Fondacija za otvoreno drustvo- finansiranje dobrog ili losheg?

Da li je Soros svetski spasilac demokratije?

  • Ne, to je cista "globalisticka" agenda.

    glasova: 5 55,6%
  • Da, on podrzava slobodu i prava ljudi.

    glasova: 2 22,2%
  • Ne znam.

    glasova: 2 22,2%

  • Ukupno glasova
    9

gost 41782

Elita
Poruka
19.638
Posto se u Srbiji uglavnom o ovome govori kroz nekakve "teorije zavere" volela bih da zaista vidimo ko je na tom platnom spisku i koga podrzava gosn Soros. Ono sto bi trebalo da zanima javnost je koliko su primanja zaposlenih u NVO?? Da li postoje podaci koliko oni zaradjuju?

NVO sektor je sveta krava i Srbiji i protiv njih niko rec ne sme da kaze niti da dovede u pitanje njihovo delovanje. Ja licno gajim sve vrednosti koje oni promovisu i nemam problema u smislu vrednosti koje promovisu, osim kad je to otvoreno delovanje protiv ustava jedne zemlje i podrzavanje separatizma.

Molila bih za konstruktivne postove bez izraza "strani placenici". Agumentovano.

Interesantno je da , ako pogledamo Evropu, ovo drustvo nije bas prisutno u svim drzavama. Da li to znaci da je tamo sve OK ili da nisu dobrodosli?
"Open Society" u Evropi:
Screenshot (228).png



Madjari su "isterali" Sorosa 2018:

Soros-funded university says it is being forced out of Hungary
https://www.euractiv.com/section/ju...rsity-says-it-is-being-forced-out-of-hungary/

Italijani takodje nisu odusevljeni Sorosevim delovanjem.

A u Srbiji je Soros veoma dobrodosao.


Pa da krenemo:

CeSID – Centar za slobodne izbore i demokratiju je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija. Mi okupljamo građane sa ciljem da doprinesemo uspostavljanju i unapređenju demokratskih vrednosti i institucija u Republici Srbiji.
Screenshot (223).png
 
TRANSPARENTNOS SRBIJA
Transparentnost Srbija je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija usmerena na borbu protiv korupcije u Srbiji.

Najvažniji cilj koji Transparentnost Srbija želi da ostvari jeste povećanje transparentnosti rada državnih organa kao način da se spreči zloupotreba javnih ovlašćenja u privatne svrhe.

Screenshot (231).png
 
Nisu strani plaćenici.

Samo redovno primaju pare od "Fonda za Otvoreno društvo", koji uopšte nije Sorošev.

Strani plaćenici nisu ni žene u crnom,
ni ustaške glasogovornice Milićke,Kandićke i ine.
Mada Kandićka je lično pogodjena: Dosta njenih stradalo u ustašama.

Kad smo već kod ustaša deda (očev otac) Ane Brnabić
je Strjepan Brnabićč, rodjan 18.prosinca 19234, >Punat - ostrvo Krk,
nestao 15.04.1545 Macelj - Slovenija.
Bio ustaški satnik 1941-1944 - IV Ustaškistajaći djelatni zdrug Gospić
kao zapovednik - Pukovnik.
 
TRAMP UDARA NA SOROŠA! Đulijani opleo po najvećem lobisti na svetu!
25 decembra 2019, (Srpski telegraf)



Trampov lični advokat i bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani optužio je milijardera Džordža Soroša da stoji iza pokušaja opoziva šefa Bele kuće.

Prema Đulijanijevim tvrdnjama, Soroš ne kontroliše samo američku ambasadorku u Ukrajini Meri Jovanovič, već i sve druge ambasadore koji su umešani u takozvanu istragu o impičmentu predsednika Trampa.


– Ozloglašeni bankar i kreator obojenih revolucija kontroliše i FBI agente – rekao je Đulijani.

Na primedbu komentatora da njegove tvrdnje o Sorošu „zvuče ludo“, Đulijani je odgovorio u još žešćem tonu.

– Ne zovite me antisemitom ako se suprotstavljam Sorošu – odgovorio je predsednikov lični advokat.

– Soroš jedva da je Jevrej. Više sam ja Jevrej nego što je on. O njemu verovatno znam više nego vi – on ne ide u crkvu, ne ide u sinagogu. On ne pripada sinagogi, on ne podržava Izrael, on je protivnik Izraela – rekao je Đulijani.
 
