FRANCUSKA - Dokazani neprijatelj Srbije

ILLUMINAT

Domaćin
Banovan
Poruka
3.050
Godina je 1683. Turske horde zaužele su veliki deo Evrope i zaustavile se pod prestonicom Austrije. Naišli su na tvrd orah – opšti otpor Austrijanaca i Nemaca, kojima su pomogli Poljaci pod komandom Jana Sobjeskog. Wien se odbranjuje, i pobednička austrijska vojska nezadrživo kreće prema jugoistoku. Austrijanci za šest godina otimaju od Turaka sve one teritorije koje su oni osvojili od 1389. godine i Kosova, dakle za trista godina. U toku 1689. austrijska zastava viori se u Solunu, a Istanbul se sprema za odbranu od opsade. Austrijskoj vojsci pomažu ustanci od Turaka pokorenih naroda: prvo se dižu Mađari, zatim Hrvati, pa Srbi i najzad Grci. Oslobođenje Evrope od bauka islama je na vidiku. Ali Francuzi remete propast Turske u Evropi. U odsudnom trenutku napadaju Bavarsku i objavljuju rat Austriji. Austrija potpisuje primirje sa Turskom uz dogovor da večna granica između Austrijskog i Turskog carstva budu reke Sava i Dunav, i glavninu svojih snaga sa Balkana povlači u Bavarsku da bi se branila od pomahnitalih Francuza. Mađari i Hrvati su odahnuli. Oslobođeni od turskog zuluma, priznali su vrhovnu vlast Austrije. Srbi i Grci ostaju na milost i nemilost Turcima koji se vraćaju u njihove krajeve i svete se za ustanak. Grci nemaju kud i masovno stradaju, a veliki deo Srba, pod vođstvom Arsenija Čarnojevića, 1690. godine kreće u seobu u južne krajeve Austrije, današnju Vojvodinu i Krajinu.

Godina je 1808. Napoleon je pregazio pola Evrope. Nedavno je zauzeo ceo Jadran i zaposeo bivše austrijske luke. Jedna od njih je i Kotor. U taj grad stiže francuski maršal Marmont. «Čuo sam da se iza ovih brda nalazi neka mala ali junačka zemlja Crna Gora. Ja ću je ognjem i mačem spaliti pa će biti još crnja.» Bez objave rata, do zuba naoružani francuski grenadiri kreću put Lovćena. Crnogorski izviđači javljaju na Cetinje da se nekakva njima nepoznata hrišćanska vojska uputila ka prestonici i da se sa mukom penje uz krš. Crnogorci na brzinu okupljaju sve za borbu sposobne muškarce, sačekuju Francuze na teško pristupačnim obroncima Lovćena, bacaju na njih stene i skaču kao gorštaci. Nedugo zatim zauzimaju Kotor i stižu sve do Kanli kule u današnjem Herceg Novom. Maršal Marmont pristaje na primirje i zove Petra I Petrovića Njegoša, koji je 1796. do nogu potukao Turke, na mirovne pregovore. Francuzi zadržavaju civilnu upravu nad gradom uz obavezu da neće prelaziti preko Lovćena. Maršal Marmont je tom prilikom rekao Vladiki Petru I: «Vaši vojnici su divljaci, jer seku glave mojim vojnicima.» - «Mi smo to naučili od Francuza», uzvratio je ovaj. «Vi ste 1793. usrijed Pariza vašem kralju i kraljici otsjekli glave. I to ste učinili na mašini za sječenje glava koju ste vi Francuzi izumjeli.» Priča se da je na Vaterlou, gde je poražen Napoleon, kada je stigao maršal Marmont u pomoć ugroženim francuskim trupama, mali Korzikanac izgovorio: «Teško nama kad je došao da nas brani Marmont, koga su pobedili Crnogorci.»

Četiri godine kasnije, u proleće 1812, umesto da krene na Tursku koju je pobedio u Egiptu 1798. i proterao je iz severne Afrike, Napoleon napada Rusiju. Do zime stiže u Moskvu i zauzima potpuno pust i napušten grad. Rusi pale ceo grad, Francuzi ga napuštaju i na povlačenju ih sustiže mećava i niske temperature. Rusija, koja je dotle pružala svesrdnu pomoć Prvom srpskom ustanku, okreće se sebi i odbrani od Napoleona. Karađorđe Petrović naredne 1813. godine ne dobija nikakvu oružanu pomoć od Rusije. Turci to koriste, kreću u kontranapad i guše ustanak. Srbija se podiže tek 1815. nedugo po padu Napoleona. Priča se da je na Svetoj Jeleni, pred kraj svog života, kad su ga pitali da li ima nekoga ko je veći vojskovođa od njega, Napoleon odgovorio: «Ima. Jedan seljak sa Balkana. On nije imao ni ljudstvo ni opremu koju sam ja imao, samo goloruke seljake. Ali uspeo je da pobedi Tursku.»

