kvalitet88
Zainteresovan član
- Poruka
- 162
Podijelimo probleme. Na koji način je moguće držati: (žica prag prst) A 3 1 D 5 3, trznuti A i D, a onda istovremeno prigušiti (ne pričam o tehnici "Palm mute") prstima lijeve ruke (dakle, kojom se i drže pragovi) mjesta na žici koja odgovaraju pozicijama A 4 (prstom) 2 i D 6 (prstom) 4, a da se to uradi baš što istovremenije, i da se ton priguši a ne ugasi. A na koji način je moguće to raditi a ne znojiti se nenormalno je pogrešno pitanje, jer je to nemoguće.
Hvala. Ima još, pa ako želite da se udubite u moj problem:
Kako nakon toga "prigušivanja prstima" na dvije žice istovremeno ne izgubiti pamet a učiniti "rokadu" tako što se: ako je žica A bila pritisnuta na, recimo, 3mm iznad freta (metalnog praga) a žica D na 6, sada što brže žica A hvata na 6mm a D na 3, i opet trznuti, i opet ponoviti "prigušivanje prstima"...
Eto, to bi bila ispovijest moje nesposobnosti, mjesta gdje sam stao zapanjen, i tvrdim da je za izvođenje toga potrebno više umne nego nervne i fizičke moći.

Kako nakon toga "prigušivanja prstima" na dvije žice istovremeno ne izgubiti pamet a učiniti "rokadu" tako što se: ako je žica A bila pritisnuta na, recimo, 3mm iznad freta (metalnog praga) a žica D na 6, sada što brže žica A hvata na 6mm a D na 3, i opet trznuti, i opet ponoviti "prigušivanje prstima"...
Eto, to bi bila ispovijest moje nesposobnosti, mjesta gdje sam stao zapanjen, i tvrdim da je za izvođenje toga potrebno više umne nego nervne i fizičke moći.