Фриленсери траже састанак због пореских решења за приходе из иностранства

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.996
Cuj to kod kad bi se preselio u USA da radis, a Srbija ti trazi porez od toga...
Dakle, samo sto fizicki ovde obitavas, je dovoljno da te pokrade drzava..
Uglavnom države oporezuju na osnovu toga što Živiš kod njih odnosno korisnik si javnih usluga.

Jedino Dupemerikanci naplaćuju na osnovu pasoša a ne prebivališta

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Ne unosite. Prati tok novca i videćeš da su Lenseri štetočin
I te kako unosimo i troošimo novac u Srbiji i punimo državne kase. Može se reći da smo pretplatili porez.

A ovo je i bezobrazno od države da nam tako zabije nož u leđa i da nam naplaćuje unazad za nešto kada to nije bila ni profesija. Da su bar bili pošteni i rekli od sada se uvodi porez za frilensere pošto je to nova profesija nego ne platićete i za pet godina unazad. Totalno ludo i zlo!

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.996
I te kako unosimo i troošimo novac u Srbiji i punimo državne kase. Može se reći da smo pretplatili porez.

A ovo je i bezobrazno od države da nam tako zabije nož u leđa i da nam naplaćuje unazad za nešto kada to nije bila ni profesija. Da su bar bili pošteni i rekli od sada se uvodi porez za frilensere pošto je to nova profesija nego ne platićete i za pet godina unazad. Totalno ludo i zlo!
Frilenser je samo, da kažemo, način zarade a oporezuje se zarađivanje. To je tako bilo i prethodnih 5 godina nego su kefirobuljaši utajivali.

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.996
Da samo što je novinar postojao kao profesija, a filenser nije u tome je razlika.
Mislim da je frilenser nešto kao Slobodan Strelac.

Na primer "Ja raznosim paketiće bajsom ali ne radim za Glovo nego sam slobodan strelac."

Dakle, taj pod-način rada ne znači da to nije ista delatnost (raznošenje bajsom)

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Mislim da je frilenser nešto kao Slobodan Strelac.

Na primer "Ja raznosim paketiće bajsom ali ne radim za Glovo nego sam slobodan strelac."

Dakle, taj pod-način rada ne znači da to nije ista delatnost (raznošenje bajsom)
Ne. Kada radiš za Glovo ili kao raznosač novina firma za koju radiš plaća porez i za tebe, a ovo je nešto kao rad za džaparac i to se ne može i ne sme oporezovati bez obzira na iznos. U Americi imaš tinejdžere koji šetaju pse i kreče ograde za džeparac i to niko ne oporezuje.

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
87.166
Screenshot_2023-01-12-21-13-25-91_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

blooser

Veoma poznat
Poruka
13.342
Vazno je da vise kockarnice i kladionice ne oporezuju, tigar :bljak:

Pa lepo sam napisao da oporezivanje treba ide na kompanije, da one placaju porez, ili bar najveci deo istog. Pomenute kockarnice necu ni da komentarisem, njima bih ogulio kozu s ledja. Ako se sada ne oporezuju to je samo dokaz kriminalnosti vlasti, koja je kriminalna u 1000 varijanti, i plus izdajnicka.

Zato i pisem da mora da se menja sve, i poreski sistem i CEO sistem.

blooser

Veoma poznat
Poruka
13.342
Нпр. ја нисам прочитао написано.

Оно је заиста тешко за читање.

Могао си да напишеш у више постова, да направиш проред, можда да формулишеш мисао тако да је лакша за читање.

Пост ти је јако напоран за читање, тако да сам га ја прескочио, а верујем и многи други.

Aha, vise od 3 reda ne moze mozgic da obradi? Kazu da je to boles' modernog doba, intelekt otisao u WC solju. Zato nam i ide ovako napredno, vise niko nije u stanju da cita.

Hoze Uspeh

Početnik
Banovan
Poruka
8
Aha, vise od 3 reda ne moze mozgic da obradi? Kazu da je to boles' modernog doba, intelekt otisao u WC solju. Zato nam i ide ovako napredno, vise niko nije u stanju da cita.
U pravu je Ego, ti si crni Kapetanmark

A to znači da imaš 9. kyo zvanje u nečitljivosti