Foto albumi...

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.189
Juče je ćerka u kutiji sa ukrasnim papirima (koji se takođe sve manje koriste) nabasala na album od pre tridesetak godina.
I onda su krenula pitanja zašto ona nema albume sa svojim slikama.
Fale li vam albumi, one neuspele slike koje podsećaju na trapave trenutke, ali imaju dušu. Ono kad od 36 slika budu samo dve-tri savršene pa ih uradiš u više primeraka da možeš nekom i da ih daš.
Meni sledi veliki posao selekcije fotografija i pravljenje albuma sa njenim uspomenama.
Posebno me dotiče jer sam se pre dvadesetak godina bavila proizvodnjom foto albuma i u nekim kutijama imam preko 500 završenih, a repro materijala za oko par hiljada.
Prvo su mi posao razbili Kinezi a onda digitalna fotografija.

I ja se odavno kanim da neke slike izradi i stavim u foto album,ali to je veliki posao.
Prvo trebam sortirati na racunaru,izbrisati neuspjele,izabrati neke za izradu...
I tako,sve pocnem...ali nikad da zavrsim,a slike se samo gomilaju.
Doduse,nedavno sam izradila neke slike sa ljetovanja od prije dvanaest godina.
Polako,doci ce i druge valjda na red...😀
Sad mi je prosto nevjerovatno jako je nekad u 36 slika moglo sve da stane.Danas 36 ispucas u minuti.
Vise je imalo cari nekada,nego ova digitalna fotografija

Juče sam otvorila file i prebacujem slike u njega koje su za izradu... 163 za sad, vrlo sam kritična, a pregledala sam oko 5000.
Ima ono on line poručivanje slika, pošalješ im preko sajta, i platiš pouzećem kad stigne.
Nešto oko 10 dinara po komadu ako naučiš preko 100

Back