Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa, pre bi reko da moze da bude nesigurniji, ima jednu kros point tacku, onu sredisnju.
Dvocifreni imaju vise, pa je fokus sigurniji. I ja imam 400D, pa bije fokus i 100-kom i 50-seticom, cak i spoljnim tackama. Al nekako sam provalio gde da bodem fokus.
Valjda ce se javiti i neko strucniji.

Zavisi od kvaliteta stakla i obrade u ne L objektivima.
Recimo Canon EF-S 10-22mm staklo, za njega kazu, to sam citao po nekim stranim forumima mozda je u pitanju i covek iz canona, da se koriste stakla istog kvaliteta kakva se mecu u L objektive. Sto mi je sasvim logicno kad pogledam slike, jednostavno kontrast, boje, ostrina, sve ko kod L. Cak kazu da malo manje krivi sliku od 17-40L ;)
Evo i 100mm 2.8 macro. Vrh staklo, a nije L.
Pa 50 1.4, nema razlike od 50 1.2L na f5,pa i vecoj blendi. A tu je i 50 1.8, samo mnogo je plasticno telo, a slike daje bruka dobre. Mnogi se zale samo na fokus kod 1.8, a meni je masio dok nisam provali kako sa njim.
Tu su ti i jos neki canonovi prajmovi, ne znam koji, ali 85, i 135 sigurno.

Stigao mi je objektiv! :P

meda.jpg

Divlja,znam da je nezavrsen, ali sajt je blagi uzas!!! Skripi organizacija.

Ima duple dugmice i u gornjem delu i levo. Potpuno nepotrebno. Reci Bojanu da ostavi one gore.

Promena boje takodje nepotrebna, zamara korisnika.

Anketa besmislena, on treba da privuce korisnike, a ne da ih korisnici ocenjuju.

Onaj flesh dole sa malim slicicama, za sta je on stavljen dole? I ako hoce nesto tako treba da stavi da se slicice blede i pojavljuju druge, ne da korisniku skrece paznju i oduzima vreme da klikce dole. I naravno treba da spremi rezoluciju slika koju ce flesh prikazati, a ne vecu, jer kad flesh skalira sliku on nije u tome nesto dobar, pa se javljaju nesto poput linijica(ovo se primecuje na fotografiji u WB dame koja pokriva pola lica lepezom i ona slika sa senom, a i jos na nekima)

A ostalo - prazan prostor ispod gornjeg menija (ja tu vidim onaj fleshic sa slikama, ali da se menjaju drugacije, kao sto sam naveo gore) i galerije koje se ne vide, racunam da je zbog nezavrsenog sajta.

Ovo su sve dobronamerni komentari.

Jooj sad sam vido da ima duplih slika u onom dole fleshu i u galeriji za modele: Marijana Arnautović
Btw. galerija modela je prenatrpana vrlo slicnim slikama. Opet smara korisnika koga treba da privuce.

Ajd sad malo da prokomentarisem fotografski rad. Slike ovog modela treba da budu vise raznovrsne. Tehnicki neke slike nisu na visini zadatka da prezentuju jednu photo or fashion agenciju. Ima delova blica uletelog u kadar, belina od blica po uglovima, izgoreli delovi lica i tela. A dole u fleshicu(malo sam dosadan sa njim, ali jbga), ima sasvim super fotke i steta sto one nisu prikazane vece, jer stvarno pokazuju fotografsko umece)

Poslednja izmena:
Ma naravno da je nezavrsen, ja sam happy sto imamo sajt.:D
E sad, ja cu ovo sve da zapisem i da prenesem ljudima. Nego da me ubijes ja ne mogu da nadjem duple dugmice. Sto se tice ankete, ona je postavljena radi ocenjivanja opste situacije u Srbiji.
Ove fotke su stavljene cisto da ima nesto, to sve tek treba da se radi. Meni su katastrofa ove u restoranu.:lol:
Hvala, Danez, prostudirao si ga svaka cast, ja nisam ni blizu toliko. :P

Poslednja izmena:
koliko uzeti za povremeno fotkanje za jedne novine, nedeljnik...znaci na primer preko dana, fotkanja zgrada, neki life itd itd...uvece recimo neki koncert i tako...kapiram da za sve to nije potrebno duze od 2-3h MAX( po snimanja, tj. po projektu, reportazi)...naravno od tog 'pracenja' dogadjaja u novinama ce izaci jedna, maksimalno dve fotke...koliko bi vi uzimali love za tako jedno snimanje...

poz

hvala

Ono sto se razlikuje su kontrast i boje :)
A ono sto bih voleo da vidim su tvoje slike tim objektivom u urbanoj sredini i tako neke situacije. Mislim da bi se odlicno snasla ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back