Фобство, филство и сличне глупости

Poruka
1.058
Дошао сам до закључка да је и форум као и друштво уопште поларизовано на оне који су англофили, русофили односно англофоби, русофоби. Лично сматрам да се ниједни ни други (мислим на Запад односно Исток-пре свега САД и Русија) не смеју ни волети ни мрзети.
Колико видим главни разлог за русофобију је то да нам Русија никад није помогла-добро кад нам је одмогла? Да ли је неки рат вођен са Русијом? Неки ултиматум да ли нам је постављала?
Са друге стране главни разлог за англофилију су обећања и обећања. Колико их је испуњено? Зар се за тај Запад исто тако неби могло рећи да нам никад није помогао? Сад ће неко да помене силне донације, а зажмуриће на штету (ето само материјалну) која је проузрокована бомбардовањем а која је много већа од помоћи.

У овом тренутку (не баш одједном, нехо већ неколико година за неке Западне земље се може у најмању руку рећи да воде политику неповољну по нас у Србији-оне који сматрамо да Србија никако не треба да буде ни мања ни слабија него што је сад, бећ напротив да буде много снажнија) стога бисмо требали бар привремено да се удаљимо од њих, све док нас не прихвате онакве какви јесмо. Е отприлике сад ће на памет многим "англофилима тј. русофобима" да падну гвоздене завесе бла, бла. Па чекајте зар већ једна гвоздена завеса није подигнута?:confused: Ето је ту на граници са Мађарском, Бугарском, Румунијом. Која је разлика сад између уласка у земље ЕУ (мислим на прелазак граница) у односу на улазак у бивше комуистичке земље?:?::?::?: Хтели ви или не гвоздена завеса је пала!!! Али за њено подизање се не сме цепати Србија:!::!::!::!:
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.