Formatiranje fleša

Paradoksalan

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
470
Pokušao sam formatirati sa ovim opcijama:

1730463740999.png

I dobio sam:

1730463703356.png

U čemu je problem?

Hey there!

My name is Ravi, an independent advisor and expert user. I am happy to help you. :)

I understand how frustrating it can be to get "This disk is write-protected". Let's fix it together.

Follow these steps:

1. Hit Windows Key + X on your keyboard, and select Command Prompt (Admin) from the menu.

2. Type diskpart and press Enter.

3. Type list disk and press Enter.

4. Type select disk #(ex: Disk 1) to select the disk which is write-protected and press Enter.

5. Type attributes disk clear read-only to change the disk’s properties so that it is no longer read-only and press Enter.

6. Type exit and press Enter twice to exit Diskpart and Command Prompt continuously. Re-plug your USB flash drive to check if the write protection error is solved.

If you have already tried it, and If this hasn't worked, please scan for viruses.

Feel free to get in touch again if you have any additional questions.

Hey there!

My name is Ravi, an independent advisor and expert user. I am happy to help you. :)

I understand how frustrating it can be to get "This disk is write-protected". Let's fix it together.

Follow these steps:

1. Hit Windows Key + X on your keyboard, and select Command Prompt (Admin) from the menu.

2. Type diskpart and press Enter.

3. Type list disk and press Enter.

4. Type select disk #(ex: Disk 1) to select the disk which is write-protected and press Enter.

5. Type attributes disk clear read-only to change the disk’s properties so that it is no longer read-only and press Enter.

6. Type exit and press Enter twice to exit Diskpart and Command Prompt continuously. Re-plug your USB flash drive to check if the write protection error is solved.

If you have already tried it, and If this hasn't worked, please scan for viruses.

Feel free to get in touch again if you have any additional questions.
već sam uradio to, ali je njegov opis pogrešan što se tiče kucanja. nije read-only nego readonly. i ne radi mi osim poruke koja je fake :D

Pa mozda ti flash ima onaj jumper preklopnik da moze da prelazi u RO i RW...to je bilo kod nekih kvalitetnih usb flash kingstona..

A mbr nema veze sa bootabilnoscu , mbr je mbr...
to je oblast gde se zapisuju tabele fajlova, pa sad da li ce biti fat12, 16 ili ce biti ntfs i dalje je to mbr, sto da ne i ext ako je to file sistem..

kazu da je zeznuto ntfs na usb jer nemas konzistentnost ali imas, postoje ext file utility koji ne da da vadis usb dok ga ne odjavis a kad ga odjavis on korektno upise sve promene u ntfs...

Ja sam namerno kupovao takve usb drajvove..ne razmisljas stavis ga na ro i boli te uvo...

jesi probao ovu drugu varijantu sto je predlozio?
Sve što je predložio, nema virusa.
Ako to sve ne uspe, onda je disk screwed up, probas i neki drugi flash, ako probas duze formatiranje to moze i da potraje dugo.
Sigurno, a šteta, nema ni dve godine kako je korišćen.
Pa mozda ti flash ima onaj jumper preklopnik da moze da prelazi u RO i RW...to je bilo kod nekih kvalitetnih usb flash kingstona..
Nemam to.

Meni su u zivotu dva flesha crkla, jedan neki Take MS i jedan Kingston, preko Kingstona sam terao i neke sisteme pa je verovatno sbog toga i riknuo, koristio sam ga nakon toga jos par godina i u jednom momentu kad je trebalo da se upise nesto, on to odradio ali kad se fleshka otvorila samo neki hijeroglifi, stojali a imam neki praistorijski Kingston koji i dalje radi bez greske, pu pu da ga ne ureknem.

Meni su u zivotu dva flesha crkla, jedan neki Take MS i jedan Kingston, preko Kingstona sam terao i neke sisteme pa je verovatno sbog toga i riknuo, koristio sam ga nakon toga jos par godina i u jednom momentu kad je trebalo da se upise nesto, on to odradio ali kad se fleshka otvorila samo neki hijeroglifi, stojali a imam neki praistorijski Kingston koji i dalje radi bez greske, pu pu da ga ne ureknem.
Koliko je fleš nepouzdan za skladištenje podataka to je haos.

A pa malo je to dve godine da traje., izgleda da su to pre pravili kvalitetnije.
ma imam ga ja od ranije ali nisam ga koristio dugo.

Pa sad zavisi koji ce logicki sklop da koriste u flash memoriji , ona nili ni logika...ko je radio digitalnu elektroniku...pa sad moze da se pravi solo celija, dupla 4x , 8x i onda kad upisujes bit ili upisujes samo bit ili ceo bajt zavisi kako ti je organizovana flash memorija...a to znaci 8x kraci vek trajanja..stalno pises sve , ceo bajt..

Back