Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Hvala , Sofija! :* Mozes li mi jos odgonetnuti neka pitanja ili neko drugi, naravno...Naime, skoro sam imala mnogo folikulitisa na stidnom dijelu, veoma jake upale, pa su mi se i limfne zlijezde upalile ..ginekolog mi je uz pogled na moje nalaze krvi, dala antibiotike, te sam se mazala acidi-borici-em i bebi puderom...sve je proslo ubrzo, osim limfnih zlijezda , koje su i dalje ostale malo upaljene. posle mi je dr opste pprakse rekla da se zlijezde polako inace polako povlace i, a nekad se i ne povuku, te da se ne brine , jer su nalazi krvi bili tada potpuno uredni. sada mi se upalilo 2-3 dlake, ponovo, ja sam odmah mazala za acidi borici i puderom, prolaze...a zlijezde se opet malko uvecale vise nego sto su bile posle 1. puta...znam da je normalno da zlijezde odreaguju na svaku upalu ...ali opet me strah... i ne znam zbog cega mi se sada ponovo upalise ti korijeni dlaka, samo na stidnom podrucju iako vodim higijenu potpuno ... inace sam depilirala noge elektr. depilatorom i zbog mnogo uraslih dlaka odustala sam i sad sve ( i noge i stidni dio) brijem bicem, svaki put nov, za svako podrucje poseban.....izgleda da je meni sudjeno da budem "retro" tj sa sumicom
Немој да се плашиш. Просто, жлезде морају да одреагују ако је јача упала у питању, а чак и кад је слабија. Не би ваљало да не реагују јер би то указивало да имунски систем негде заказује.
Свако од нас има по неку увећану жлезду која се никако не смањује.
Е сад, неко има предиспозицију за запаљење фоликула длаке, чешће и интензивније, а неком се то дешава ретко и у благој форми.
То што у овом животном периоду имаш ту врсту проблема не значи да ћеш га имати доживотно.
Али , за сад, ваљало би да баталиш мало бријач. Бар на неко време.