Frutarijanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme SS88
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanimljivo pitanje za frutarijance: Da li vino, kao produkt voca, spada u namirnice koje je dozvoljeno konzumirati? :think:
Za ostale: Na ovom Forumu ima dosta spam tema, molim prebacite se tamo.
Hvala na razumevanju.

da li se vi ljudi šalite???

očnjaci DANAS nisu za poredjenje sa lavovima i ostalim mesožderima, kao što nam i rep DANAS nije za poredjenje sa šimpanzama... To što DANAS ne visimo po drveću ne znači da naši preci to nisu radili! Isto važi i za očnjake! To što smo pronašli vatru i počeli manje da jedemo sirovo meso ne znači da nikad nismo jeli meso, tačnije da naši preci nisu ždrali meso...

To jedno, ukratko, kad mu se majka posle 7 nedelja posta na vodi (nisu pravoslavci, samo se uplasila za zdravlje i kucni budzet) vratila kod svog dr sa ponovljenom laboratorijom, covek je mislio da im se pokvario analajzer u laboratoriji. Drugo, vidim po sebi (vrlo rigorozan vegetarijanac, iz zdravstvenih razloga unosim maticni mlec, izuzev toga iz etickih skoro vegan) otkako se pridrzavam takve dijete da mi se zdravstveno stanje popravilo a laboratorijski rezultati su, s obzirom da vec vise od 3 godine primam vrlo... diskutabilnu terapiju, vise nego dobri.

Pitanje je postavljeno frutarijancima. Ti praktikujes mesozderstvo nisi frutarijanac.

'El mogu ja, apivegetarijanac? :flert: Koliko mi je poznato, sira (ne snalazim se na Visti, ne znam gde mi je nasa latinica) prolazi kroz alkoholno vrenje prirodnim putem, bez destilacije tako da taj kriterijum zadovoljava. Sad, znajuci da recimo Mimi Kirk kao raw vegan u svojim receptima koristi kvasac, ne vidim zasto bi vino bilo problem.

'El mogu ja, apivegetarijanac? :flert: Koliko mi je poznato, sira (ne snalazim se na Visti, ne znam gde mi je nasa latinica) prolazi kroz alkoholno vrenje prirodnim putem, bez destilacije tako da taj kriterijum zadovoljava. Sad, znajuci da recimo Mimi Kirk kao raw vegan u svojim receptima koristi kvasac, ne vidim zasto bi vino bilo problem.

Po pravilima ovog rezima ishrane ne. Mesozderka u postu iznad je ispravno odgovorila za vino jer prolazi kroz proces prerade i samim tim se ne uklapa u koncepciju frutarijanstva.

Ali i najprirodniji. U sirem luku masovniji prelazak ljudi na pravilnu ishranu trenutno nije moguc zbog mocne industrije mesa i mleka, kao i farmaceutske industrije, koja je tu da "sanira" posledice.

Iskreno, divim se Mimi Kirk, žena je pre mesec dana napunila 74 a izgleda kao da joj je maksimum 50 ali napravila je karijeru od toga a odakle joj novac za sve to, e, to je već druga priča. Samo znam da voće i povrće nikad nisu bili skuplji a da su drastično i neopravdano podigli i cene uvozne robe tipa indijskog oraha kad su podigli pdv za 2%

Sta ce ti orah iz Indije, ne raste na podneblju gde ti zivis. Po makrobiotici najzdravija hrana je ona koja raste u radijusu 40km od mesta prebivalista. Imamo srece da je klima solidna i dosta namirnica uspeva od voca do povrca. Kikiriki se moze proizvesti a 100 gr sadrzi 27 grama proteina, iskoristivost je 79%.

Sta ce ti orah iz Indije, ne raste na podneblju gde ti zivis. Po makrobiotici najzdravija hrana je ona koja raste u radijusu 40km od mesta prebivalista. Imamo srece da je klima solidna i dosta namirnica uspeva od voca do povrca. Kikiriki se moze proizvesti a 100 gr sadrzi 27 grama proteina, iskoristivost je 79%.

E sad, indijski orah raste u Srednjoj i Juznoj Americi. :lol: Sta znam, neizostavan je sastojak nekih recepata, npr. mleven sa solju i belim lukom je odlican za posipanje makarona i "makarona" od tikvica...

I sta bi sa kiselim kupusom i kvascem? :ceka:

Back