Friend zona (drugačiji pogled)

SilverStar

Poznat
Poruka
9.743
Uglavnom je opšteprihvaćeno mišljenje da kada muškarac ne zainteresuje dovoljno ženu (fizički, inteligentno i sl.), on prelazi u tzv. friend zonu, koja se smatra nepovoljnom po muškarca.

Ali da li je stvarno tako?

benefits-girl-friends.jpg

Zamislimo hipoteticki primer.
Muskarac se muvao sa zenom, nije uspeo, postali su prijatelji.

Izlazili su zajedno, druzili se, smejali. Vremenom su saznali ko sta voli, koga sta pokrece, kao i mane i vrline onog drugog.

Takodje se stvorilo poverenje medju njima, pa su medjusobno poverili i neke od svojih najskrivenijih tajni.

Recimo sada da nakon nekoliko godina, zena pronadje muskarca koji je u potpunosti privlaci (fizicki, mentalno, inteligencija...) i da zapocinje vezu sa njim. Stvari idu u dobrom pravcu, vec su pola godine zajedno, i polako pocinju da otkrivaju stvari jedno o drugom. Pojavljuju se misljenja po kojima se slazu, ali i ona po kojima se razilaze. Takodje pocinju da se uvidjaju i medjusobne mane i vrline. Vise je vrlina no mana na obe strane, pa odlucuju da nastave vezu.

Sada dolazimo do pitanja kakav je status muskarca u friend zoni, u odnosu na muskarca sa kojim je zena, i da li je on stvarno u podredjenom polozaju?

Naravno, ne mogu da nabrojim sve primere, jer je to nemoguce, ali navedimo barem nekoliko njih.

Skracenice koje cu koristiti:
MUV - muskarac u vezi
FZM - friend zone muskarac

Npr.

- uporedjivanje MUV i FZM. Npr. FZM je u necemu spretniji u odnosu na MUV, pa se MUV zamera kako to FZM moze, a ti ne mozes

- nepotpuna kombatibilnost. Npr. zena i FZM su umetnickog karaktera, a MUV je logickog karaktera. I sada npr. MUV kupi zeni parfem za poklon, a zena mu napise, zasto ne mozes da budes romantican kao FZM, pa da mi napises neku pesmu

- da bi se prikazala u sto boljem svetlu, ili zato sto su zajedno tek nekoliko meseci, pa nije stvoreno dovoljno poverenja, ili pak zato sto misli da je MUV nece razumeti, zena odlucuje da precuti ozbiljne stvari MUV, koje ce reci FZM jer je on moze bolje razumeti

- FZM uvek predstavlja backup opciju zene koju MUV voli ( iako to mozda i nije tako). FZM se kao dobar prijatelj uvek nudi da pomogne, da da savet, da ucini sve sto treba, kako bi svoju prijateljicu ucinio srecnom. Zbog toga MUV oseca konstantnu tenziju, i trudi se da bude sto bolji, kako bi udovoljio zeni koju voli

- Prilikom svadja, koje su neminovne u svakoj vezi, FZM je uvek tu kao rame za plakanje. Uvek podrzava stranu zene, nezavisno od toga da li je u pravu ili ne, a neretko govori i stvari protiv MUV

Znajuci sve ove informacije, postavlja se pitanje, da li je biti FZM stvarno toliko lose, kao sto se cesto pominje?

I da li je jedina razlika izmedju MUV i FZM seks?

I kako vi u svom zivotu resavate ove stvari? Da li svoje tajne i duboku intimu cuvate za svog izabranika/cu, ili delite i sa dobrim prijateljem/icom?

Da li prilikom svadja, pokusavate da resite problem izmedju sebe, ili trazite utociste kod prijatelja/ice, govoreci kako vas partner jednostavno ne razume?

Da li svog partnera/ku drzite pod konstantnom tenzijom da vas moze izgubiti (zbog gore navedenih primera), i nesvesno ga (ili cak mozda i svesno) terate da se uvek trudi da bude bolji kako bi vas zadrzao?

Meni je taj izraz friend zona malo debilan, jer podrazumeva da se u toj "zoni" zavrsilo tako sto je prvo bila neka druga namera (muvanje), pa onda daj sta das.
Ne mogu da zamislim sebe u takvoj prici, realno. Ili smo iskljucivo prijatelji, ili smo ljubavnici (sto ne iskljucuje da mozemo biti i prijatelji, a uglavnom smo i oboje).
Kapiram da su taj izraz izmislili ljudi koji ne veruju u musko-zenska prijateljstva od starta.

