Fotke (nekategorizovane fotke)

• Začetnik teme Začetnik teme danez
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
9016_100429859976638_100000288723796_10027_3804764_n.jpg

Dragi fanatik78, izuzetno je meni lichno drago sto si ovo podelio sa nama... medjutim, postoji veliki problem u vezi sa onim sto vidim... prvo, ovo su fotografije sa nekog tvog putovanja ili mesta boravka... sustinski, one nemaju posebnu vrdnost jer im nedostaje nekoliko bitnih elemenata od kojih je meni lichno najbitniji umetnichki i kreativni momenat... ovo bi mozda moglo da potpadne pod reportazne slike... ali i to je mozda... cenim da bi tvoje fotografije imale mnogo vise znachaja i mnogo vishe prodje da se nadju na nekom drugom podf.
...iskreno, bilo bi odlichno da postoji tema- reportazna fotografija ili fotografije sa putovanja na ovom forumu... dok se to ne desi... ja te ohrabrujem da pravish fotografije koje su primerenije ovom forumu...

...uzimajuci u razmatranje kvalitet fotografije pretpostavljam da ne radis sa profesionalnom opremom... smatram da to nije prednost za pravljenje dobrih fotografija... ne zelim da me shvatis pogreshno...

...poslednja fotografija je cak u neku ruku zanimljiva... repeticija i simetrija su jako lepe... medjutim, prethodne fotografije su problematichne... zaista te ohrabrujem da nastavish ukoliko te fotografija zaista ili uopste interesuje... pokusaj da pretrazis neke sajtove i da gledas kako to drugi rade...

Poslednja izmena:
20.000?
imam i ja 20.000 takvih,ali obrisanih

kad pogledam prve fotografije koje sam okacio na ovaj forum,pre 5 godina,ne na ovaj pdf i to bez apsolutno ikakve obrade (jer sam iz nekog razloga dugo bio protiv obrade i PS-a),iz aparata,tek posle ovakvih turistickih pokusaja vidim da su to zaiste,bez trunke preterivanja bila jebena remek dela,ponavljam u odnosu na ove,jer ipak ovo je jedan promil od "umetnikovog" opusa,i kapiram da su reprezentativne....the best of.

Dragi fanatik78, izuzetno je meni lichno drago sto si ovo podelio sa nama... medjutim, postoji veliki problem u vezi sa onim sto vidim... prvo, ovo su fotografije sa nekog tvog putovanja ili mesta boravka... sustinski, one nemaju posebnu vrdnost jer im nedostaje nekoliko bitnih elemenata od kojih je meni lichno najbitniji umetnichki i kreativni momenat... ovo bi mozda moglo da potpadne pod reportazne slike... ali i to je mozda... cenim da bi tvoje fotografije imale mnogo vise znachaja i mnogo vishe prodje da se nadju na nekom drugom podf.
...iskreno, bilo bi odlichno da postoji tema- reportazna fotografija ili fotografije sa putovanja na ovom forumu... dok se to ne desi... ja te ohrabrujem da pravish fotografije koje su primerenije ovom forumu...

...uzimajuci u razmatranje kvalitet fotografije pretpostavljam da ne radis sa profesionalnom opremom... smatram da to nije prednost za pravljenje dobrih fotografija... ne zelim da me shvatis pogreshno...

...poslednja fotografija je cak u neku ruku zanimljiva... repeticija i simetrija su jako lepe... medjutim, prethodne fotografije su problematichne... zaista te ohrabrujem da nastavish ukoliko te fotografija zaista ili uopste interesuje... pokusaj da pretrazis neke sajtove i da gledas kako to drugi rade...

Sve na mestu osim jedan mali propust a to je uvodni post:ok:

Ne vidim neku veliku svrhu, ali da odgovorim... Georgejune je vec citirao prvi post, tako da ovaj tvoj "savet" nije na mestu... S druge strane, jel ovde neko od vas odredjen da daje strucni komentar i ocenjuje kvalitet postavljenih slika... Ako jeste, onda verovatno imate i tu mogucnost da slike koje to ne zadovoljavaju i obrisete... Ako nije, ne vidim svrhu ovakvog obracanja... Sve sto mozete jeste da za svaku sliku kazete da vam se ne svidja i to je to... Meni licno da vaseg misljenja nije ni stalo...

