Friends with benefits

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dive je opisivala samo dve kategorije zena, a dijapazon je recimo deset. Istina je da se udaja iz materijalnih razloga, koja uvek ima uticaja, ali kao dominantnog razloga naciva bracna prostitucija.
Mada, postoji i druga vrsta bracne prostitucije cija moralnost je pod znakom pitanja.

Gde partneri dogovorno ili precutno odobravaju vidjenja sa "prijateljima sa benefitom". I vrlo je ravnopravna podela toga medju polovima.

Delite zene na kategorije?
Pa to je ono sto sam rekla da mi je sve to u rangu izjave da postoje zene za kucu i zene za van kuce..

..ma uzas bre...

Delite zene na kategorije?
Pa to je ono sto sam rekla da mi je sve to u rangu izjave da postoje zene za kucu i zene za van kuce..

..ma uzas bre...

Recimo da same izaberu kategoriju je l to bolje?
Svi biramo svoj zivot, neki ga priznaju neki ne.
Okolina to radi nemilosrdno nekad realno nekad vrlo nerealno.

- - - - - - - - - -

Kada cujes da zena kaze da joj je kriterijum dobar auto, hoces li joj reci da gresi ili ne primetis da je izabrala kategoriju?

Nije pravilo, ali dešavaju se mnogo češće nego što neki misle. Sigurno mnogi od vas znaju za prevare u bližem okruženju. I moja poenta je, sad samo pomislite za koliko li njih ne znate, jer nisu izašle na videlo.

Sve to ok, ali opet - sto se sve tako crno gleda, gura u isti kos??
Znas kakvi se strahovi razvijaju iz toga.
Zamisli mladog coveka trovanog svim tim tragicnim pricama.

Klasican primer prostitucije ti je recimo kada ugledan lik u zrelim godinama dodje na slavu u besni fok i ponude mu da ozeni zenu od 18 i po godina,

a ona pristane iz okreta.

Recimo to je neka klasika, onda se zena lepo odomaci, pa trazi posao od muza i on joj nadje posao i zaposli je,
do tada jos ne znamo da li je ili nije prostitucija ili patrijalhalni izbor bracnog druga. Kada ona nadje nekog mladjeg
da vara svog muza onda iskacu posledice prostitucije.

Jos kada joj prodje ta romansa i vrati se istom muzu da "brine o njemu" onda se vide sve dimenzije.

Poslednja izmena:
Apsolutno ne mora da bude, vec samo jedan kriterijum vise. Medjutim, ako to ostavlja posledice koje se javljaju kod prostitucije onda i pripada tamo.

Hmm... kakve posledice? A da su iste kao i kod prostitutke? Pokusavam zamisliti i ne ide.
Brak je vekovima bio nesto kao dobro sklopljen posao. Novac je igrao bitnu ulogu, kao i poreklo, ugled. I opet je opstao.
Tek je sirotinja imala taj luksuz da se zeni i udaje iz ljubavi.

Ne znam uopste sta to znaci a kamoli nesto drugo...bas me zanima da vidim sta sam to propustila u zivotu
pa bih volela da mi neko objasni...
na primer
dva partnera..jedan radi drugi ne radi..
vole se - to je srecan brak
ne vole se, odnosno mozda postoji nesto ali je spona te veze to sto materijalno zavisis od partnera a partner te nervira - bracna prostitucija

Recimo da same izaberu kategoriju je l to bolje?
Svi biramo svoj zivot, neki ga priznaju neki ne.
Okolina to radi nemilosrdno nekad realno nekad vrlo nerealno.

Kada cujes da zena kaze da joj je kriterijum dobar auto, hoces li joj reci da gresi ili ne primetis da je izabrala kategoriju?

Tebi je to kriterijum, razlog za kategorizaciju?
Zalja sesti u dobar auto je kriterijum?

To ti je kriterijum u rangu onog -moj kriterijum je da mi zenska ima sise broj sest...

