Francuska preuzima strateško vodstvo na Balkanu

andeli apokalipse

Aktivan član
Poruka
1.926
Francuzima će svakako biti jasno da Balkan geoekonomski gravitira prvenstveno Njemačkoj, te da je dugoročno njemačka uloga na Balkanu presudna. Budući da je francuski interes za Balkan prvenstveno motiviran nacionalnom sigurnošću, odnosno da je Balkan došao u red francuskih prioriteta nakon pobune radikalne, muslimanske mladeži u Parizu i drugim gradovima, te da je njemački interes prvenstveno geostrateški - izlaz na Mediteran - ovi su interesi dugoročno komplementarni. Naime, da bi Balkan prestao biti prijetnja europskom miru i stabilnosti, potrebno je balkanska društva reorganizirati, dekriminalizirati i ekonomski razviti, kako bi se ista mogla integrirati u Europu. Radi toga će Francuskoj biti u interesu njemačko dugotrajno obvezivanje na izgradnji i razvoju balkanskih društava, dok će Njemačkoj biti neophodno francusko vodstvo u razbijanju sadašnjih kriminalnih elita Balkana, koje elite su "izbacile Nijemce iz sedla", i koje su se "legitimirale kao prepreka realizaciji njemačkih interesa na Balkanu". Stoga su interesi ove dvije najznačajnije zemlje kontinentalne Europe na Balkanu komplementarni.

Europska unija ne može čekati Amerikance
http://www.necenzurirano.com/index.p...=1510&Itemid=1
Već početkom ove godine čuli su se u kuloarima stranih diplomatskih predstavništava u Zagrebu glasovi da "Europa ne može čekati Amerikance da pronađu vremena za Balkan".

Tadašnju nervozu europskih diplomata izazvali su događaji na Kosovu vezani na rast terorizmu sklone sekte Vahabita, te poziv njenog kosovskog vođe, imama Shefqeta Krasniqija na obračun sa katolicima (kojeg je izrazio izjavama da je Majka Tereza bila "prostitutka").

No tada se smatralo da će nova administracija u Washingtonu ipak donijeti rješenje.

Kako je vrijeme odmicalo, vidjelo se da se nova administracija posvetila nekim drugim kriznim žarištima u svijetu, te da se novi predsjednik SAD-a fokusirao na domaću reformu zdravstvenog sustava, tako da skoro trećinu svojeg radnog vremena troši na reformu zdravstva.

Tako se nakon Karamarkovog državnog udara, za kojeg nije izvjesno da li ga je predsjednik Obama uopće akceptirao, u kuloarima stranih diplomatskih predstavništava u Zagrebu čulo "da balkanska kriza neće čekati američki Kongres da izglasa reformu zdravstva, pa da Obama nađe vremena za Balkan".

Dva razloga zbog kojih Europljani neće čekati Amerikance

Raspad balkanskih društava doveo je do dva paralelna procesa, koji, neovisno jedan od drugoga, vode balkanska društva, sa "brzinom koja akcelerira", u izvjesnu novu, ozbiljnu krizu.

To su:

• preuzimanje kontrole nad podzemljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore od strane albanske mafije, odnosno klana Osmani, koji je povezan sa vojnom obavještajnom službom Islamske republike Iran, čime Iran preuzima stratešku kontrolu nad kaotičnim i posrnulim balkanskim državama;

• rast ekstremne muslimanske sekte Vahabita, koja uzima maha po dijelovima Bosne i Hercegovine, srpskog i crnogorskog dijela Sandžaka, te Kosova. http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1510&Itemid=1
 
Samo neka oni puste nas na Balkanu da mi sami sa sobom vladamo bilo bi nam bolje... Videli smo 90-ih kako je kad zapadnjaci hoce da pomognu...

Donjeli su mir nakon krvoprolića a sada trebaju da uvedu red nakon nereda,ja se nadam da će njihove obaviještajne službe poput Dgse,Bnd i europola obaviti svoj posao kako treba u korist svih građana balkanskih republika.;)
 
Francuska je pocela da vrlo ozbiljno luta od 1938. g. i vrlo tesko ce naci pravi put.Nju tek cekaju problemi.Odavno sam prognozirao da ce mnogo Zapadnjaka poginuti da isprave greske svojih dosadasnjih vlada.Dolazi vreme naplate.
Balkan su upropastili i tu ce verovatno morati da ginu njihovi.
Turska nek se izjasi da li hoce Republiku Kurdistan Ili Severni Kipar.Ne moze sad ovako sad onako.
 

Back
Top