Odrastao sam u velikom drustvu, gde nas je bilo dosta i decaka i devojcica, i sve devojcice su bile ravnopravne - jeste da su retko kada igrale sa nama fudbal i kosarku, ali za sve ostalo su bile kao i mi, i isti je odnos bio.

Imao sam par situacija da su partneri od drugarica bili ljubomorni na mene u pocetku, ali su kasnije svi ukapirali da apsolutno nema razloga.

Sto se tice deljenja intime, jednostavno je - delis onde gde se osecas bezbednim, a to bi trebalo da su i partner i prijatelj.

"I da li je jedina razlika izmedju MUV i FZM seks?" - pa, izgleda da jeste, bar u mom slucaju.

Ne družim se sa muškarcima. Msm to što sam prijatelj sa nekim znači da nećemo nikada imati sex niti ćemo biti u romantičnom odnosu, ali nemam ni neki interes da se družim. Čujemo se ponekad, pomognemo jedno drugom i to je to. Vidimo ponekad, ali to nije nešto što se može zvati druženjem. Inače i sa ženama slično, ne družim se.

Meni ta druženja gubljenje vremena. Tako da svako ko mi se približi a ja nemam nameru da budem sa njim ni sada ni nikad ja to otvoreno stavim do znanja. Mislim da je to fer. I ne mogu zamisliti da mi neki mušk bude rame za plakanje. Ili se sexam ili prijatelji koji nekad pomognu jedno drugom sa retkim viđanjem i kontaktom.

Tako da ne mogu da razumem te frend zone itd. Jedno od njih bi se kresnulo najver. A suviše sam direktna osoba da bi to kod mene potrajalo duže od par viđanja.

Uglavnom je opšteprihvaćeno mišljenje da kada muškarac ne zainteresuje dovoljno ženu (fizički, inteligentno i sl.), on prelazi u tzv. friend zonu, koja se smatra nepovoljnom po muškarca.

Ali da li je stvarno tako?

Pogledajte prilog 1352068

Zamislimo hipoteticki primer.
Muskarac se muvao sa zenom, nije uspeo, postali su prijatelji.

Izlazili su zajedno, druzili se, smejali. Vremenom su saznali ko sta voli, koga sta pokrece, kao i mane i vrline onog drugog.

Takodje se stvorilo poverenje medju njima, pa su medjusobno poverili i neke od svojih najskrivenijih tajni.

Recimo sada da nakon nekoliko godina, zena pronadje muskarca koji je u potpunosti privlaci (fizicki, mentalno, inteligencija...) i da zapocinje vezu sa njim. Stvari idu u dobrom pravcu, vec su pola godine zajedno, i polako pocinju da otkrivaju stvari jedno o drugom. Pojavljuju se misljenja po kojima se slazu, ali i ona po kojima se razilaze. Takodje pocinju da se uvidjaju i medjusobne mane i vrline. Vise je vrlina no mana na obe strane, pa odlucuju da nastave vezu.

Sada dolazimo do pitanja kakav je status muskarca u friend zoni, u odnosu na muskarca sa kojim je zena, i da li je on stvarno u podredjenom polozaju?

Naravno, ne mogu da nabrojim sve primere, jer je to nemoguce, ali navedimo barem nekoliko njih.

Skracenice koje cu koristiti:
MUV - muskarac u vezi
FZM - friend zone muskarac

Npr.

- uporedjivanje MUV i FZM. Npr. FZM je u necemu spretniji u odnosu na MUV, pa se MUV zamera kako to FZM moze, a ti ne mozes

- nepotpuna kombatibilnost. Npr. zena i FZM su umetnickog karaktera, a MUV je logickog karaktera. I sada npr. MUV kupi zeni parfem za poklon, a zena mu napise, zasto ne mozes da budes romantican kao FZM, pa da mi napises neku pesmu

- da bi se prikazala u sto boljem svetlu, ili zato sto su zajedno tek nekoliko meseci, pa nije stvoreno dovoljno poverenja, ili pak zato sto misli da je MUV nece razumeti, zena odlucuje da precuti ozbiljne stvari MUV, koje ce reci FZM jer je on moze bolje razumeti

- FZM uvek predstavlja backup opciju zene koju MUV voli ( iako to mozda i nije tako). FZM se kao dobar prijatelj uvek nudi da pomogne, da da savet, da ucini sve sto treba, kako bi svoju prijateljicu ucinio srecnom. Zbog toga MUV oseca konstantnu tenziju, i trudi se da bude sto bolji, kako bi udovoljio zeni koju voli

- Prilikom svadja, koje su neminovne u svakoj vezi, FZM je uvek tu kao rame za plakanje. Uvek podrzava stranu zene, nezavisno od toga da li je u pravu ili ne, a neretko govori i stvari protiv MUV

Znajuci sve ove informacije, postavlja se pitanje, da li je biti FZM stvarno toliko lose, kao sto se cesto pominje?