Meni je prestrasno kad procitam ovako nesto...bracna prostitucija, mislim...

To mi je u rangu izjave da postoje zene za kucu i zene koje nisu za kucu....

- - - - - - - - - -

Naso covek frendicu i uvalice joj epitet "sa benefitom"...:lol:

Gle, molim te, strašno ti je da pročitaš, a nije ti strašno da to postoji?

Nije ti strašno da se neka ciljno namesti muškarcu, da se poštopoto s njim razmnoži, samo radi svog životnog komfora, bez svojih zasluga, sem udaje.

Za tebe nije, a za mene to jeste bračna prostitucija.

Uzgred, s čime je tebi u rangu je već tvoja stvar, ja ne vršim podelu žena, već ljudi.

Poslednja izmena:
Klasican primer prostitucije ti je recimo kada ugledan lik u zrelim godinama dodje na slavu u besni fok i ponude mu da ozeni zenu od 18 i po godina,

a ona pristane iz okreta.

Recimo to je neka klasika, onda se zena lepo odomaci, pa trazi posao od muza i on joj nadje posao i zaposli je,
do tada jos ne znamo da li je ili nije prostitucija ili patrijalhalni izbor bracnog druga. Kada ona nadje nekog mladjeg
da vara svog muza onda iskacu posledice prostitucije.

Jos kada joj prodje ta romansa i vrati se istom muzu da "brine o njemu" onda se vide sve dimenzije.

S moralne strane mozda nije ok, ali sa zivotne jeste.
Ako recimo pogledas romane Jane Austen videces da se za zenu podrazumevalo da se uda za gospodina, koji ce o njoj moci finansijski da se stara, jer zene tada u 90% slucajeva nisu imale nikakve prihode. Kada im otac umre sve nasledjuje brat, a ako brata nemaju prvi muski rodjak.
Njihovo je bilo da muzu budu dobre i verne supruge, rode mu decu i o njima se staraju.
Neke zene i dan danas sebe vide tako.

Klasican primer bracne prostitucije je i kada se partneri dogovaraju ili precutno odobravaju van bracne aktivnosti.

Recimo sretan bracni par ima 4 dece, a ni jedno ne radi. Prodajom svojih polnih atributa muz ili zena nalaze partnere koji im dopunjavaju kucni budzet.

na primer
dva partnera..jedan radi drugi ne radi..
vole se - to je srecan brak
ne vole se, odnosno mozda postoji nesto ali je spona te veze to sto materijalno zavisis od partnera a partner te nervira - bracna prostitucija

Pa ukoliko bi ti mogao da zivis pored nekoga ko te nervira onda je ovo opravdano razmisljanje...
To ne postoji, nemoguce je...

S moralne strane mozda nije ok, ali sa zivotne jeste.
Ako recimo pogledas romane Jane Austen videces da se za zenu podrazumevalo da se uda za gospodina, koji ce o njoj moci finansijski da se stara, jer zene tada u 90% slucajeva nisu imale nikakve prihode. Kada im otac umre sve nasledjuje brat, a ako brata nemaju prvi muski rodjak.
Njihovo je bilo da muzu budu dobre i verne supruge, rode mu decu i o njima se staraju.
Neke zene i dan danas sebe vide tako.

Ako dobro procitas videces da ja ne osudjujem odnose vec laz koja ih pokriva.

Nije ti strašno da se neka ciljno namesti muškarcu, da se poštopoto s njim razmnoži, samo radi svog životnog komfora, bez svojih zasluga, sem udaje.

Uugred, s čime je tebi u rangu je već tvoja stvar, ja ne vršim podeli žena, već ljudi.
Boldovan komentar je zabranjen pravilnikom Krste.:evil:

Uugred, s čime je tebi u rangu je već tvoja stvar, ja ne vršim podeli žena, već ljudi.

Hmm...a o kojoj tacnoj njenoj zasluzi govoris?
Cime zena treba da zasluzi da je neko ozeni?

Back