Strigoi
Elita
- Poruka
- 20.747
Ali ne mora biti baš ultra wide
Onda Canon 800D + 18-135 + 50 1.8
Torbu ili ranac kupuješ posebno. Za kvalitetnu torbu ili ranac računaj 50 evra pa naviše.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali ne mora biti baš ultra wide
Нисам ни то сигуран. Ја махом ставим све на ауто и пуцам у jpg формату. Добро се носи са слабим светлом (High ISO), и добра му је аутостабилизација. Процесирање у камери је изврсно а има и опција. Иначе са Канон камером радим искључиво на RAW сликама па сређујем сам, што би рекло више посла него са Фуџи.Može taj kit da pokrije dosta, ima i 16-55 2.8, 16-80, 15-45. Ali Fuji aparati nikako nisu za početnike.
Sto bi se reklo da nemas pojma koliko je biitan RAW format..pa ne bih kupio danas apara bez RAWa pa da je zadnji na ovom svetu.. I pucas u auto modu..? Bravo...s tobom vise ne diskutujem..Mene bi realno bio blam nevidjen da izjavim ovako nesto a pri tom da tvrdim da se razumem u foto-aparate i fotografiju...Нисам ни то сигуран. Ја махом ставим све на ауто и пуцам у jpg формату. Добро се носи са слабим светлом (High ISO), и добра му је аутостабилизација. Процесирање у камери је изврсно а има и опција. Иначе са Канон камером радим искључиво на RAW сликама па сређујем сам, што би рекло више посла него са Фуџи.
Управо зато што сам искључиво радио са RAW годинама, помињем jpg из Фуџиja. И ауто мод где он бира ИСО од 200 па до 6400. Тај често носим (носио сам) са собом јер ме је мрзело да стално нешто мењам. Осим, наравно, кад хоћу да постигнем какав ефекат, дал због отвора бленде, дал због дужине експозиције.Sto bi se reklo da nemas pojma koliko je biitan RAW format..pa ne bih kupio danas apara bez RAWa pa da je zadnji na ovom svetu.. I pucas u auto modu..? Bravo...s tobom vise ne diskutujem..Mene bi realno bio blam nevidjen da izjavim ovako nesto a pri tom da tvrdim da se razumem u foto-aparate i fotografiju...
Они исти што имају и пуну про опрему.Koji su to sa ajfonom?
Ooo ima se moze sePozdrav svima!
Planiram da kupim DSRL fotoaparat. Za početak bih uzeo neki do 1000 EUR zajedno sa objektivom.
Ono što me buni je objektiv...Želim da slikam i portrete i pejzaže.
Pojedini me savjetuju da uzmem jeftiniji aparat a bolji objektiv... Ne znam šta da radim.
http://www.fotoizbor.net/proizvodi/nikon-d7100-2112.html
Šta mislite o ovome? Isplati li se kupovati ovaj set od 1000 EUR u 2020-oj?
Koji fotoaparat i objektiv bi mi Vi preporučili?
Они исти што имају и пуну про опрему.
Ако гледаш да узмеш ДСЛР, знај да ћеш више времена да проведеш у обради фотки него на само снимање. И да научиш техничке принципе како и зашто се нешто дешава. У противном, бацио си паре. А ако се закачиш, схватићеш колико ти алата треба да све то искажеш. И кад све то научиш и покупујеш, узмеш ајфон и окинеш слику да се свима заврти у глави.
Тако то иде.
Kao da je Scott Kelby radio slikuево ти рецимо овај што зна, па макар и са ајфоном
Pogledajte prilog 689886
Mislio sam da pridam još para pa da kupim 80D, samo ne znam isplati li se kupovati ga u 2020.
Korisno je....ево ти овде како треба/можеш да сликаш и телефоном
https://picxtrix.com/professional-pictures-phone/
Одлично. Вероватно ћеш и кроз то да видиш шта ти уствари треба од опреме.Korisno je....
Trenutno čitam knjigu Scott Kelby-a "Digitalna fotografija"