I da li je jedina razlika izmedju MUV i FZM seks?

I kako vi u svom zivotu resavate ove stvari? Da li svoje tajne i duboku intimu cuvate za svog izabranika/cu, ili delite i sa dobrim prijateljem/icom?

Da li prilikom svadja, pokusavate da resite problem izmedju sebe, ili trazite utociste kod prijatelja/ice, govoreci kako vas partner jednostavno ne razume?

Da li svog partnera/ku drzite pod konstantnom tenzijom da vas moze izgubiti (zbog gore navedenih primera), i nesvesno ga (ili cak mozda i svesno) terate da se uvek trudi da bude bolji kako bi vas zadrzao?
Мене најбоља прија остави јер је нашла момка и каже момак јој не да да се виђамо више😆

U stvari, kul ako su ljudi načisto šta žele jedno od drugog. Ali ta mutljavina odnosa, taktike, družim se jer ne mogu da kresnem, nadanja, to samo iscrpljuje energiju i vreme. Ja sam uvek za dža ili bu. To će da umanji broj kontakata, ali barem će svi kontakti da imaju svoju fioku, da se zna. Može biti i fioka muvanje upoznavanje, ne znaš još, nije selektivno, ali to kratko traje u realnom viđanju.

meni su 70% prijatelja zene
i to su jako lepa i trajna prijateljstva
neke bi ebo neke ne bi
sto ne menja cinjenicu da su to jako lepa prijateljstva
Има оријатељстава наравно али да су 100% платонска је веома ретко ако се особе међусобно физички и на друге начине привлаче

Људи то само неће да признају али је тако

U stvari, kul ako su ljudi načisto šta žele jedno od drugog. Ali ta mutljavina odnosa, taktike, družim se jer ne mogu da kresnem, nadanja, to samo iscrpljuje energiju i vreme. Ja sam uvek za dža ili bu. To će da umanji broj kontakata, ali barem će svi kontakti da imaju svoju fioku, da se zna. Može biti i fioka muvanje upoznavanje, ne znaš još, nije selektivno, ali to kratko traje u realnom viđanju.
kad mi se neka svidja ja joj nedvosmisleno dam do znanja to
ako me iskulira prestaje da bude predmet mog interesovanja
posle ako hoce meni uopste nije zanimljiva

meni su 70% prijatelja zene
i to su jako lepa i trajna prijateljstva
neke bi ebo neke ne bi
sto ne menja cinjenicu da su to jako lepa prijateljstva
Ali ja da sam na mestu te prijateljici ja bih osetila ako neko želi da me kresne i to bih is koristila. Muškarac sa kojim se ne bih kresnula mi nije interesantan ni za druženje.

Ма ја заправо мислим да, да би веза стварно била успешна, партнери уједно морају бити и најбољи пријатељи међусобно.

Ali ja da sam na mestu te prijateljici ja bih osetila ako neko želi da me kresne i to bih is koristila. Muškarac sa kojim se ne bih kresnula mi nije interesantan ni za druženje.
ja ne tako
imam neke prijateljice koje su neprivlacne ali su divni ljudi i verni i lojalni i posveceni prijatelji
to je nesto sto ne bi menjao nikada za neku tamo koju bi ebo

Има оријатељстава наравно али да су 100% платонска је веома ретко ако се особе међусобно физички и на друге начине привлаче

Људи то само неће да признају али је тако
pa ljudi su ljudi zato sto nadvladavaju nagone i zivotinjske impulse
lepa je i iebo bie i razvalio bi ioi sve pecine mracne
ali je na prvom mestu osoba
ako nie osoba sta tje mi u bilo kom cmiclu

pa ljudi su ljudi zato sto nadvladavaju nagone i zivotinjske impulse
lepa je i iebo bie i razvalio bi ioi sve pecine mracne
ali je na prvom mestu osoba
ako nie osoba sta tje mi u bilo kom cmiclu
Па да, то и ја хоћу да кажем...ал велика већина другова би "лупила" по лепој другарици кад би и она хтела

Па да, то и ја хоћу да кажем...ал велика већина другова би "лупила" по лепој другарици кад би и она хтела
pa dobro i to je okej
al da se kaze
ja sam jednoj drugarici mariji reko marija ja bi tebe odrao
sto se nikad nije desilo jer je uvek neko u vezi

ali to nikada nije promenilo prijateljstvo
cak je jednom rekla kada nisam bio prisutan da sam ja pravi covek i prijatelj a da su neki tamo govnari koji glume prijatelje samo jer bie ******

Back