Fotke made in Belgrade ( II deo)

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Једна фотка посебно за @tab503
Мени се свиђа фотографија као таква, а њему ће се свидети пројекат... тако је раније изјављивао :whistling:
Pogledajte prilog 1108346

A interesantno da si je toliko slikao a ne voliš je, ja napravim par snimaka, ali ne više...
Kao kad odem na Kališ pa sa zidina mi mrsko da fotkam zbog nje...potpuno mi kvari fotografiju.

A interesantno da si je toliko slikao a ne voliš je, ja napravim par snimaka, ali ne više...
Kao kad odem na Kališ pa sa zidina mi mrsko da fotkam zbog nje...potpuno mi kvari fotografiju.
Тачно је да сам против пројекта, али сам вољан да документујем ствари, да се зна како се шта одвијало. Да ми не прича неко "овако је било", него да ја сам знам.

Сликао сам у своје време и Ада мост, Земунски мост (ту је требало наћи видиковац :andjeo: ), радове код Панчевца на новој улазној петљи... Фоткам и разна зидања по свом крају, најчешће рушење нечег старог и ситног и ницање новог и високог.

Како је неко и пре више од 100 година фотографисао и сачувао нешто (мени су посебно драге фотографије из авиона), тако ја имам неку потребу да забележим ствари, да овековечим неки тренутак.

Сада дајем пар фотки са коментаром, да јасно кажем шта ми је важно и шта ми се (не)свића...

Из близине Бранковог моста се Београђанка јасно види, касније много теже. Уједно је то од само три места ( "тунела" ) са којих се може видети Храм Светог Саве, са НБГ стране.

IMG_20220219_115434.jpg

Можемо да видимо нову зграду Клиничког центра (треба да буде отворена за пацијенте у марту) и нови комплекс од две округле пословне и ко зна шта још зграде у Кнеза Милоша (биће три, друга мања се сада зида).

IMG_20220219_120420.jpg

Док не буду изградили још нешто (и тако још затворе видик), можемо да видимо зграде које смо навикли да видимо на хоризонту - Београђанка, Генералштаб, Клинички центар, Храм (који је са обале нижи од тржног центра десно, и њим потпуно заклоњен).

IMG_20220219_121145.jpg

Иначе... Ако некоме буде требала фотографија куле, али да буде тачно преко пута - што је одокативно врло тешко погодити - постоји решење :aha2:
Тачно преко пута постоји поред шеталишта једна мања бетонска конструкција и нека метална цевка која вири из ње - очигледан оријентир неке врсте је био ту монтиран док су зидали основну структуру.
Мислим да ћу то да усликам када будем ишао следећи пут.

И свакако ћу ићи нешто касније, види се да ми сунце смета (када идем прерано).

Нисам ових дана био сам да сликам "воду" него сам био и у другој тури, да погледам радове на линијском парку, шта год да му је то.
Наравно, прво изађем на Дунав и бацим поглед тамо-вамо...
Дрво верујем сви познајете, није га потребно посебно представљати :lol:

IMG_20220221_101505.jpg

И на другу страну, ка Земуну, наравно...

IMG_20220221_101513.jpg

Back