Мохамед Забија: Немам где да се вратим
Фото-финиш прелазног рока у Партизану могао би да донесе крајње чудан епилог: да клуб напусти фудбалер који је на почетку летње пијаце најављен као огромно појачање.
Огрешио се Мохамед Забија више пута о клупску дисциплину, прекипело је и Владимиру Вермезовићу, не желе ни руководиоци црно-белих да толеришу његове несташлуке, наредних дана одлучиће да ли је разлаз са Либијцем најбоље решење или ће му опраштањем грехова указати другу шансу.
Бивши нападач Ал Итихада и Ал Арабија уверава да је научио лекцију, међутим, јасно је и њему да ће трпити санкције.
– Схватио сам колико сам и где грешио, спреман сам да се суочим са последицама. Одговорност за поступке је искључиво моја. Крив сам, прихватићу било какву одлуку клуба. Само да се зна: пролазио сам кроз неупоредиво теже приватне и професионалне невоље, од којих тек за неке знате. Верујем да ћу превазићи и ову – делује уверљиво Забија.
Да ли је тачно да је, пре него што вас је Рогић удаљио с тренинга, свему претходио вербални сукоб, у коме вас је Лазар Марковић опсовао?
– Рогић је тренер, ја само играч, тако ствари морају да се поставе. Нисам својевољно изашао с терена, како је погрешно пренела већина медија, а о разлозима избацивања није време, ни место, да се говори. Секретар стручног штаба, Љубиша Ранковић, најбоље зна како сам се осећао, два месеца савршено је бринуо о мени.
А инцидент са Марковићем?
– Свака несугласица са терена заборави се чим уђемо у свлачионицу, јер смо тим. Моја је грешка што, ако је било, у фудбалу нормалних проблема, нису смели да се одразе на моје поступке, нити да таквим понашањем враћам на поверењу добијеном од два човека у клубу – не каже експлицитно, али је јасно да Забија мисли на пружену руку Тумбаковића и Вермезовића.
Да ли је тачно да сте тражили да идете?
– Носталгија је присутна, али, немам где да се вратим! Пренаглио сам, погрешио што сам проблеме покушао да решим евентуланим одласком. Само се питам - где?