Formatiran disk

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

King 7

Iskusan
Poruka
5.443
Moja cerka je dobila stari Pentium 1 sa hardom od 1.2 Gb. Hard je formatiran ( receno mi je da je podeljen na C i D particiju ) znaci da treba da se instalira Windows. Nemam iskustva u radu sa Win 98 instalacijom pa vas molim da mi kazete sta dalje. U biosu nisam nasao na vec svima znano “first boot device” vec : primary master: type – user; size – 1280; cyls – 620 itd. Nasao sam Win 98 SE instalacioni disk a za ostalo molim nekog da mi pomogne. Hvala unapred, pozdrav

ubacis u flopy boot disketu.Sacekas da se butuje sa flopyja jer znam da stare mashine to rade bez ikakvih podesavanja.Onda izaberes opciju load windows with CD-rom Suport.Sacekas da pocen instalacija i sve sto treba je da upises serijski br i kliknes desetak puta na next.
Srecno
Javi ako bude bilo problema

Ovako...

Da bi uspjesno instalirao Win98 potrebno je da imas Systemsku disketu..

Nisi doduse naveo koliko su particije C i D velicine..

Pozeljno je da imas bar 800 MB da bi na particiju C instalirao Win98 i programe koji ti budu potrebni..

Dakle da krenem redom.

Kada nabavis ili napravis systemsku disketu ubaci je u drajv i pokreni racunar

Prvo bi trebalo da se ocitava disketa..

Sistemski fajlovi ce da ti ocitaju sve ono sto je potrebno..

Kada disketa zavrsi ocitavanje trebalo bi da dobijes sledece stanje i to sa crnom pozadinom i bijelim slovima.

A:

Nakon ovoga treba da ubacis CD sa Win98SE u CD rom i da kucas sledece komande

e: (enter)

Nakon toga bi trebalo da se pojavi
e:\

potom kucaj dir (enter)

dobices sadrzaj fajlova i direktorijuma na CD-u..

U samom tom sadrzaju (u vecini slucajeva imas i textualni fajl koji sadrzi serial number) obicno je pod nazivom seial.txt (ovo vazi da pogledas ukoliko nemas serial napisan na omotu CD-a)

Ukoliko nemas napisan seirial na CD-u pokreni ovakav fajl ukoliko postoji na sledeci nacin

E:\type seial.txt (enter)
trebalo bi da dibijes ispisan serial broj koji prepises na papir jer ce ti kasnije trebati..

Sledeci korak je komanda

e:\setup (enter)

nakon ove komande Windows bi trebalo da se pokrene sa instalacijom u cemu ne bi trebalo da bude daljih problema...

Ukoliko je neki potrebni fajl stavljen u direktorij a da bi ga vidio i pokrenuo potrebno je kucati:

Primjer:

e:\ cd win\setup (enter)
Ako se ne budes snasao javi se pa cemo pomoci..

Poz. i mnogo srece...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back