Za Prvi svetski rat se znalo da će izbiti negde sredinom desetih godina XX veka. Zapravo, znalo se da mora doći do rata između Nemačke i Italije s jedne, i Britanije i Francuske s druge strane. (Kasnije su saveznici pridobili Italiju teritorijalnim obećanjima na istočnom Jadranu, ali to je posebna priča.) Trebalo je rešiti problem Rusije, odnosno znati na čijoj je ona strani. Po prirodi stvari Rusija je bila saveznik Nemačke, a protiv Britanije i Francuske. Morala se naći varnica koja bi naterala Ruse da pređu na stranu Britanije i Francuske. I Francuzi su se dosetili kako da to učine. Pariska masonska loža Grand Orient, zajedno sa beogradskim masonima (George Weifert, Lazar Paču i Đorđe Genčić) organizovali su atentat na prestolonaslednika Franca Ferdinanda u Sarajevu 28. juna 1914. Ruski car Nikolaj za atentat je saznao u operi. Ostao je bez teksta kad je čuo da su Austrougarska (do 1867. Austrija) i Nemačka objavile rat Srbiji. Kad su mu savetnici rekli da mora da brani Srbiju i objavi rat Nemačkoj, on je samo prozborio: «Pa zar da ratujem protiv rođaka Vilija?!» On je mislio na Kajzera Wilhelma, čijom se rođenom sestrom Katarinom oženio. Rat je izbio, Srbi su u toku 1914. i 1915. u nekoliko navrata potukli austrougarsku vojsku, sve dok Srbija nije bila napadnuta od strane etnički čiste nemačke armije (austrougarska je imala svega 9% Nemaca) i s leđa od Bugarske. Svojom dvogodišnjom borbom, a kasnije i bitkama na Kajmakčalanu i Solunskom frontu, u periodu 1916-1918. godine, Srbi su znatno olakšali Francuzima na Zapadnom frontu. Francuska im je uzvratila tako što im je slala granate koje nisu odgovarale srpskim topovima. Istina, pomagala je srpskim ranjenicima koliko je mogla, na Krfu i u Bizerti, kao što je pomagala i ostalim saveznicima. Ali kad se rat završio svu tu savezničku pomoć je naplatila. Kako sam čuo pre 20-ak godina od jednog od poslednjih solunaca, naplatili su i pertle za vojničke čizme.

U ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, Francuska je među prvima, čak i pre Nemačke, stala na stranu Hrvata.
 

dakica

Ističe se
Poruka
2.605
Ово б по мени била суштина:

Pariska masonska loža Grand Orient, zajedno sa beogradskim masonima (George Weifert, Lazar Paču i Đorđe Genčić) organizovali su atentat na prestolonaslednika Franca Ferdinanda u Sarajevu 28. juna 1914.

Ово ми се неописиво допало:)

Маршал Мармонт> «Vaši vojnici su divljaci, jer seku glave mojim vojnicima.»
Владика Петар IMi smo to naučili od Francuza, Vi ste 1793. usrijed Pariza vašem kralju i kraljici otsjekli glave. I to ste učinili na mašini za sječenje glava koju ste vi Francuzi izumjeli.

Наполеон: Teško nama kad je došao da nas brani Marmont, koga su pobedili Crnogorci.»


//////

Колико је све ово веродостојно и тачно у вези масона, како се за то сазнало?
 

ILLUMINAT

Domaćin
Banovan
Poruka
3.050
Saznalo se od Zorana Nenezića, koji je o ovome naveliko pisao u svojoj knjizi "Masoni u Jugoslaviji 1764-1980" (prvo izdanje) i "Masoni u Jugoslaviji 1764-1999" (drugo izdanje). U drugom izdanju je napao i neke aktuelne političare masone za neke događaje iz 90-tih. Ima nekoliko godina da Nenezića, inače bivšeg velikog majstora Velike Lože Jugoslavija, uopšte nema u javnom životu. Na njegovu stolicu seo je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, aktuelni veliki majstor Velike Lože Jugoslavija, koja okuplja sve projugoslovenske publiciste i političare (Dragomir Acović, predsednik Krunskog saveta, pesnik Matija Bećković, premijer Vojislav Koštunica...), dok je slikar Dragan Martinović osnovao Veliku Ložu Srbije i Crne Gore, čiji je veliki majstor bio sve do 2006. godine, kada se zbog raspada države pomenuta loža ukida, te osniva VL Srbije (VM Dragan Martinović) i VL Crne Gore (VM Novak Jauković). Na žalost, masoni u Srbiji podeljeni su na srpske i jugoslovenske masone. Ne znam da li je vreme i mesto da o tome govorim, ali ima nekih indicija da je brat Zoran Nenezić odao neke masonske tajne i da je zato sklonjen iz javnosti.
 