I ja to isto mislim za vecinu ovde postavljenih slika, pa sam se suzdrzao svojih komentara...

cenim da sam bila i vishe nego jasna i vishe nego afirmativno nastrojena... ako cete da radite to sto radite i ostavljate to na uvid u shiroku javnost morate da budete spremni na to da ce neko da da poprilichno jasan i jak sud o tome ... pri tom ce biti jako vazno da emocije ostavite po strani jer su one najveci naprijatelj u napredovanju...

...ovo je podforum na kom se afirmishemo kroz razgovor... ukoliko on izostane, izostaje pedagoshka forma zbog koje cenim, u vecoj ili manjoj meri svi ostavljamo fotografije ma gde... puko apaludiranje nece ni jednog od nas daleko da odvede...

...ukoliko nekome nije stalo da mishljenja onda prosto spamuje... a to je vec problem na pdf koji se zove fotografija...

@georgejune, ne razumem vas kracusni komentar a ukoliko je ono sto mislim da jeste molim da se ne prepucavate sa drugim chlanovima citirajuci moje postove i trazci validaciju svog mishljenja u nechemu sto neko nije ni napisao...

Jedina poenta mog citata je ta sto se iz uvodnog posta moze zakljuciti da se ovde postavljaju kakve god fotke..ukoliko imate neki strucniji izraz za to sto navodite uz tvrdnje da fanatikovim fotografijama ovde nije mesto to obrazlozite bez pominjanja drugih clanova i licnih insinuacija..kritika je dobro dosla kao i savet u vezi fotografija iskljucivo a ne soljenje pameti u shiframa

Narode, nije mjesto da se ovdje raspravlja kome je veci (zum), tako da cu to ostaviti po strani. Licno (ovo je, podvlacim, licno misljenje, ne govorim da nesto treba da se mijenja na forumu ili ista slicno), sve fotke koje je Fanatik78 postavio su nista narocito, skoro se u potpunosti slazem sa Creatrix-om.

Cini mi se da, slicno i kao i onaj decko koji se predstavlja sa "realno" ili kako li vec, fotke su slikane se prosjecnom opremom (pretpostavljam, nisam siguran, takodje, aparatom koji nije DSLR se moze napraviti nevjerovatna fotka, ne tvrim da je oprema uslov za dobru fotku), ali fotke kao fotke su prosjek turisticke fotografije. Okrenes aparat i kliknes. Takodje, ove neke 3 fotke koje je Master postavio s ponosom, okrenes aprat prema gradjevini, kliknes i voila...

Nista licno, kazem, dobro receno od strane Creatrix, postoje sajtovi na kojima se ovo uci, ako vec nisi, kao sto nisam ni ja, isao na kurseve, ili jos bolje u skolu ili na fakultet za fotografa. Tu se nauce neka pravila, koja se mogu krsiti da bi se postigao odredjeni efekat, ali ne moze se tvrditi da je bilo koja fotka "odlicna" samo zato sto se autoru svidja. Meni je svaka fotka mog sina blago, ali sumnjam mda bi vama bila zanimljiva, mozda pokoja. I sam sam amater, jasno mi je kako ovo arogantno zvuci od mene, i sam sam dobijao ovakve kritike prije 2 godine, ali onda ucis, citas, eksperimentises, pa povremeno i nesto ispadne...

Kao dokaz da se OK fotka moze dobiti i slabijom opremom, evo dvije moje nastale Canon Ixus-om 600:

n753423197_301802_6665.jpg

n753423197_246160_5684.jpg

Obe osim pretvaranja u crno-bijelu nisu dodatno obradjivane. Zamjerka mi je na prvoj sto sam odsjekao noge prvom kipicu, ali nije se moglo drugacije, visio sam preko ograde stepenica iznad provalije od 20 metara i za ovo. Sad vi meni recite vidite li razliku izmedju ove dvije i onih gorepomenutih autora? Nista licno, jos jednom kazem. Novi sam i ne bi trebao da dijelim savjete previse, ali potrosite vrijeme, procitajte nesto, ima toooooliko resursa ne netu, evo par:

Strobist, kralj flash fotografije, preporucujem sekciju 101 i 102:

http://www.strobist.blogspot.com

DPS sajt i forum, podjite od pocetka:

http://digital-photography-school.com/

Ima toga jos, ja sam dosta naucio odatle, i sa jos par nasih foruma, od drugih ljudi. Nemojte da tako reagujete na kritiku, nece kvalitet vase fotke napredovati ako samo kazete "ovaj *****, moje fotke su sjajne!", napreduje se postavljanjem jedne fotke i komentarima na nju od strane publike "ovo ti ne valja zato sto...."...

Toliko od mene, nadam se da se niko nece raspizditi....previse :per::per::per:

Back