FK Vojvodina

Pobeda nad Radničkim iz Kragujevca u gostima 0:2 i osvajanje nova 3 boda za ukupno 10 posle četiri kola.
Gol je postigao povratnik Filip Malbašić, iako je ušao u 75. minutu, ali i toliko mu je bilo dovoljno da bude proglašen igračem utakmice. Igrač koji se bukvalno od prvog minuta pokazao kao ozbiljno pojačanje i kao neko ko dodatno unapređuje igru u napadu. Svaka čast Marku Jovanoviću na njegovom dovođenju.
Ono što je takođe zanimljivo je ne samo to što je Vojvodina i dalje bez primljenog gola, nego i to što golman Carević još nije morao da interveniše da bi sačuvao mrežu. Dakle protivnici 360 minuta nisu uputili ugrožavajući šut ka golu. Svaka čast treneru Rastavcu koji je upario i uigrao Traorea i Jeličića, ali i Jovanoviću i ostalim ljudima koji su pronašli Traorea u drugoj portugalskoj ligi, jer su ga očigledno doveli namenski, a ne samo da bi popunili poziciju i da bi rekli ''evo, imamo stranca''.
Neverovatan napredak u odbrani u odnosu na prošlu sezonu sa Stevanovićem i Kopitovićem i mučenjem. Obojica su večeras bila odsutna sa klupe, što verovatno znači da se na njih više računa. Vukčević je isto po svemu sudeći završio karijeru kod nas. Bastajić je prešao u Napredak, a izgleda da je i Matić blizu da učini isto.
 
Navodno je dogovoren prelazak mladog štopera Milana Majstorovića (17) u CSKA iz Moskve. Ako je istina to bi bio drugi Vošin talenat koji odlazi za kratko vreme (nakon Ivanovića u Sampdoriju, iako transfer još nije ozvaničen). Istina je da Vojvodina odavno nije imala ovoliko talentovane dece u isto vreme, ali ne znam koliko je pametno sada ih prodavati u tolikom broju i tako kratkom vremenu. Hoće li nam ostati ko? Tačno je da Majstorović ne bi ove sezone dobio mnogo minuta, jer je očigledno odlučeno da se šansa da pre Veljku Jelenkoviću (19) koji već ima neko profesionalno iskustvo, ali Majstorović je ipak prvotimac kadeteske reprezentacije i velika nada. Nadam se da je ponuda Rusa bila baš teka, pa je zato odlučeno da se proda. Naravno pod uslovom da su glasine tačne.
 
Poznati trener i veliki slaninar Milan Đuričić Đumi preminuo je danas u svojoj 60oj godini. Počivaj u miru legendo i hvala ti za sve!

1294481_dddd02_ls.jpg
 
Da i? Da li se pozicija za Ligu Šampiona osvaja Uefinom listom ili kroz domaće prvenstvo? Ko je Vojvodini ove godine konkurencija za drugo mesto?
не осваја се осваја се резултатима првенствено Звезде у претходних 5 година и Партизана у одређеној мери, чак и да будете други да ли је реално да прођете неког повлашћеног а конкуренција за друго место је Партизан наравно
 
не осваја се осваја се резултатима првенствено Звезде у претходних 5 година и Партизана у одређеној мери, чак и да будете други да ли је реално да прођете неког повлашћеног а конкуренција за друго место је Партизан наравно
I dalje ne razumem šta hoćeš da kažeš. Treba da se sklonimo Partizanu?
 
I dalje ne razumem šta hoćeš da kažeš. Treba da se sklonimo Partizanu?
не наравно али прича да Војводина нема конкуренцију у овој лиги не стоји по мени за друго место Партизан а за треће Чукарички, и треће место је јако важно и атрактивно ове сезоне, кажем видећемо :)
 