mladjony

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
232
Ogorčen na vlade Antante, posebno na vladu Engleske, koja je dvoličnom politikom blokirala svaku ozbiljnu akciju Rusije i Francuske da se pomogne Srbiji, vojvoda Stepa Stepanović je rekao: "Ona uznemirava ceo svet svojom imperijalističkom politikom, svojim egoizmom i hladnim nagonom za svoje interese."

- Bilo bi potrebno napisati posebnu knjigu da bi se potkrepile reči vladike Nikolaja Velimirovića upućene Vinstonu Čerčilu na kraju Prvog svetskog rata, kada mu je rekao da je on "grobar srpskog naroda" - govori dr Opačić.

Koliko li tek knjiga treba da se napiše da bi se objasnila naša lakoverna ljubav prema Francuskoj? Pomogla nam jeste da bi zaštitila sebe. Posle Cerske bitke sami Francuzi su govorili da su "Srbi spasli Pariz" odvukavši nemačku i austrijsku soldatesku na svoj teren.

I sve što je Srbija dobila, a narod naivno verovao da je to iz čistog prijateljstva, plaćeno je i preplaćeno uz zavidne kamate. Od 11. avgusta 1914. do 31. marta 1918, kada je Narodna skupština izglasala prvi i poslednji Zakon o vanrednim kreditima, ukupan dug Srbije u toku Prvog svetskog rata dostigao je milijardu i sto deset miliona dinara.

Na osnovu posebnih aranžmana Francuska i Velika Britanija su snabdevale srpsku vojsku naoružanjem, ratnom opremom i hranom, što je, takođe, knjiženo na poseban konto srpskog ratnog duga. Godine 1934. Srbija je samo Francuskoj morala isplatiti dug u iznosu dva svoja godišnja budžeta. Plaćena je svaka pertla, svaka šungla, svaki tain i svaka cokula.
Eto jednog citata ciji je autor istoricar dr Petar Opacic
 

vujadin

Poznat
Poruka
9.689
Непријатељи Србије и Православља је Комунизам. Кад се Србија ослободи комунистичких прирепака на власти, на свим нивоима, онда може очекивати боље дане, и више пријатеља. Кривити вечито усташе и четнике само по себи говори ко су ти који их криве, са или без разлога. Зар је то толико тешко сагледати да се већ толико година после пада берлинског зида не види да тој идеји више није време, или да јој још није време за поновно рађање?
 

gost 67981

Veoma poznat
Poruka
10.021
Saznalo se od Zorana Nenezića, koji je o ovome naveliko pisao u svojoj knjizi "Masoni u Jugoslaviji 1764-1980" (prvo izdanje) i "Masoni u Jugoslaviji 1764-1999" (drugo izdanje). U drugom izdanju je napao i neke aktuelne političare masone za neke događaje iz 90-tih. Ima nekoliko godina da Nenezića, inače bivšeg velikog majstora Velike Lože Jugoslavija, uopšte nema u javnom životu. Na njegovu stolicu seo je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, aktuelni veliki majstor Velike Lože Jugoslavija, koja okuplja sve projugoslovenske publiciste i političare (Dragomir Acović, predsednik Krunskog saveta, pesnik Matija Bećković, premijer Vojislav Koštunica...), dok je slikar Dragan Martinović osnovao Veliku Ložu Srbije i Crne Gore, čiji je veliki majstor bio sve do 2006. godine, kada se zbog raspada države pomenuta loža ukida, te osniva VL Srbije (VM Dragan Martinović) i VL Crne Gore (VM Novak Jauković). Na žalost, masoni u Srbiji podeljeni su na srpske i jugoslovenske masone. Ne znam da li je vreme i mesto da o tome govorim, ali ima nekih indicija da je brat Zoran Nenezić odao neke masonske tajne i da je zato sklonjen iz javnosti.


Krivi, Krivi,
Vidi se da si "obaveshten", ali pogreshno, sva sreca.:lol::lol::lol:
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.