francuska-presuda-karadzicu-i-plavsic/163683/
Zamisli da ih svi tuže ..

Nismo mi vama još fakturisali ni što ste pokrali oružje , a kamoli štetu njime napravljenu .. doduše džaba je to fakturisati ,
sve jo to - potkova ispod mrtvih konja , i bez toga ste kritični ..

Шта ћеш фактурисати када сте испушили на суду?

Odbačena tužba Bošnjaka protiv RS

Opštinski sud u Sarajevu odbacio je zahtjev Ragiba Nukice za ratnu odštetu od Republike Srpske u jednoj od prvih presuda na oko 4.000 tužbi Bošnjaka protiv Srpske, čiji ukupni odštetni zahtjevi iznose oko 680 miliona maraka.

Procijenjeno je da je tužba zastarjela, a upućeni tvrde da je većina od 4.000 tužbi za ratnu odštetu protiv RS podnesena na taj način, tako da bi svi ti zahtjevi mogli da budu odbačeni, piše “Pres RS”.

Advokat Miroslav Mikeš kaže da odluka sarajevskog suda o odbacivanju tužbe RS ne bi trebalo nikoga da iznenadi, jer su rokovi za njihovo podnošenje davno istekli.

“Ako ova presuda iz Sarajeva bude potvrđena i na Višem sudu, onda bi ovakvo posutpanje trebalo da bude pravilo i za ostale sudove u sličnim tužbama”, dodao je Mikeš.

http://novitalas.com/2012/04/25/odbacena-tuzba-bosnjaka-protiv-rs/

Дакле куљава....можеш да пошаљеш фактуру али гледај да употријебиш мало мекши папир јер ће завршити за брисање шупка а можда се онда тако употријебљен пошаље назад као одговор...

Dodik i Tadić su slična tamburala , grabe vlast da sve drže pod kontrolom ..

Ti ne treba da se radujes tome sto ce Dodik otici.....
Bilo ko drugi da dodje zastupace iste stavove, s tom razlikom sto tog koji ga bude zamenio necete moci optuziti da je kriminalac i lopov.
Dodik je srpsko prokletstvo jer sem sto krade i otima usput i deli Srbe na one "prave" i one druge.

Dodik omogući ? Pa on nije kadar sebi omogućiti ..
Dobri su ti krediti od MMF-a , tu onda bude kontrole, pa ne mogu krasti ..

Nije ? http://www.biznis.ba/bih/16185-ebrd...eura-kredita-za-autoput-banja-luka-doboj.html
Sto se onda Lagumdzija lize sa Dodikom nakon godina pljuvanja preko FTVa i emisije 60 minuta koja sada placa odstete Dodiku ? Znas ti Fato sve, samo je realnost toliko losa da je lakse ziviti u masti.
Dodik se popisa po vama, kaze vam da ste narod kakvog nema nigdje a vas prvak Lagumdzija ga ljubi u dupe, Tihicu su vec utrnula usta, Haris je poslusao Srbe pa pobjegao u Anadoliju a Radoncic vjezba. Propali ste. Ni obraza vise nemate. :ok: Islamofasizam je na izdisaju, bicete prezadovoljni i sa 24%.

Ti ne treba da se radujes tome sto ce Dodik otici.....
Bilo ko drugi da dodje zastupace iste stavove, s tom razlikom sto tog koji ga bude zamenio necete moci optuziti da je kriminalac i lopov.
Dodik je srpsko prokletstvo jer sem sto krade i otima usput i deli Srbe na one "prave" i one druge.

Znamo http://www.orbus.be/aktua/2012/aktua3363.htm
Nego ne podnosim hinje , ovaj Dodik laje lokalno , neće ovo , neće ono , najgore što vrijeđa žrtve ,
a kad ode na brifing kod gazda onda je nagodan , kooperativan .. sad ganjaju EU , al da ih EU nagradi na račun komšiluka ,
pa u te svrhe malo koketiraju sa Rusima , da im Rusi dignu cijenu na Zapadu .. ih , što bih ih ja spustila ..

Znamo http://www.orbus.be/aktua/2012/aktua3363.htm
Nego ne podnosim hinje , ovaj Dodik laje lokalno , neće ovo , neće ono , najgore što vrijeđa žrtve ,
a kad ode na brifing kod gazda onda je nagodan , kooperativan .. sad ganjaju EU , al da ih EU nagradi na račun komšiluka ,
pa u te svrhe malo koketiraju sa Rusima , da im Rusi dignu cijenu na Zapadu .. ih , što bih ih ja spustila ..

Procitao sam naslov i bilo mi je dovoljno.......
Sam naslov je pleonazam, jer "etno" i "nacionalizam" su reci koje imaju isto znacenje.
Cim je naslov nepismen, sadrzaj zasigurno ne vredi ni citati.

Back