Ne kažem ja da će Vojvodina sigurno biti druga. Biće tu padanja i dizanja forme kod svih. Ja sam samo rekao da ne vidim razlog da se Partizan sada favorizuje u odnosu na Vojvodinu.
Partizan je sada u teškom kanalu. Našli trenera tek iz 3-4 pokušaja i to čoveka koji kao trener ništa do sada vredno pažnje nije napravio. U poslednje 3 utakmice samo 1 gol iz igre. Mlađe selekcije presušuju, pa je tako na EP za kadete i omladince ukupno samo 3 igrača pozvano iz Partizana i Teleoptika. Bonus igrača su tražili sa strane, pa ni prvu opciju nisu uspeli da dovedu (Pantovića) već su doveli nekog dečka na kojeg Čukarički nije ni računao ozbiljno. Za drugog špica doveli igrača koji je u Brondbiju bio treći špic, prošle sezone dao 5 golova, a od toga 3 amaterima u kupu.
Čukarički je dobar za naše uslove, ali klub bez ikakve jače ambicije. Vlasnik se zadovoljava time da svake godine forsira 2-3 igrača i od njihovih transfera da uzme milione. Ni jednom mu do sada još nije ''kliknulo'' u glavi da jedne sezone malo rizikuje, uveća budžet za recimo milion evra, dovede neke igrače koji prave razliku i napadne tu Evropu ako je već izborio priliku za to.
Vojvodina s druge strane ima trenutno budžet od 4 miliona evra za sve troškove, što je najveći u istoriji kluba, iako je i dalje mnogo iza Partizana, a naročito iza Zvezde. Ljudi iz uprave su rekli da će u slučaju plasmana u grupnu fazu Evrope uvećati budžet i za duplo, u zavisnosti od od toga koje takmičenje izbore. S obzirom da nikome od prvotimaca idućeg leta ne ističe ugovor i da su njihove plate uračunate već u postojeći (manji) budžet to znači da će dodatno uvećanje budžeta ići isključivo na pojačanja. Vojvodina do sada nije igrala protiv ne znam ni ja kakvih protivnika, ali ima odličnog trenera, uigran tim, izjednačen po kvalitetu na svim pozicijama, dosta svojih klinaca u timu, posle dužeg vremena veoma talentovane mlađe kategorije itd. Dosta toga joj se poklopilo sada i bila bi velika šteta da ne izbori grupu u Evropi. Radnički se pokazao dosta nepouzdanim u Evropi ispadajući od Estonaca i Maltežana, TSC je sređen i finansijski stabilan klub, ali za srpske uslove. Slična priča kao i sa Čukaričikim. Pitanje je koliko su spremni da ulože za neki eventualni iskorak.
U svakom slučaju blizanci, Vojvodina, Čukarički i TSC su ta petorka koja i sa svojim prednostima i manama odskaču trenutno finansijski od ostatka ekipe i imaju kolike-tolike šanse da naprave nešto u Evropi.
 
FK Vojvodina je ranije danas na terenu Karađorđa organizovala druženje sa navijačima, naročito sa onim najmlađima koji su imali prilike da upoznaju i druže se sa igračima kluba, da učestvuju u nagradnim igrama i takmičenjima, kao i da ''osete'' sam teren.
Glavna atrakcija navijačima bio je štoper Mamadu Traore.

 
много три играча продати одједном такорећи...
Nijedan od tri igrača nije bio u planu ni za prvu postavu, pa ni za klupu. Bastajić je otišao u Napredak kao slobodan igrač. U Vojvodini je ulazio sa klupe, ali dolaskom Malbašića i oporavkom Kabića više nema mesta ni tamo. Ivanović pored Nikolića, Vidakova i talentovanijeg Miloševića ko zna kada bi dobio šansu. Devetak je bio druga opcija na levom beku, ali prelaskom Branislava Milanova iz omladinskog tima u seniorski postao je višak.
Za Ivanovića smo navodno uzeli milion evra i bonuse, a za Devetka pola miliona.
Tek će biti odlazaka. Traže se novi klubovi za Matića, Stevanovića, Kopitovića, Vukčevića, možda i Busnića kako bi se rasteretio budžet i doveo novi štoper i možda još jedan igrač.
 
Sportski direktor Marko Jovanović je izjavio za Žurnal da je veoma moguće da u narednim danima dobijemo još novih igrača, što valjda znači da su neki igrači na koje se više ne računa pronašli novi angažman.
Nekoliko mlađih igrača biće poslati na pozajmicu u FK Kabel.
 

Vojvodina odbila ponudu Krila Sovjetov za Veljka Simića


Kako saznaje Mozzart Sport, Simić je bio u ozbiljnim pregovorima sa Krilom Sovjetom, ali je Vojvodina odbila ponudu tog kluba jer nije bila zadvoljavajuća. Novosađani nemaju nameru da prodaju svog najboljeg igrača osim u slučaju da na „Karađorđe“ stigne neka ponuda „koja se ne odbija“.


https://www.mozzartsport.com/fudbal...ponudu-krila-sovjetov-za-veljka-simica/427235
 

Back
Top