Friend zona (drugačiji pogled)

FSkGjOJX0AIqHic.jpeg
 
Uglavnom je opšteprihvaćeno mišljenje da kada muškarac ne zainteresuje dovoljno ženu (fizički, inteligentno i sl.), on prelazi u tzv. friend zonu, koja se smatra nepovoljnom po muškarca.

Ali da li je stvarno tako?

Pogledajte prilog 1352068

Zamislimo hipoteticki primer.
Muskarac se muvao sa zenom, nije uspeo, postali su prijatelji.

Izlazili su zajedno, druzili se, smejali. Vremenom su saznali ko sta voli, koga sta pokrece, kao i mane i vrline onog drugog.

Takodje se stvorilo poverenje medju njima, pa su medjusobno poverili i neke od svojih najskrivenijih tajni.

Recimo sada da nakon nekoliko godina, zena pronadje muskarca koji je u potpunosti privlaci (fizicki, mentalno, inteligencija...) i da zapocinje vezu sa njim. Stvari idu u dobrom pravcu, vec su pola godine zajedno, i polako pocinju da otkrivaju stvari jedno o drugom. Pojavljuju se misljenja po kojima se slazu, ali i ona po kojima se razilaze. Takodje pocinju da se uvidjaju i medjusobne mane i vrline. Vise je vrlina no mana na obe strane, pa odlucuju da nastave vezu.

Sada dolazimo do pitanja kakav je status muskarca u friend zoni, u odnosu na muskarca sa kojim je zena, i da li je on stvarno u podredjenom polozaju?

Naravno, ne mogu da nabrojim sve primere, jer je to nemoguce, ali navedimo barem nekoliko njih.

Skracenice koje cu koristiti:
MUV - muskarac u vezi
FZM - friend zone muskarac

Npr.

- uporedjivanje MUV i FZM. Npr. FZM je u necemu spretniji u odnosu na MUV, pa se MUV zamera kako to FZM moze, a ti ne mozes

- nepotpuna kombatibilnost. Npr. zena i FZM su umetnickog karaktera, a MUV je logickog karaktera. I sada npr. MUV kupi zeni parfem za poklon, a zena mu napise, zasto ne mozes da budes romantican kao FZM, pa da mi napises neku pesmu

- da bi se prikazala u sto boljem svetlu, ili zato sto su zajedno tek nekoliko meseci, pa nije stvoreno dovoljno poverenja, ili pak zato sto misli da je MUV nece razumeti, zena odlucuje da precuti ozbiljne stvari MUV, koje ce reci FZM jer je on moze bolje razumeti

- FZM uvek predstavlja backup opciju zene koju MUV voli ( iako to mozda i nije tako). FZM se kao dobar prijatelj uvek nudi da pomogne, da da savet, da ucini sve sto treba, kako bi svoju prijateljicu ucinio srecnom. Zbog toga MUV oseca konstantnu tenziju, i trudi se da bude sto bolji, kako bi udovoljio zeni koju voli

- Prilikom svadja, koje su neminovne u svakoj vezi, FZM je uvek tu kao rame za plakanje. Uvek podrzava stranu zene, nezavisno od toga da li je u pravu ili ne, a neretko govori i stvari protiv MUV

Znajuci sve ove informacije, postavlja se pitanje, da li je biti FZM stvarno toliko lose, kao sto se cesto pominje?

I da li je jedina razlika izmedju MUV i FZM seks?

I kako vi u svom zivotu resavate ove stvari? Da li svoje tajne i duboku intimu cuvate za svog izabranika/cu, ili delite i sa dobrim prijateljem/icom?

Da li prilikom svadja, pokusavate da resite problem izmedju sebe, ili trazite utociste kod prijatelja/ice, govoreci kako vas partner jednostavno ne razume?

Da li svog partnera/ku drzite pod konstantnom tenzijom da vas moze izgubiti (zbog gore navedenih primera), i nesvesno ga (ili cak mozda i svesno) terate da se uvek trudi da bude bolji kako bi vas zadrzao?
FZ ne postoji. To je automatski pali.
 
FZ ne postoji. To je automatski pali.
Ako mi se muškarac sviđa nema šanse da mu budem prijatelj. Ili ćemo se sexati ili ništa. Još da ga slušam i tešim he.. osećala bih se kao neka paćenica. I to bih otvoreno rekla, nema šta da krijem. Dakle, ne želim da se družimo jer mi se sviđaš i neću da se foliram. Mada se to desilo nikad. :)
 
Ako mi se muškarac sviđa nema šanse da mu budem prijatelj. Ili ćemo se sexati ili ništa. Još da ga slušam i tešim he.. osećala bih se kao neka paćenica. I to bih otvoreno rekla, nema šta da krijem. Dakle, ne želim da se družimo jer mi se sviđaš i neću da se foliram. Mada se to desilo nikad. :)
Tako i ja. Ili cemo biti nesto ili nista.
 
Tako i ja. Ili cemo biti nesto ili nista.
Pa to su zdravi odnosi.
Drugo je ako nekog znaš sa posla, ono ponekad izađete na piće ali nema tog dopadanja.. Čim ima dopadanja a taj drugi se folira,, doduše njegova stvar. Ako mi se posle nekog vremena svidi, a on ne bi želeo, rekla bih to je to, dalja kafenisanja su za mene nepoželjna. Mentalno zdravje i neko samopoštovanje su bitniji od te kafe.
 

Back
Top