FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam na osnovu cega ste i mislili da ce se bilo sta promeniti.. sada samo imamo potencijlno opasnih 6 bolida koji u svakom trenutku mogu ispustiti dusu i nekome napraviti sranje

Trazili ste ovo nadobudno govedo u Ferariju jedno 3 godine (inteznivno,kad god napravi neko sranje) pa cete nadam se sad uzivati.. danas nije bio najbolji na stazi ali je jasno sta ce biti u nastavku ako mu najtrofejnija ekipa u istoriji spremi dobar bolid.. a spremila ga je

U ocekivanju novih uzbudjenja i preticanja :lol:
Ne znam ko ga je tražio u Ferariju 3 godine, pogotovo poslije Kimijevog dolaska. Znam samo za prošlu godinu. Nikad nisam bila njegov obožavalac ali sad je u Ferariju i ako navijam za taj tim moram i za njega.

Crvenoj bratiji cestitke na 1-2.
Alonso je lepo "oprao" Massu u prvim zavojima trke.
To je jedini vredan detalj u trci,sve do momenta kad je Lewis pretekao Vettela.Posle toga nisam pazljivo pratio-dosli gosti.
sama reakcija mehanicara Ferrarija i McLarenqa dovoljno govori o vrednosti tih preticanja.Jedva da su trepnuli od uzbudjenja.
Imam utisak da su svi hteli prvu trku izgurati na sigurno,kako bi videli sa cim konkurencija raspolaze.Tesim se tako,zapravo.
Ocena trke-dovoljan(2).:neutral: Ili 3- ,cisto za stimulaciju u nastavku.
P.S. Jel se jos nekome ucinilo da Red Bull zaista najbrze menja tockove?Znatno brze od drugih,bas kako nam je kolega Tasman najavio.

formula1ferrariwallpape.jpg

Napred Sumi!!! :heart: Ops, on vise nije u Ferariju... :(

P.S. Evice, omasila si sezonu par godina, vidi gume! :idea:

Poslednja izmena od moderatora:
P.S. Jel se jos nekome ucinilo da Red Bull zaista najbrze menja tockove?Znatno brze od drugih,bas kako nam je kolega Tasman najavio.

Ja nisam to primetio, ali sam primetio da ovi iz Virgina valjda, ili mozda HRT-a, obavljaju pitstop skroz opusteno i bez imalo "panike", znaci zaustavljanje je trajalo kao prosle sezone kad su dolivali gorivo pored promene guma. Dosli ljudi da se suncaju malo, malo neko da ih uslika, i tako. Trening? Sta je to?
Moram onda obratiti paznju prilikom gledanja snimka na tvoju konstataciju ;)

Nazalost, premijera uopste nije opravdala ocekivanja. Stavise, toliko sam se razocarao, da sam hteo u pojedinim trenucima da odustanem od daljeg pracenja monotonije. Mislim da nisam jedini koji je danas odremao.

Ovo kruzenje stazom 30-40 krugova me podseca na treci deo kvalifikacija kad su imali 15 minuta da istrose gorivo i onda na kraju postave vremena. Bukvalno su svi vozili s pola snage i cekali poslednju fazu trke da eventualno preduzmu nesto i napreduju u poretku. Manekenisanje na stazi i nista vise. Blago receno.

Sta ovi "novi" timovi rade? Koja je svrha njihovog ulaska u Formulu 1? Ovo je katastrofa. Iskoristili su ih za popunu budzeta posto su se nakrali gore od nase Vlade, niko normalan i pri cistoj svesti ne bi dopustio timu koji do prekjuce nije znao kako se zove, a da ne govorim sto su juce prvi put upalili auto, da se uopste prijavi za ucesce.

