French Open - Roland Garros - други од 4 грен слем турнира у години

Sledi klasik - Novak rezervisao ulaznicu za najbolje mesto u svetu tenisa​

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobedivši Italijana Matea Beretinija sa 3:1 (6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5).
w_56955339.jpg
Potpuna kontrola na servisu, te odlična defanziva, posebno u prva dva seta, omogućili su prvom reketu sveta trijumf i meč sa Rafaelom Nadalom.

Uspevao je Novak da kontroliše dešavanja na terenu odmah od trenutka kada je susret počeo. Pretio je Beretini, odličnim forhendom, pa i na Novakov servis, ali se svetski broj jedan vraćao uz pomoć krucijalnih servisa u pojedinim navratima. Radnim brejkom u četvrtom gemu stvorio je, ispostaviće se, krucijalnu prednost u ovom delu meča. Pokušao je Italijan da uzvrati nešto kasnije, ali je Novak uz pomoć servisa uspeo da izbegne iznenađenje. Nekoliko sjajnih vinera imao je srpski teniser, isto tako i Beretini, ali sve je išlo na stranu srpskog igrača.

Odličnu anticipaciju imao je Novak na ovom susretu. Najčešće je bio na pravom mestu u pravo vreme i uspeo je da prozre većinu Italijanovih namera. Morao je Novak da igra daleko od osnovne linije, odlično je igrao defanzivu i servirao u drugom setu, što mu je omogućilo dva brejka prednosti, što je vodilo ka osvajanju još jednog seta.

U polufinalu nas očekuje pravi šlager. Naspram Rafaela Nadala, koji je ranije tokom dana obezbedio svoje mesto u polufinalu, u petak će se naći Novak Đoković. Definitivno, najbolja dva mesta u svetu tenisa.

Sportske net
 

Pavljučenkova u finalu Rolan Garosa​

1623336487-GettyImages-1322863401-750x500.jpg


Anastasija Pavljučenkova igraće u finalu Rolan Garosa. Ruskinja je bila bolja od Slovenke Tamare Zidanšek 7:5, 6:3 i prvi put u karijeri plasirala se u odlučujući meč na Gren slem turniru.

Slovenka je bolje krenula. Sa brejkom je stigla do 2:0. Međutim, Ruskinja je brzo odgovorila. Vezala je tri gema i povela 3:2. Ubrzo je u osmom gemu stigla do brejka za 5:3. U narednom gemu je servirala za set.

Međutim, Zidanšek se nije predavala. Oduzela je servis rivalki, a onda i izjednačila na 5:5. U 11. gemu Slovenka je propustila dve brejk i to je na kraju skupo koštalo. Na njen servis Pavljučenkova dolazi do dve brejk lopte, prvu koristi i vodi 1:0 u setovima.

Drugi deo je počeo sa tri brejka. Pavljčenkova je bolje izašla iz te razmene i povela 4:1. I kada se činolo da sve drži pod kontrolom, Zidanšek u sedmom gemu pravi brejk i smanjuje na 4:3. Nije to poremetilo Ruskinju.

U osmom gemu stiže do brejk lopte i odmah je koristi za 5:3. Sigurnim servisom osvaja naredni gem, ujedno i meč.

Za titulu Pavljučenkova će igrati sa boljom iz meča Krejčikova (Češka) – Sakari (Grčka).

Sport Klub
 
Sudija je mogao koštat Čehinje finala kada je na meč lopti koja je bila vani rekao da je pala na crtu pa se poen ponovio nakon čega je Grkinja produžila gem, ipak na kraju je pobedila pa je pravda zadovoljena.
Po meni je glupost, svuda imamo oko sokolovo samo na šljaci ne
 
Poslednja izmena:

Krejčikova protiv Pavljučenkove za titulu u Parizu​

1623350567-GettyImages-1322898837-750x500.jpg


Barbara Krejčikova drugi je finalista Rolan Garosa u konkurenciji dama. Savladala je posle tri sata i 17 minuta Grkinju Mariju Sakari 7:5, 4:6, 9:7. Za titulu će snage odmeriti sa Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom.

Prvi set je bio u znaku brejkova. U prva tri gema isto toliko puta je oduzet servis. Povela je Sakari 3:1, ali je onda usledila serija Krejčikove od četiri gema. Stigla je do 5:3 i servirala za set. Grkinja se onda probudila i vezala dva gema za 5:5. Na njenu žalost, Krejčikova se opet probudila i sa dva uzastopna gema stekla set viška.

Sakari nije psihološki pala. Sjajno je otvorila drugi set i za tili čas povela 4:0. Vratila je Krejčikova jedan brejk, došla do 4:3 i učinila da se stvari zakomplikuju. Ipak Sakari pronalazi početni udarac i sa 6:4 poravnava skor.

U odlučujućem setu prvi udarac je zadala Marija Sakari. Brejkom u trećem gemu stekla je veliku prednost. Usledio je period igre gde nije bilo brejk šansi. Sve do 5:3 za Sakari. Tada Grkinja dolazi do brejk i meč lopte na servis Krejčikove. Međutim, Čehinja je neutralisala i smanjila na 5:4

Puna samopouzdanja Krejčikova pravi brejk u poslednjem trenutku i izjednačava skor na 5:5. Sakari je polako popuštala verovatno svesna da je propustila veliku priliku. Posle tri gema u kojem su sačuvale servis, Krejčikova kreće u napada. Na 7:6 dolazi do 15:40 i dve meč lopte.

Sakari je prvu sačuvala, a onda sjajnim bekhendom još jednu. Imala je Čehinja i treću, ali se hrabra Grkinja ponovo izvukla i izjednačila na 7:7. Međutim, Krejčikova je sačuvala prisebnost. Lako je osvojila gem na svoj servis, a onda ponovo napala. Ovaj put koristi četvrtu meč priliku i odlazi u finale.

Sport Klub
 
Nema više? Nisam htio reći da ima 40. Tzar se čudio što ona još igra, pa sam se malo našalio. ;)
Ima 3 banke za 20 dana. Ali prvi put igrala protiv JJ 2009-te u Indian Velsu. Pre 12 godina. Ja sam mislio da je umrla do sada. Nisam cuo da je imala neke rezultate. Jeste kao klinka bila nesto tipa najbolja juniorka ili tako nesto, ne mogu sad da se setim.
 

Back
Top