Француски амбасадор као цобел

Oko Sokolovo

Primećen član
Banovan
Poruka
552
Bez rešenja za Kosovo, Srbija će teško do EU
Ne može se reći da je rešenje statusa Kosova uslov za dalju evrointegraciju Srbije, ali teško je zamisliti da zemlja koja ima jedan veliki problem pristupi EU a da ga nije rešila, ocenio je Žan-Fransoa Teral, ambasador Francuske u Srbiji.

Dvostruki aršini
Srbima u BiH se kaže da ne sanjaju o izdvajanju iz BiH i preti se vojnim sredstvima, a od Beograda se očekuje blaga reakcija na proglašenje nezavisnog Kosova? Nije li reč o dvostrukim aršinima.
Svaku situaciju treba gledati samu za sebe. Proglašenje nezavisnosti Republike Srpske stvorilo bi rizik od ponovnog otvaranja sukoba u regionu, a setimo se kako je okrutan bio rat u Bosni. Da li neko može ozbiljno da pomisli da ćemo dozvoliti rizik da se ponovo otvori ono što je zatvoreno Dejtonskim sporazumom? To bi bila ludost.

Beograd je bio moj izbor
Šta vam se dopada u Beogradu?
- Beograd je bio moj izbor. Volim da pušeći lulu šetam ulicama po mestima gde ima puno ljudi. Volim knjižare, volim slikarstvo, a ovde ima interesantnih slikara. Znam da je to nešto što je teško promeniti, ali bih poboljšao saobraćaj. Smeta mi i što se ponekad nije vodilo računa o stilskoj usklađenosti novih građevina sa starim zgradama, kojih ima izuzetno lepih. Sa suprugom vikendom idem na pijacu i vučem cegere. Na kraju, uvek završimo u nekom kafiću i popričamo s običnim ljudima.
http://www.blic.co.yu/politika.php?id=22732

Све иста говна са запада. Жали се што нису у складу неке нове зграде са старим. А 1999 је разнео мостове, болнице, и нове и старе куће по Србији.

Кипар је постао чланица ЕУ иако је Северни Кипар под окупацијом Турске. Шпанија тражи да јој Енглеска врати Гранаду. Грчка има територијалне спорове са Турском. Словенија има територијални спор са Хрватском. колико је још примера потребно? Значи - амбасадор лаже. Било би боље да размисли о давању аутономије деловима Француске где су Арапи у већини да би они могли да похађају школе на арапском и у којима би учили да је потребно да поведу Џихад пре или касније, него да прича о томе како Србија треба да се одрекне дела своје територије.

Ne razumem otkud ovakav stav Francuske prema Srbiji kad su na vlasti u Srbiji evo vec sedmu godinu oni koji su nas "vratili u Evropu i svet"?

Ni njima ni njihovim saveznicima nije jasno. Ljudi ne mogu da dodju sebi, misle se kako to da su ovom narodu "smakli" i bivseg predsednika i bivseg premijera kad nisu hteli da slusaju, a ovi danas pevaju istu pesmu. Tvrdoglav narod ti srbi, izgleda da ce morati vecinu da istrebe, mozda ostave 5% onih koji su svoj glas dali "razumu" na proslim izborima ;)

Ne razumem otkud ovakav stav Francuske prema Srbiji kad su na vlasti u Srbiji evo vec sedmu godinu oni koji su nas "vratili u Evropu i svet"?

zapad je neprijatelj srbije. sve zapadne zemlje glavne su neprijateljske prema nama i nasim interesima - nemacka, engleska, francuska, italija, amerika.

da sam u beogradu otisao bih da se poserem i ispisam na spomenik "srpsko francuskog prijateljstva" .

ili to ili ga treba prodati u staro gvozdje. jer od tog prijateljstva nije ostalo ni P

ма ипак помогли су нам, треба оставити споменик да им боде очи да виде да смо бољи од њих да ценимо сваку помоћ, али исто тако треба отворити музеј или сл. и посветити га невиним жртвама НАТО агресора да им то још мало набије комплексе, па онда одредити један дан жалости за све невине српске жртве у свим ратовима. на сваки начин будити национални понос не бисмо ли коначно сагледали ко нам је пријатељ и од кога се можемо надати да ће нам помоћи, а од кога можемо добити само најновији томахавк или ако се баш лепо покажемо какву мању нуклеарну направу

Back