Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam imala pojma da ti je zato nick :lol:

cc... :D

U starog Grčkoj, jedna mlada devojka predstvaljena je sa leptirovim krilima. Zvala se Psiha :) A ti kao poznavalac psihologije znaš da je psiha ( Ψύχα ) /za one što znaju ili uče grčki :P / - duša.
A često je samo predsatvljena leptirom.
A ono što je tebi možda zanimljivo smatra se i simbolom besmrtnosti. (zbog metamorfoze gusenica-leptir). A u hrišćanstvu je i simbol vaskrsenja. (caura- svet, krila let u večnost itd )
U KINI je simbol besmrtnosti naravno, ali i r a d o s t i.
Negde smatraju levo krilo prošlošću, desno budućnošću, a samo telo sadašnjošću...

A da, ako nisi znala leptir je često bio u pratnji Erosa :D

A Monarh, em što je jedan od lepših leptira i zanimljiv je.
To je leptir koji putuje kao i ptice selice..Tamo iz okoline Meksika do Kanade i nazad! To ti je oko 4000km. A uz to u jednoj godini se promene 4 generacije leptirai ne žive jednako, već tri prodju tokom proleća i leta, a ona poslednja što putuje živi najduže i to 8 meseci! I onda kad dodju tamo jadni i nesretni, samo polože jaja i umiruuu...
I još niko ne zna kako to umeju da uvek krenu na put tačno na prolećnu ravnodnevicu... :)

I tako dalje...

:mrgreen:
Само да се похвалим...
Стигла јуче зилберица(петослојна, 107цм)... Иста као ове што с код нас продају, само 1/3 цене...
Јес да се чека, али...

:mrgreen:
Само да се похвалим...
Стигла јуче зилберица(петослојна, 107цм)... Иста као ове што с код нас продају, само 1/3 цене...
Јес да се чека, али...

E odlično....sad možeš da ekperimentišeš :)
I možeš da mi pošalješ link gde to kupuješ :D

I ja da se pohvalim, uspeo sam da očistim lignje :hahaha:

О, па то је куд и камо озбиљније...
реално достигнуће...
:D
а кинези имају свашта...
Ово је страшна ствар...
до сад сам се ломатао са оним фолијама за шоферке, којекаквим импровизацијама... све галамећи како су то (зилбер) измислили капиталисти д'узму народу паре...
али...грешио сам... силно...

Само, није сад, око нове године препоручљиво ишта поручивати... доста се робе загуби, залута, због гужве, њиховог немара због неких њихових празника...
Колега је годину дана чекао (читај, завлачили га) пакет од 30ак евра, да би му на крају рекли... о, па прошло је 6 месеци... више не може да се прати пошиљка...
Добро, не баш тако, али... у сваком случају, извисио је...
Но, мимо тога, бар 10ак поруџбина је прошло без икаквих проблема...

Има баш свачега...
Силне сам им новце дао... ал, не мари...
Изгледа да ће у будуће да се плаћа неки царински... преглед ил шта ли је... до сад то нису наплаћивали, али, сад ево, за задњу пошиљку... избише 450 дин...
домаћи... кинеш га прода, запакује, пошаље преко пола света за део цене код наших лелемуда, а наша царина је паметна, па мора да провери шта је то унутра.-..
ал, ајд сад...

cc... :D

U starog Grčkoj, jedna mlada devojka predstvaljena je sa leptirovim krilima. Zvala se Psiha :) A ti kao poznavalac psihologije znaš da je psiha ( Ψύχα ) /za one što znaju ili uče grčki :P / - duša.
A često je samo predsatvljena leptirom.
A ono što je tebi možda zanimljivo smatra se i simbolom besmrtnosti. (zbog metamorfoze gusenica-leptir). A u hrišćanstvu je i simbol vaskrsenja. (caura- svet, krila let u večnost itd )
U KINI je simbol besmrtnosti naravno, ali i r a d o s t i.
Negde smatraju levo krilo prošlošću, desno budućnošću, a samo telo sadašnjošću...

