(FOTO) Dramatične slike poplava u Srbiji

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.549

(FOTO) Dramatične slike poplava u Srbiji​

U 37 opština u Srbiji proglašena je vanredna situacija zbog poplava, a pod vodom su delovi mnogih gradova i sela.

Zbog obilnih kiša, širom Srbije izlile su se reke i potoci i stvorili brojne probleme. Pod vodom su deliovi mnogih gradova među kojima su Kragujevc, Jagodina, Kosjerić, Aleksandrovačka župa, Brus, Medveđa, Novi Pazar, Koceljeva, Kruševac, Sokobanja, Čačk kao i mnoge saobraćajnice u Beogradu.

Sektor za vanredne situacije intervenisao je od 520 puta, od 26. maja kada je počeo perod obilnih kiša u Srbiji, a vatrogasci su do sada evakuisali 77 osoba.

https://n1info.rs/vesti/poplave-sirom-srbije-vanredna-situacija-u-37-opstina-foto/

Neverovatno da nista niste naucili od 2014. godine... Koji ste vi carevi jbt...

Rekao sam vam ali YOU DIDNT LISTEEEEEEEEEN!
maxresdefault.jpg

Hitno evakuisane četiri osobe iz sela kod Čačka. Meštanima se dele džakovi kako bi uspeli da zaštite domove.

Obilne padavine u opštini Kosjerić izazvale su brojne probleme na putnoj infrastrukturi, a najkritičnije je u naselju Brajkovići, gde je poplavljeno oko 20 domaćinstava.

irom Srbije se otkazuju manifestacije​

Za danas najavljen Sajam roditeljstva u Zrenjaninu otkazan je zbog vremenskih uslova i biće održan u ponedeljak, 19. juna 2023. godine, u isto vreme i na istom mestu - u 9.30 časova, na Trgu slobode.

Takođe, juče je otkazan i Beer fest, koji je zbog obilnih padavina pomeren za ponedeljak, 19. jun.

Kiša nanela štetu svim selima u Medveđi​

Voda se u Medveđi izlila na poljoprivredno zemljište, a ušla je i u neka domaćinstva. Oštećeni su putevi u svim selima, kao i lokalni putevi drugog reda.

U kriznom štabu kažu da nema sela bez štete, a sanacija neće početi dok kiša ne prestane i zemlja se malo osuši.

Do Čačka se ne može nikako​

Kako javljaju dopisnici RTS-a iz Kraljeva, zbog obilnih padavina došlo je do izlivanja potoka Musača, u mestu Adrani.

Nekoliko kuća je pod vodom, a voda je odnela i most na regionalnom putu, zbog čega je u prekidu saobraćaj između Kraljeva i Čačka.

U prekidu je i saobraćaj preko Oplanića, pa se sada do Čačka ne može nikako.

Bas upravo oni su krivi jer nasipe ne pravi narod nego drzava i lokalna samouprava tj.opstine.
Ko baca smeće u iste te reke i potoke? Država? Pa neće biti. Koliko je ljudi izvelo nelegalno priključke kanalizacije u reke i potoke? I to nije problem od juče. A da sad država dođe i kazni ljude bilo bi kažnjava se sirotinja. Evo imali smo velike poplave 2014. Jesu li ljudi prestali da grade kuće u koritima rijeka i potoka? Ne nisu. Koliko ljudi je po selima napravilo kuće i objekte u plavnom području?

Ko baca smeće u iste te reke i potoke? Država? Pa neće biti. Koliko je ljudi izvelo nelegalno priključke kanalizacije u reke i potoke? I to nije problem od juče. A da sad država dođe i kazni ljude bilo bi kažnjava se sirotinja. Evo imali smo velike poplave 2014. Jesu li ljudi prestali da grade kuće u koritima rijeka i potoka? Ne nisu. Koliko ljudi je po selima napravilo kuće i objekte u plavnom području?
Zasto onda drzava izdaje dozvole za izgradnju kuca blizu reka, ajde to da te pitam prvo a drugo ako vec izdaju dozvole za gradnju zasto onda nisu ocistili korito reka i svuda izgradili nasipe a kao trece ti ne zivis u Srbiji koliko ja znam pa nisi bolje upoznat da li se bas stvarno baca smece po rekama ili ne?!

Zasto onda drzava izdaje dozvole za izgradnju kuca blizu reka, ajde to da te pitam prvo a drugo ako vec izdaju dozvole za gradnju zasto onda nisu ocistili korito reka i svuda izgradili nasipe a kao trece ti ne zivis u Srbiji koliko ja znam pa nisi bolje upoznat da li se bas stvarno baca smece po rekama ili ne?!
Ko kaže da izdaje? Koliko kuća na selima ima dozvolu? Što se tiče trećeg kao prvo to je isto svugde. Drugo živim uz samu Srbiju. A i vidim šta Drina donese uz svaku poplavu.

Ko kaže da izdaje? Koliko kuća na selima ima dozvolu? Što se tiče trećeg kao prvo to je isto svugde. Drugo živim uz samu Srbiju. A i vidim šta Drina donese uz svaku poplavu.
Sta ti mislis kako moze da se placa porez na kucu ako se ne izdaju dozvole za izgradnju kuca?
Ne znam ja sta donosi Drina ovde nema nista reka je cista za razliku od prethodnih godina kada je nosila gomilu flasa, otpada i ko zna sta sve.

Ljudi koji nisu doziveli poplave ne znaju kako je to, nije poenta ni u rekama ni u mestu gde pada kisa nego najvise se vode sliva sa planina i brda tj.potoka koji se posle slivaju u reku i tada naraste nivo a ako nasip nije uradjen kvalitetno ili nije uradjen uopste dolazi do izlivanja .

Back