Fruskogorski maraton 2011

Enter-2-2

Zainteresovan član
Poruka
166
Evo opet se blizi maj, vreme leti i zimi i leti, a ova tema polako ponovo ulazi u svakodnevni zivot.
Sto se mene licno tice, prosle godine sam isao na 33km...da se ne lazemo, UMRO sam, a posebno me je ubilo penjanje na Strazilovu; sibala me je zesca upala misica 2 naredna dana i bilo je malo problema sa vodom, jer je bilo tacaka na koje i nije bas moguce dovuci cisternu...i pored toga, usudim se da kazem da je bilo izvanredno i da tako nesto ni slucajno ne treba propustiti. Prosle godine sam bio prvi put, i naravno planiram i ove, sa manje-vise istom ekipom sa faksa.
E sad me zanima sta kaze "javnost" :D
Dakle, idete li, na koju stazu, sta cete poneti od opreme, ...ma, o svemu po malo.

FitnessGuy

Zainteresovan član
Poruka
495
Nema ničeg lošeg u maratonu, niti u bilo kom rekreativnom sportu. Stvarno treba pustiti ljude da pričaju i razmenjuju iskustva o sportovima kojima se bave, a ne da se forsira samo jedna stvar ovde.

edit: Čitao sam i ostale teme, pa vidim da se Bru šali. No, dokle više ta jurnjava po temama i prepucavanje... :D

Poslednja izmena:

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
АјдЕ лику немој лупати
јЕСИ ли кад трчао маратон или нешто приближно томе?

Jesam na traci!!!!!! Ali volim samo ako ispred mene ima veliki LCD televizor i ako puste Roki film kad ono trci kroz grad a dobacuju mu jabuke sa pijace! Tad bas dobijem kondiciju dosta! Poneki put i ja ponesem jabuku pa jedem dok trcim! E tada imam ful kondiciju i lepo se osecam i motivisano!

Paganko

Elita
Poruka
16.640
Evo opet se blizi maj, vreme leti i zimi i leti, a ova tema polako ponovo ulazi u svakodnevni zivot.
Sto se mene licno tice, prosle godine sam isao na 33km...da se ne lazemo, UMRO sam, a posebno me je ubilo penjanje na Strazilovu; sibala me je zesca upala misica 2 naredna dana i bilo je malo problema sa vodom, jer je bilo tacaka na koje i nije bas moguce dovuci cisternu...i pored toga, usudim se da kazem da je bilo izvanredno i da tako nesto ni slucajno ne treba propustiti. Prosle godine sam bio prvi put, i naravno planiram i ove, sa manje-vise istom ekipom sa faksa.
E sad me zanima sta kaze "javnost" :D
Dakle, idete li, na koju stazu, sta cete poneti od opreme, ...ma, o svemu po malo.

Idem kao i obično, retko propuštam tu zabavu. Ne znam šta da ti kažem, obično me bole noge posle, ali već za 2 dana sve prođe... Upalu ne dobijam više, samo prvi put kada sam bio. Inače plan mi je ovakav: idem na ultra, a možda eventualno skratim sazu na neki od velikih, zavisi od vremenskih uslova i eventualnih povreda, žuljeva i slično. Prošle godine sam odustao od ultra na Letenci (prešli smo nekih 85km), počela je kiša, a ti kasniji delovi staze su užasno strmi, Stražilovo je pesma za sve to.

Obično mi za veliki maraton treba oko 20 sati, a pre dve godine sam ultra prešao za 26 časova. Jednom sam na velikom istočnom stigao peti i jednom na veliki zapadni šesti....

Opreme nosim minimalno, jer je veći deo toga samo besmisleno opterećenje i glupost. Viđam redovno svake godine pacijente sa više litara vode, nose i po 10ak litara, šatore, vreće za spavanje, ogromne rance pune svega i svačega, a koji do kraja posluže samo da im naprave ojede na ramenima i eventualno išijas.

Nosim nekoliko rezervnih čarapa, i obično imam 2-3 para na nogama. Zatim, litru vode u dve flašice od po pola litre - to ide u džepove na pantalonama. Nosim inače one široke, što se prodaju po šopovima sa vojnom opremom radi komotnosti. Puder - bez toga ne polazim. Par zavoja za svaki slučaj. Batrelampa sa diodicama i jedne rezervne baterije. Mad obično i jedne potraju celu noć. Čokoladu, ako ne pojedem, podelim devojkama us put. :per: I dobar doručak - koji pojedem pre polaska. I to je sve. Možda ove godine ubacim i kabanicu, imajući u vidu prošlogodišnje iskustvo.

Paganko

Elita
Poruka
16.640
A možda krenem i na ovaj još veći: ultra plus 111km.

Inače, ima sad promena u stazama:

stazefrmstampa.jpg

Paganko

Elita
Poruka
16.640
Evo da vam se javim:

Prešao Ultra plus maraton (110km)... cca 30 sati. Bilo bi i manje da nisam svratio u kafanu na zmajevcu :D

Vreme bilo lepo, prvog dana. Počeo vetar naveče, a sutra ujutro i kiša. Zadnjih 10km sam se klizao, kotrljao i valjao po blatu. I pokisao sam do gole kože jer nisam ništa imao za kišu.

Posledice: dva manja žulja koji mi ne smetaju u patikama. Bole malo kolena. I izgleda da sam malkice povredio neki mišić u desnom stopalu. Sve ostalo je super.

Vidimo se dogodine ponovo.

Talamasca42

Aktivan član
Poruka
1.254
Поздрав свима! :bye:
Редовно идем на Фрушкогорски маратон! Не пропуштам ту забаву! :cool:
(понекад одрадим и сам неку стазу, одем на пролеће или лето бусом са главне станице и милина је кад нема оне гужве:mrgreen:)
Ове године, на жалост, нисам био, јер сам био у иностранству.

Иначе, увек идем на стазе од 33(34)км. Таман довољно! :mrgreen:
Проблема са упалом мишића, оједима, жуљевима никад нисам имао.