A da, ako nisi znala leptir je često bio u pratnji Erosa :D

A Monarh, em što je jedan od lepših leptira i zanimljiv je.

To je leptir koji putuje kao i ptice selice..Tamo iz okoline Meksika do Kanade i nazad! To ti je oko 4000km. A uz to u jednoj godini se promene 4 generacije leptirai ne žive jednako, već tri prodju tokom proleća i leta, a ona poslednja što putuje živi najduže i to 8 meseci! I onda kad dodju tamo jadni i nesretni, samo polože jaja i umiruuu...
I još niko ne zna kako to umeju da uvek krenu na put tačno na prolećnu ravnodnevicu... :)

I tako dalje...

:eek::dontunderstand: nemo nika da se ženiš
[/QUOTE]

:zaljubljena:

Poslednja izmena:
:eek::dontunderstand: nemo nika da se ženiš

:lol: Rizikovaću :D
A zanimljivo je koliko životinja umire nakon što položi jaja ili oplodi ženku - losos, trut kad oplodi maticu, raznorazne vrste pauka (neki čak bukvalno uskaču ženkama usta da bi bili pojedeni) , onda oni insekti tiski cvet, itd. Šta bi bilo da čovek tako umire? :D
Nešto sumnjam da bi nas bilo ovoliko... :D

" ..sanjao sam da sam leptir "

"Jednom sam ja, Čuang Ce, sanjao da sam leptir. Lepršajući naokolo, srećan i veseo, radio sam šta mi se prohte. Ne bejah svestan da sam Čuang Ce. Odjednom, probudih se, i gle, ponovo bejah Čuang Ce. Sada ne znam jesam li čovek koji je sanjao da je leptir, ili leptir koji sanja da je čovek? Između čoveka i leptira mora postojati razlika! To je ono što se naziva preobražaj stvari."

:think:

:lol: Rizikovaću :D
A zanimljivo je koliko životinja umire nakon što položi jaja ili oplodi ženku - losos, trut kad oplodi maticu, raznorazne vrste pauka (neki čak bukvalno uskaču ženkama usta da bi bili pojedeni) , onda oni insekti tiski cvet, itd. Šta bi bilo da čovek tako umire? :D
Nešto sumnjam da bi nas bilo ovoliko... :D

"Jednom sam ja, Čuang Ce, sanjao da sam leptir. Lepršajući naokolo, srećan i veseo, radio sam šta mi se prohte. Ne bejah svestan da sam Čuang Ce. Odjednom, probudih se, i gle, ponovo bejah Čuang Ce. Sada ne znam jesam li čovek koji je sanjao da je leptir, ili leptir koji sanja da je čovek? Između čoveka i leptira mora postojati razlika! To je ono što se naziva preobražaj stvari."

:think:

..ništa ne poseduje neki nepromenljiv kvalitet ili suštinu. Sve predstavlja samo pojavni oblik jedne jedinstvene stvarnosti koja se odvija poprimajući različite oblike samo-ispoljavanja.
Ko razume preobražaj stvari uviđa da sve stvari jesu večno jedno, izvan vremena i prostora.

vadim-stein2.jpg

Dobar dan :maramica: ... uff... kako vreme leti jos malo pa Nova godina :) ... a juce bio bas interesantan datum 11. 12. 13. - ovde u D poludeli neki "sujeverni" pa se poceli vencavati tog dana ... :roll:

Da, da !JO..još 19 dana :D
E pazi to je baš zanimljivo. 11.12.13 nije bio juče, već pre 2000 godina :D Juče je bio 11.12.2013.. :D
Ali zanimljiva je ljudska potreba za nekim redom i smislom :)
To ti je kao i oni kad počnu da računaju da je visina piramide neke toliko i toliko puta jednaka udaljenosti izmedju Sunca i Zemlje, a kad pomnožiš sa visinom, dobiješ udaljenost do Siriusa :P :D (pre će biti Oriona, nešto su voleli to sazveždje :) )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back