formula nebeske ljubavi

Aleksa28

Obećava
Poruka
62
Za razliku od onih koji vole culnom ljubavlju i koji cesto idealizuju to sto im se dopadne,
oni koji vole nebeskom ljubavlju,
traze ono sto je uistinu dobro,a to istinsko dobro izaziva kod njih osecanje ljubavi prema toj osobi.
Recimo da je istinski dobra osoba ona koja poseduje: dobru i zahvalnu dusu,mudrost i pravednost,savrsenstvo u svim pojavama,postupcima,stanjima...

Reci mi sta mislis !!!

Puno Te pozdravljam i zelim Ti zivot ispunjen radoscu i ljubavlju !!! :roll:

Upravo tako. Culna ljubav je prolazna. Kao sto i nadrazaj cula ima svoj pocetak, kulminaciju i kraj. A ono sto je istinski dobro u coveku nas privlaci. A to je – njegova dusa. Od cistote njegove duse proizlaze sve njegove osobine.
Moze se reci da volis tek kad ti se cini da bi mogao ceo zivot provesti sa tom osobom. Da je ona – neodvojivi deo tebe. I kada si svestan da ima na hiljade boljih i lepsih… A da je ona tebi i dalje najbolja… Jer je – tvoja. Samo tvoja. I kada bi je stitio od bilo koga. Kada nju posmatras – kao sebe. Jer je ona – ti. A ti si – ona. I nema lepseg jedinstva i lepse ljubavi nego kad se dve duse toliko ispreplicu, da se zaboravi ko je ko, gde je kraj jednog a gde pocinje drugo… Ljubav je pre svega – jedinstvo dusa.

Aleksa28:
Za razliku od onih koji vole culnom ljubavlju i koji cesto idealizuju to sto im se dopadne,
traze ono sto je uistinu dobro,a to istinsko dobro izaziva kod njih osecanje ljubavi prema toj osobi.
Recimo da je istinski dobra osoba ona koja poseduje: dobru i zahvalnu dusu,mudrost i pravednost,savrsenstvo u svim pojavama,postupcima,stanjima...

Reci mi sta mislis !!!

Daj,o cemu ti opet?Dobro,ovo je na nekom visem nivou,mozda malo i filozofski da se o tome raspravljati.Samo mi nije jasno oakle ti inspiracija za ovako nesto,ti to iz licnog iskustva ili sta?

Kathrin
Daj,o cemu ti opet?Dobro,ovo je na nekom visem nivou,
mozda malo i filozofski
da se o tome raspravljati.
Samo mi nije jasno odakle ti inspiracija za ovako nesto,ti to iz licnog iskustva ili sta?[/quote]

Pitanje je Odakle mi inspiracija !?
Sta me je navelo da postavimo ovo pitanje ?!

:arrow: :roll:

Aleksa28:

Reci mi sta mislis !!!

ovo je stvarno jako lepo...
mozda bi se i ponadala da sve ovo postoji...
posle flase absintha... :cry:

Snezna_kraljica:
A ono sto je istinski dobro u coveku nas privlaci. A to je – njegova dusa. Od cistote njegove duse proizlaze sve njegove osobine.
Moze se reci da volis tek kad ti se cini da bi mogao ceo zivot provesti sa tom osobom. Da je ona – neodvojivi deo tebe. I kada si svestan da ima na hiljade boljih i lepsih… A da je ona tebi i dalje najbolja… Jer je – tvoja. Samo tvoja. I kada bi je stitio od bilo koga. Kada nju posmatras – kao sebe. Jer je ona – ti. A ti si – ona. I nema lepseg jedinstva i lepse ljubavi nego kad se dve duse toliko ispreplicu, da se zaboravi ko je ko, gde je kraj jednog a gde pocinje drugo… Ljubav je pre svega – jedinstvo dusa.

Citajuci ovo sto si napisala, kao da sam citala reci svog decka... Bas sam se raznezila...

Back