folikulitis i prenosenje sexom?

• Začetnik teme Začetnik teme ajed
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala , Sofija! :* Mozes li mi jos odgonetnuti neka pitanja ili neko drugi, naravno...Naime, skoro sam imala mnogo folikulitisa na stidnom dijelu, veoma jake upale, pa su mi se i limfne zlijezde upalile ..ginekolog mi je uz pogled na moje nalaze krvi, dala antibiotike, te sam se mazala acidi-borici-em i bebi puderom...sve je proslo ubrzo, osim limfnih zlijezda , koje su i dalje ostale malo upaljene. posle mi je dr opste pprakse rekla da se zlijezde polako inace polako povlace i, a nekad se i ne povuku, te da se ne brine , jer su nalazi krvi bili tada potpuno uredni. sada mi se upalilo 2-3 dlake, ponovo, ja sam odmah mazala za acidi borici i puderom, prolaze...a zlijezde se opet malko uvecale vise nego sto su bile posle 1. puta...znam da je normalno da zlijezde odreaguju na svaku upalu ...ali opet me strah... i ne znam zbog cega mi se sada ponovo upalise ti korijeni dlaka, samo na stidnom podrucju iako vodim higijenu potpuno ... inace sam depilirala noge elektr. depilatorom i zbog mnogo uraslih dlaka odustala sam i sad sve ( i noge i stidni dio) brijem bicem, svaki put nov, za svako podrucje poseban.....izgleda da je meni sudjeno da budem "retro" tj sa sumicom ;) :(

Немој да се плашиш. Просто, жлезде морају да одреагују ако је јача упала у питању, а чак и кад је слабија. Не би ваљало да не реагују јер би то указивало да имунски систем негде заказује. ;)
Свако од нас има по неку увећану жлезду која се никако не смањује. ;)
Е сад, неко има предиспозицију за запаљење фоликула длаке, чешће и интензивније, а неком се то дешава ретко и у благој форми.
То што у овом животном периоду имаш ту врсту проблема не значи да ћеш га имати доживотно. ;)
Али , за сад, ваљало би да баталиш мало бријач. Бар на неко време. :)

Back