FTN ili ETF ?

Ja sam FTN završio i nemam na šta puno da se požalim. Ni što se tiče organizacije niti akumuliranog znanja. Reći će ti neki ETFovci da je njhov fax teži, ima više da se uči i bla bla ali je to dosta daleko od istine. Inženjer se ne pravi od bubanja već od kreativnosti ;)

ja sam etf
profesore je tesko porediti, korektni su, svi ispiti su pismeni, sve se radi na poene, nema tu nikakve protekcije
uslovi su takvi da nema dovoljno prostora, vezbe, ispiti, kolovijumi se zakazuju od 8-21 radnim danima, a najcesce se polazu subotama i nedeljama, cesto u amfiteatrima drugih fakulteta, infrastruktura je dobra, imas vise racunarskih ucionica sa novim kompjuterima, svaka ucionica ima projektor, i druge specificne stvari, tu smo daleko ispred matf-a npr koji se u tom smislu raspada
predmeti, prva godina je ista za sve(osim za softversko inzenjerstvo), imas pravo da izaberes izmedju nekih praktikuma i laksih ispita,ostalo je obavezno, posle prve godine upisujes smer, smerovi su dosta razliciti i razlicito organizovani

obaveza na fakultetu ima puno, mora redovno da se radi i da se ne propustaju lab vezbe, spremaju kolokvijumi, predaju projekti na vreme, i onda nije posebno tesko ni poloziti ispit... u suprotnom jeste

konkurencija je ogromna i jaka, cula sam da je ove godine bio nikad tezi prijemni i da ce od sad tako da se ide na sto teze prijemne kojima ce da se odvoji zito od kukolja, pa pocni sa pripremama na vreme :)

Pocela sam vec sa pripremama ,ali imam neki strah da je etf mnogoo tezi od ftn

A koji smer konkretno želiš da upišeš? Jesi raščistila sa sobom pre svega da ne bude kasnije "što upisah ovo čudo". Što se tiče fakulteta iz iskustva mojih ortaka se stiče utisak da je ETF teži fakultet ali generalno gledano sve to zavisi najviše od tebe i koliko ćeš ti biti spremna da izađeš na kraj sa obavezama.

Najverovatnije informatiku,tj racunarska tehnika i informatika.S obzirom da sam srednju promasila,tj pod pritiskom roditelja upisala nesto sto me ne zanima ,jer mi nisu dali gimnaziju (informaticki) ,za ovo sam se sama izborila i svesna sam da mi treba dobro spremanje jer nisam u tim vodama pa sam zato ranije i pocela sa pripremama.
A koji smer konkretno želiš da upišeš? Jesi raščistila sa sobom pre svega da ne bude kasnije "što upisah ovo čudo". Što se tiče fakulteta iz iskustva mojih ortaka se stiče utisak da je ETF teži fakultet ali generalno gledano sve to zavisi najviše od tebe i koliko ćeš ti biti spremna da izađeš na kraj sa obavezama.

- - - - - - - - - -

i na fakultetu postoje organizovane pripreme za prijemni

Cula sam,samo ne znam kada pocinju.

- - - - - - - - - -

Najveca navala je ove godine i bila na tehnickim fakultetima,nadam se da nece i sledece :D

Nije to nista preterano tesko, nemoj da se plasis, samo moras da imas radne navike, jer ces skoro svakog dana morati nesto drugo da radis oko faksa. Kada imas neki lab, ostanes da ga spremas ponekad nocu, kolokvijume isto tako, razlika ismedju ispita je dva-tri dana u jednom roku i tome slicno. Nemas onaj luksuz kao na drustvenim fakultetima da ne vidis fakultet mesecima do mesec dana pred rok, kad sve nabiflas. Ovde je najbitnije biti u kontaktu sa faksom, i odgovarati na sve te obaveze i ispiti ce onda da idu...

Najverovatnije informatiku,tj racunarska tehnika i informatika.S obzirom da sam srednju promasila,tj pod pritiskom roditelja upisala nesto sto me ne zanima ,jer mi nisu dali gimnaziju (informaticki) ,za ovo sam se sama izborila i svesna sam da mi treba dobro spremanje jer nisam u tim vodama pa sam zato ranije i pocela sa pripremama.

Ako si počela ranije onda je dobro, savetujem ti i da pogledaš smer Softversko inženjerstvo na ETF-u kao i smer Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije na FTN-u čisto da vidiš koje sve opcije u vezi informatike imaš. Naravno tu je i smer Računarstvo i automatika na FTN-u ali na njemu tek od treće godine ćeš krenuti neke konkretnije stvari sa informatikom kada se biraju usmerenja ali te zato na prve dve godine dobro izdriblaju sa osnovama.

Cula sam,samo ne znam kada pocinju.

- - - - - - - - - -

Najveca navala je ove godine i bila na tehnickim fakultetima,nadam se da nece i sledece :D

Biće sledeće možda i još veća zato se što bolje pripremi

Нећеш погрешити који год да упишеш. Ја сам студирао на ФТН-у до дипломирања. Постдипломске студије сам почео на ЕТФ-у и то само из једног простог разлога - покривају онај образовни профил и поље научног рада које одговара мом професионалном усавршавању.

Back