Youth Initiative for Human Rights
https://www.yihr.rs/bhs/o-nama/

"Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) je regionalna mreža nevladinih organizacija koja ima programe u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Od svog nastanka, 2003. godine, Inicijativa mladih za ljudska prava se bori za iste vrednosti.
.........
Mi ne pristajemo na ratnohuškačku politiku i ratne zločince u javnom prostoru – insistiramo na poštovanju utvrđenih činjenica, kao i na pravnoj ali i moralnoj osudi odgovornih za zločine počinjene tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji
. Mlade ljude iz regiona obrazujemo o ratnom nasleđu, vodeći dijalog o perspektivama demokratskog razvoja naših društava. "
(Ko su oni da "obrazujuju mlade"?)



Aktivnosti Inicijative

..........."Kroz programe razmene koje Inicijativa mladih za ljudska prava organizuje od svog osnivanja, prošlo je više od 15.000 učenika srednjih škola, studenata, pravnih stručnjaka, umetnika, novinara, aktivista za ljudska prava, filmskih stvaralaca i pisaca. Inicijativa je tokom 15 godina rada izdala više stotina javnih saopštenja, više od 30 analitičkih izveštaja i studija, organizovala 200 obuka, više od 150 regionalnih programa razmene, 300 uličnih akcija i protesta, a dobila je i 15 slučajeva pred domaćim i međunarodnim sudovima."


......", Inicijativa učestvuje u sporovima od javnog značaja, a prva presuda za kršenje zabrane govora mržnje doneta je u septembru 2008. godine i bila je ishod postupka koji je Inicijativa pokrenula protiv dnevnog lista “Glas javnosti” zbog oglasa u kom se poziva na bojkot jednog tržnog centra jer je u pitanju kompanija iz Hrvatske."


Inicijativa je, takođe, tužila Vladu Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava koji je 2013. godine presudio u korist Inicijative zbog kršenja člana 10 Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava kada je odbila da odobri pristup informacijama u posedu BIA na zahtev YIHR, koja je podnela na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Ova presuda važna je za građane i Srbiju jer navodi da obaveštajne agencije podležu istim odredbama koje se odnose na pristup informacijama kao i svako drugo javno telo, kao i zbog potvrde da i nevladine organizacije, poput Inicijative, mogu igrati značajnu ulogu, sličnu medijima, u zaštiti javnog interesa i korekciji vlasti."


Izaberite jezik: BHS, ALB, ENG:

Screenshot (232).png
 
HELSINSKI ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA:
https://www.helsinki.org.rs/serbian/projekti_fos.html

A kavim se projektima oni bave?

Projekti:

SRPSKI IDENTITET U 21. VEKU – RAZMIŠLJAJ SVOJOM GLAVOM
pro-fos.jpg
Putem jednodnevnih seminara za mlade u Novom Sadu, Nišu i Beogradu, okruglih stolova u ovim gradovima, završne publikacije, jednog tematskog broja “Helsinške povelje”, medijske i online promocije od maja 2015. do maja 2016. godine projekat nastoji da upozori laičku i stručnu javnost – u zemlji i inostranstvu – na opasnosti desnog, konzervativnog ekstremizma, ukaže donosiocima odluka u Srbiji na faktore i okolnosti preko kojih se manifestuju kontradiktornosti „obećanog“ i „stvarnog“ stanja u društvu, i da posebno osnaži obrazovane, mlade ljude za prepoznavanje i suprotstavljanje ideologijama koje zemlju udaljavaju od vrednosti savremene evro-atlantske civilizacije.
 
KONKRETNI PRIMERI FINANSIRANJA FONDA ZA OTVORENO DRUSTVO:
(IZVESTAJ ZA 2013)


izvor: http://www.fosserbia.org/sr/assets/doc/sr/Godisnji izvestaj za 2013.pdf


5. Projekat: Dugometražni igrani film "Dobra žena"; Nosilac projekta: „Produkcija „Ovo i ono“, Beograd; Podrška: USD 79,431.-
Podržana realizacija dugometražnog igranog filma čija tema je suočavanje sa nedavnom prošlosti. Ovaj višeslojni film otvara pitanja: nekažnjavanje zločinaca koji postaju heroji u malim sredinama; očevi i muževi kao nosioci konzervativnog morala; neophodnost lične etike i odgovornosti.

6. Projekat: Dokumentarni film “Pad Ratka Mladića”; Nosilac projekta: Agencija za proizvodnju kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televizijskog programa “JSP”, Beograd; Podrška: USD 31,411.- Ovaj projekat podrazumeva podršku realizacije prvog od planirana tri nastavka serijala "Pad Haških begunaca". Čitav serijal nastoji da analizira politička zbivanja tokom potrage za optuženicima, fakte koji su uticali na (ne)saradnju sa Haškim tribunalom, umešanost državnih struktura, ali i Vojske i Crkve, u skrivanje optuženih za najteže zločine.
 

Back
Top