Francuski model: Zabrana burki i u Srbiji

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
Nije smetnja - Sagovornici Pressa slažu se da nema zakonskih prepreka da se i kod nas zabrani nošenje burki na javnim mestima.

burka-4.jpg

I Srbija bi, posle Francuske i Belgije, mogla da zabrani nošenje burki na javnom mestu, tvrde sagovornici Pressa.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...rancuski+model:+Zabrana+burki+i+u+Srbiji.html

И треба да се забрани!:rtfm:
Ово је земља православаца а не муслимана. Православци имају отворену душу и одећа им је отворена.

Svaka zabrana mi je strana. Propisivanje odevanja u kojoj god krajnosti bilo mi je odvratno. Zašto bi bilo ko nametao svoj "dress code" kao obavezan, Osim ako ne želi da stavi do znanja da je nečiji drugi nepoželjan. Umesto da se bavimo povećanjem kontrole građanskih prava i zaštitimo te žene od nasilja u porodici. Pod uslovom da takvo nasilje i nametanje burki postoji. Mi ćemo pribeći kažnjavanju onih koji su možda žrtve...Francuski model zakona o zabrani nošenja burki je oličenje tog lošeg rešenja.

I treba da se zabrani jer je to znak fundamentalista

+

je to znak parazitarnog ponasanja u zapadnjackim zemljama

takve zene ne rade vec setaju burku po gradu

u njmackoj takva osoba nebi mogla da radi kao npr. kasirka, ili kao sekretarica u nekoj vecoj firmi zamisli dodje neka stranka a iskoci zamotana sekretarica!?

sto znaci one na zapadu radjaju djecu i zive od djecijeg dodatka

cim im djeca odskoce oni pohadjaju skolu za citanje i proucavanje kurana u nekoj dzamiji

zatim jedan dobar dio te djece ode u neke kampove da ih zadoje ideologijom mrznje

zatim se negde u vazduh dignu u ime allaha a neki projektuju nova mesta novih ubijanja na perfidan nacin, da je sto manje hriscana

devojke udavaju od 13-te pa do 18-te godine da bi se ciklus mrznje nastavljao

sad zamisli dodju u stranu zemlju, gde preziru to drustvo i nacin zivota sa namjerom da zive kao u svojoj zemlji

zasto dolaze!?

I treba da se zabrani jer je to znak fundamentalista

+

je to znak parazitarnog ponasanja u zapadnjackim zemljama

takve zene ne rade vec setaju burku po gradu

u njmackoj takva osoba nebi mogla da radi kao npr. kasirka, ili kao sekretarica u nekoj vecoj firmi zamisli dodje neka stranka a iskoci zamotana sekretarica!?

sto znaci one na zapadu radjaju djecu i zive od djecijeg dodatka

cim im djeca odskoce oni pohadjaju skolu za citanje i proucavanje kurana u nekoj dzamiji

zatim jedan dobar dio te djece ode u neke kampove da ih zadoje ideologijom mrznje

zatim se negde u vazduh dignu u ime allaha a neki projektuju nova mesta novih ubijanja na perfidan nacin, da je sto manje hriscana

devojke udavaju od 13-te pa do 18-te godine da bi se ciklus mrznje nastavljao

sad zamisli dodju u stranu zemlju, gde preziru to drustvo i nacin zivota sa namjerom da zive kao u svojoj zemlji

zasto dolaze!?

Vrlo pogrešan stav koji pomaže stvaranju islamskog fundamentalizma. Svako neprihvatanje neke kulture pa i načina oblačenja stvara averziju prema onome koji sprovodi silu zakona nad jedinkom. Ali dobro ja kritikujem tvoj stav i ništa strašno se neće desiti. Ono što može nastupiti kao posledica ovakvih restriktivnih i diskriminatorskih zakona jeste zaista strašno. Kažnjavanje žrtvi(potencijalnih) i eventualno zatvaranje tih žena u kuću odakle neće izlaziti da ne budu viđene. Loše plasirana dobra namera...

Vrlo pogrešan stav koji pomaže stvaranju islamskog fundamentalizma. Svako neprihvatanje neke kulture pa i načina oblačenja stvara averziju prema onome koji sprovodi silu zakona nad jedinkom . Ali dobro ja kritikujem tvoj stav i ništa strašno se neće desiti. Ono što može nastupiti kao posledica ovakvih restriktivnih i diskriminatorskih zakona jeste zaista strašno. Kažnjavanje žrtvi(potencijalnih) i eventualno zatvaranje tih žena u kuću odakle neće izlaziti da ne budu viđene. Loše plasirana dobra namera...

Dobro to nas nebi trebalo interesovati poznato je da oni imaju averzije cim krenu gradom da setaju i vide francuskinju u letnoj haljinici na bretele one smatraju da je to bitch

njima je mozag ispran.

takodje se nikad nisu ni trudile da budu clan tog drustva, krdisu i druze se sa svojima, cesto neznaju ni jezik drzave u kojoj zive pa se desava da kod doktora odu sa tumacem iako zive cjeli niz godina u jednoj francuskoj, njemackoj ili ili
ima mnogo arapa kulturnog sveta gde su zene lepo obucene gde muzevi rade lepe poslove gde su djeca vaspitana, bez burke, sa takvima covek moze da prica cak o islamu, zivotu itd. jer su oni signalizirali svom nastupom da su clan tog drustva iako im je vjera islam iako imaju ocrtane granice koje odudaraju od zapadnjackih npr, ponasanje zene itd.

