- Poruka
- 16.689
Vučić se oglasio iz Norveške: Sve što smo mi trebali, oni rade..
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio iz Norveške o kopanju litijuma.
Vučić se javio iz Norveške:
- Ovde prave litijumske baterije a mi zabili glavu kao noj u pesak! Mi smo svoju šansu propustili a Makron u Francuskoj otvara rudnik i ceo lanac proizvodnje a što smo i mi hteli u Srbiji pre dve godine!
https://www.sd.rs/vesti/info/francu...orveske-sve-sto-smo-mi-trebali-oni-2022-11-29
Srbija danas
Zašto to mogu raditi Francuzi ali ne i Srbija?
Zašto to rade ili će, svi koji imaju sreću da posjeduju nalazište litijuma a jedino u Srbiji je to problem?
Da li je u svim tim državama koje eksploatišu i prodaju litijum, postoji realna opasnost od ugrožavanja ekologije.. ili je to "šarena laža" rezervisana samo za Srbiju!?
KO to u Srbiji nema interes da se zemlja obogati na ovom unosnom biznisu koji nam je na dohvat ruke?
OPština Loznica bi prema procjenama od eksploatacije litijuma mogla za 10-tak godina dobiti milijarde eura.. plus mnoge benificije, zaposlenost, enormne plate zaposlenih, opšti napredak, blagostanje..
Da li su "opozicija" i zeleni aktivisti, popustili Makronu sve za dobrobit Francuske?
Da li su to Francuzi ipak glupi za neke naše "ekologe" ili skoro sve koji imaju litijum:
1. Bolivija - 21 milion tona
2. Argentina - 19,3 miliona tona
3. Čile - 9,6 miliona tona
4. Sjedinjene Američke Države - 7,9 miliona tona
5. Australija - 6,4 miliona tona
6. Kina - 5,1 milion tona
7. Kongo (Kinšasa) -3 miliona tona
8. Kanada - 2,9 miliona tona
9. Nemačka - 2,7 miliona tona
10. Meksiko - 1,7 miliona tona
11. Češka -1,3 miliona tona
12. Srbija -1,2 miliona tona
13: Peru - 880.000 tona
14. Mali - 700.000 tona
15. Zimbabve - 500.000 tona
16. Brazil - 470.000 tona
17. Španija - 300.000 tona
18. Portugal - 270.000 tona
izvor Pregled mineralnih sirovina širom sveta
U koliko se ovih država koje posjeduju litijum ne eksploatiše ili ne proizvodi nemam potpuni uvid, osim da, naravno Srbija to ne radi?
Da li je to spin opozicije sve dok oni (napokon

Kako je to riješeno u državama koje već uveliko vrše eksploataciju i prodaju litijuma?
Poslednja izmena: