Formatiranje hard diska

To znaci da ti je hard disk problematican,ima hardverskih problema,tako da nije do sistema i softvera.Imao sam isti problem,ali sam ga neobjasnjivo resio.Na jednom kompu imam Win XP SP2 a na drugom kako mi i sam nick kaze IBM OS/2 Warp 4 i zadovoljan sam iako nema bas puno novog softvera za njega,ali tako prolaze i oni sto imaju Windows 98/ME...

Koji su ovo razgovori , leleeeeeeeeeee :(
Pod 1 treba ti bootabilan Win Xp cd, pod 2 ako pratiš instalaciju xp-a prvo ce ti sistem ponuditi gde da instaliraš novi xp , uz to će ti nuditi i brisanje C diska , e kada obrišeš C disk nudiće ti ponovno pravljenje particiji i njihovo formatiranje kao i instalaciju Xp-a.

Sve što ti treba je bootabilan Win Xp CD , malecko znanje engleskoga jezika , i malo zdravoga razuma (logike) .

Uključiš u BIOSu Boot i staviš kao primary source CD...
e onda uključiš i na crnom ekranu piše Press any key to continue... onda samo pržiš dalje...
ne zaboravi da staviš NTFS partcijiju, i kao što snejks reče, ne možeš ništa bez butabilnog diska

Auuu bre o cemu vi...Kao da je problem formatirati hard.Pre ce biti da je problem kako izbeci formati ili reinstall ;)
@BojanKosta
Da vidimo ovako.Jel imas ti butabilan cd Win-a?Ako imas,ubaci ga i resetuj komp.Prvo naravno podesis boot u bios-u i onda samo citaj sta pise ;)Snejks je ukratko rekao sta treba da se pojavi.
Ako opet ne ide onda odnesi nekom komp,nije to za tebe ;)

Ovako momci 1. nisam glup; 2. imam cd; 3. znam ja da on meni ponudi da brisem particiju ili da pravim novu kad ponovo hocu da instaliram win ali nece nista od toga; 4. ako nema neko neku dobru ideju bolje da nista i ne pise; 6. svaka cast izuzetcima ali nemojte odmah da napadate kad ni sami neznate koji je proble. 7. odlicno znam engleski jezik

Nesto sigurno ne radis dobro.
1. Podesiti u BIOSu da se sistem dize sa CD/DVD
2.crni ekran>pritisnuti bilo sta da se dize sa CD/DVD
3.sacekas > ENTER> F8>....i dalje sve po zelji, citaj

Druga mogucnost je da nabavis Hyrens Boot
Dici sistem sa CD/DVDa
Odaberi discTool......pa proveri , brisi, formatiraj

Trece skini sa sajta proizvodjaca tvog HDDa program za formatiranje
pa LowLevelFormat

Ovako momci 1. nisam glup; 2. imam cd; 3. znam ja da on meni ponudi da brisem particiju ili da pravim novu kad ponovo hocu da instaliram win ali nece nista od toga; 4. ako nema neko neku dobru ideju bolje da nista i ne pise; 6. svaka cast izuzetcima ali nemojte odmah da napadate kad ni sami neznate koji je proble. 7. odlicno znam engleski jezik
1.možda i jesi glup , a možda i nisi
2.Možda imaš cd
3.Onda ti ne valja CD koji imaš
4.nemaš ti tri čuke oko OS-a
5.No Comment
6.Ja znam koji je tvoj problem : nemaš pojma o compovima i petljaš se u nešto sa čim nemaš tri blage veze , bolje je to da prepustiš stručnim licima
7.Ako znaš engleski onda što ne čitaš uputstvo oko instalacije OS-a , jer ti sve piše tamo
i da još nešto , otišao sam ali ne zbog likova koji dolaze ovamo već zbog nesposobnosti rukovodstva foruma i likova koji održavaju ovo jer u to vreme forum više nije radio nego što jeste , sem toga oterani su likovi koji znaju o informatici koliko i ja ili mnogo više nego ja. A to što se ja povremeno pojavim sa nekim postom , to nije ništa.

Koliko vidim ovde se i dalje nije ništa promenilo
Pozdrav
snejks

Pozdrav svima. Evo samo da se zahvalim svim na pomoci. Evo za one koji ne znaju low level format se drugacije zove i physical format. Ova vrsta formatiranja se ne moze koristiti na novim vrstama IDE/ATA ili SCSI hardovima jer se tako moze unistit hard disk. Ova vrsta se koristila na starim modelima koji su koristili staru MFM tehnologiju da bi duze trajali. E sad da vam kazem da mi nije prvi put da sebi formatiram hard disk i ovo mi se nikad nije desilo. Na kraju sam odnio hard u servis i ni oni nisu uspjeli da ga formatiraju pa sam kupio novi i sto se mene tice mozete slobodno da zatvoriti ovu teme, a Snejks nemam namjeru uopste da se svadjam sa tobom ti si samo jos jedan amater.

Pozdrav svima. Evo samo da se zahvalim svim na pomoci. Evo za one koji ne znaju low level format se drugacije zove i physical format. Ova vrsta formatiranja se ne moze koristiti na novim vrstama IDE/ATA ili SCSI hardovima jer se tako moze unistit hard disk. Ova vrsta se koristila na starim modelima koji su koristili staru MFM tehnologiju da bi duze trajali. E sad da vam kazem da mi nije prvi put da sebi formatiram hard disk i ovo mi se nikad nije desilo. Na kraju sam odnio hard u servis i ni oni nisu uspjeli da ga formatiraju pa sam kupio novi i sto se mene tice mozete slobodno da zatvoriti ovu teme, a Snejks nemam namjeru uopste da se svadjam sa tobom ti si samo jos jedan amater.

Opet lupaš i to bez prestanka, sada lupaš i za low level format , što se tiče servisa opet su neki duduci teški u pitanju. Pola osoblja što radi po servisima jedva zna da upali računar ne da rešava neke složenije probleme , šta je servis u današnje vreme ? Sve se svelo na "utakni ako ima odgovarajuću utičnicu ili priključnicu" i na kraju se sklopi računar.
Zadnji lik koga sam sreo takvoga je radio instalaciju windowsa i mreže u firmi pored , a korisnicima koji su svi imali pristup internetu je zabranjivao da stavljaju mozilu firefox da ne bi oštetili OS. Kada su dobili ADSL lik je teo da ON setuje modem-ruter koji je već setovan u Telekomu. Pola njih su debili u tim servisima.
Bez obzira koliki sam ja amater , još se nije desilo da nemogu da formatiram HDD i da izvršim instalaciju svežega windowsa na njega , a preko mojih ruku je prošlo mnogo HDD-ova.

ccccccc
Aj sto nemate pojma,ali vi bre lupate gluposti.Strano!
Ti prijatelju da nesto znas probao bi sve moguce nacine i na kraju ako ne ide,dosao bi do zakljucka da je hard vrisno totalno i da tu pomoci nema.
A ovo za low level,prijateljski savet, ;) za vas dvojicu:BojanKosta i zokky , sa takvim predznanjem nemojte ni da razmisljate o tome;)

Back