Dobro to nas nebi trebalo interesovati poznato je da oni imaju averzije cim krenu gradom da setaju i vide francuskinju u letnoj haljinici na bretele one smatraju da je to bitch

njima je mozag ispran.

takodje se nikad nisu ni trudile da budu clan tog drustva, krdisu i druze se sa svojima, cesto neznaju ni jezik drzave u kojoj zive pa se desava da kod doktora odu sa tumacem iako zive cjeli niz godina u jednoj francuskoj, njemackoj ili ili
ima mnogo arapa kulturnog sveta gde su zene lepo obucene gde muzevi rade lepe poslove gde su djeca vaspitana, bez burke, sa takvima covek moze da prica cak o islamu, zivotu itd. jer su oni signalizirali svom nastupom da su clan tog drustva iako im je vjera islam iako imaju ocrtane granice koje odudaraju od zapadnjackih npr, ponasanje zene itd.

Zamisli da neko tebi zabrani da praktikuješ deo tvoje religije i da to objašnjava time da to nije u po tradiciji, da je sredstvo segregacije ili uopšte bilo koji od argumenata koje si ti sad navela.

Francuska je ovim zakonom sama sebe porekla po pitanju svojih liberalnih principa.

Pod broj jedan to može da koristi svaki kirminalac u pljački maskirajući se fol u žensko pas tavi maramu...Čekda se samo dosjete...
Drugo ajmo malo bre i za naše muško oko! Aman kad vidiš taku bulu da ne vidiš u kom smjeru korača ne bi znao đe joj dupe a đe prednja strana?
Ajmo bule lijepo raskomotite se.... :D

Pod broj jedan to može da koristi svaki kirminalac u pljački maskirajući se fol u žensko pas tavi maramu...Čekda se samo dosjete...
Drugo ajmo malo bre i za naše muško oko! Aman kad vidiš taku bulu da ne vidiš u kom smjeru korača ne bi znao đe joj dupe a đe prednja strana?

vec su se tako u bosni pljackale kladionice i banke

lopovi obuceni u burke su upadali i otimali novac

Zamisli da neko tebi zabrani da praktikuješ deo tvoje religije i da to objašnjava time da to nije u po tradiciji, da je sredstvo segregacije ili uopšte bilo koji od argumenata koje si ti sad navela.

Francuska je ovim zakonom sama sebe porekla po pitanju svojih liberalnih principa.

Zar, religija ne bi trebalo da bude nesto se praktikuje u kuci?

Ja sam se jasno izjasnio da podrzavam islamizaciju francuske , malobritanije , holandije , belgije , austrije , vatikana .. i uopste EU .... ali ne podrzavam islamizaciju Srbije i majke Rusije, zato sto mi jos nismo dostigli te visoke standarde ...

Pa cemo mi i Rusi polako da idemo u tom pravcu ... :manikir: . nije greda , nije zurba ...

Sto se tice nosenja burki - moj stav je i tu vrlo konzistentan - podrzavam svim srcem nosenje burki u zemljama EU , ali ne i u Srbiji i Rusiji .. iz gore navedenih razloga ... :cool:

A sa druge strane, kada se zabrane burke, onda kriminalci neće moći ni fantomke da koriste u pljačkama? :lol:
prosetaj do novog pazara pa ces videti :)
A kako bi ti u Novom Pazaru implementisao taj zakon, a da ne izazoveš opštu pobunu i pojavu novih Zukorlića?

Kako se osećaš kad znaš da si ti direktni krivac što jedan Zukorlić postoji?

Zar, religija ne bi trebalo da bude nesto se praktikuje u kuci?

Trebalo bi, tako je i mene moja majka učila, ali nije tako. Zabranimo onda nošenje krstova, posebne mantije sveštenika i monaha, javno praktikovanje religioznih rituala (zamisli da ne smeš na ulici da se prekrstiš), itd.

Najlepšta stvar na svetu bi bilo to kada bi religija bila samo lična stvar, ali nije. Eto pogledaj ovde, ljudi čitavu zemlju nazivaju pravoslavnom, iako postoji veliki broj ljudi koji su druge vere ili ne veruju uopšte.

Nije smetnja - Sagovornici Pressa slažu se da nema zakonskih prepreka da se i kod nas zabrani nošenje burki na javnim mestima.

burka-4.jpg

I Srbija bi, posle Francuske i Belgije, mogla da zabrani nošenje burki na javnom mestu, tvrde sagovornici Pressa.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...rancuski+model:+Zabrana+burki+i+u+Srbiji.html
И треба да се забрани!:rtfm:
Ово је земља православаца а не муслимана. Православци имају отворену душу и одећа им је отворена.
E ako nas to ne izvadi, ništa neće... :roll:
A 90% žena sa burkama ovde su turistkinje.
Opašće nam :zper:

:rotf:

Trebalo bi, tako je i mene moja majka učila, ali nije tako. Zabranimo onda nošenje krstova, posebne mantije sveštenika i monaha, javno praktikovanje religioznih rituala (zamisli da ne smeš na ulici da se prekrstiš), itd.

Najlepšta stvar na svetu bi bilo to kada bi religija bila samo lična stvar, ali nije. Eto pogledaj ovde, ljudi čitavu zemlju nazivaju pravoslavnom, iako postoji veliki broj ljudi koji su druge vere ili ne veruju uopšte.

Meni ovo boldovano uopste ne bi smetalo...

Back