Francuska:napadi na džamije u vrijeme Ramazana

andeli apokalipse

Aktivan član
Poruka
1.926
Džamija u gradu Toulu na istoku Francuske išarana je rasističkim porukama i svastikama. Tulske vlasti su danas dobile prijavu o šteti koju je pretrpio muslimanski sakralni objekt kojim upravlja sjevernoafrička udruga. Ta džamija je jedino islamsko svetište u malom poljoprivrednom gradu Toulu koji ima 17 tisuća stanovnika.

Džamija koja je sagrađena od crvenih opeka prekrivena je grafitima i antiarapskim porukama, među kojima se isticao natpis "bijela snaga". Reuters prenosi da su vandali na vratima i prozorskim oknima nacrtali svinjske glave i papke. Prema prvim informacijama dvojica mladića u dvadesetim godinama koje se povezuje s ovim slučajem su uhićena.

Nadležni ministar oštro je osudio ovaj vandalski čin i pozvao na toleranciju i dijalog. Francuska je europska zemlja s najvećim brojem muslimana. Francuski muslimani su zgroženi ovim činom koji se dogodio tek nekoliko dana prije početka muslimanskog svetog mjeseca Ramazana. http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-francuskoj-dzamija-isarana-kukastim-krizevima/446694.aspx
 

Back
Top