Akcija na stazi - 0. Da nije bilo Vettelovog problema ne bismo videli maltene nijedno preticanje. Vise je preticanja bilo kod ovih fenjerasa na zacelju. Poneko izletanje i okretanje i to je to. Ovo nimalo ne mirise na neku neizvesnu i uzbudljivu sezonu. Znaci ne znam sta vise da napisem...Ah da, cestitke crvenima :)
:tick:
Ma ne brini takvi vjerovatno više vole gledati Big brother- to im je uzbudljivije !
Što se tiče trke dugo nisam vidjela nešto dosadnije. Možda je kriva staza. Vidjećemo na sledećim trkama.
Sad kad krene farma njihovoj sreci nema kraja.:lol:
Ocena trke-dovoljan(2).:neutral: Ili 3- ,cisto za stimulaciju u nastavku.
Jedino Vettel i Pedro ispod 23, tacnije Vettel 22.260 ,dela Rosa 22.906.

Кад је Фетел био у боксу, само што сам трепнуо они су већ завршили :)
Озбиљно, у једном тренутку ми се учинило као да нису мењали гуме, него само да је стао и кренуо, можда је до камере,а можда сам и ја одлутао на 2-3 секунде :)
Фетел је укупно провео у боксу 22.260 секунди што је од директне конкуренције брже за око 1 секунду.

Е сад мало да се осврнем на трку:
Пријатно сам се изненадио да је прва кривина прошла без инцидената (ако се изузме онај контак између Зутила и Кубице)
Као што сам и очекивао новајлије су једни за другима одустајали.
Ту ме је Лотус пријатно изненадио.
Ови остали мање више су ту негде у границама очекивања,
Кад се све сабере и одузме трка је била досадна.
Чини ми се да је темпо највише зависио од гума. Сви су се нешто штекали и чували гуме.
Прави пример је Шумахер-Батон. Како Батон крене да смањује разлику почну да му се прегревају гуме и једноставно мора да смањи темпо, Онда мало Шуми појача па се одаљи коју десетинку и тако у круг.
Имали смо и прилику да чујемо ове из Ред Була када су јавили Фетелу да ако Алонсо настави у овом темпу спржиће гуме.
И на крају када се погледају најбржи кругови:
1. Алонсо 1:58.287
2. Зутил 1:59.393
.....
Погледајте ту разлику
Нико није ни хтео ни смео да форсира до пар кругова пред крај, јер сви се боје да не прегреју гуме итд итд.
Ако се ово овако настави "прднули смо у чабар" :poludeo:

Кад је Фетел био у боксу, само што сам трепнуо они су већ завршили :)

Е сад мало да се осврнем на трку:
Пријатно сам се изненадио да је прва кривина прошла без инцидената (ако се изузме онај контак између Зутила и Кубице)

Ili mi sporo trepcemo ili ovi brzo menjaju.Nema trece.:lol:

FOM ponovo zestoko zakazuje sa usporenim snimcima,pa ne proucih dobro kontakt Kubice i Sutila,ali mi se cini da je svemu kumovao Webber i njegova parna masina.Zadimio kao lud,a posle mu ni djavo nije falio.Kubica se morao skloniti iz dimne zavese,a Sutil vise nije imao gde ni kada.Bas bezveze,jer su i ovako skoro uhvatili bodove.Bio bi to dobar plasman za obojicu.

Meni ne,odavno ne vidim nista dobro u svemu ovome

Medjutim,danas sam malo vrsljao po nekim forumima i retko ko nalazi bilo sta pozitivno (mala tumbanja usled spleta okolnosti nesrecnog Fetela ne mogu nikoga radovati) u vezi trke... plus,kad misljenje daju ljudi sa ukupno 10 titula jasno je kako stoje stvari

Sve čestitke crvenim,
Znači danas nije bilo nikakvih iznenađenja?
Jedino iznenađenje je po meni ova monotonija u trci pa čak se i vozovi koji idu po šinama više put zaobiđu nego ovi današnji vozači F1 za 49 krugova.
Ovaj i ovakav početak ne sluti na zanimljivu sezonu (daj bože da se varam) ovo mi miriše na one Šumaherove šampionske monotone sezone.
NAPRED LUIS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back