OTIĆI ĆU, JEDNOG DANA...
Generalni sekretar Partizana Žarko Zečević na TV Jesenjin.
Ne mislim da sam večan i ne bežim od toga da treba da odem
, ali nisam spreman da to učinim na način na koji traži deo navijača
, rekao Zečević u emisiji „Kontranapad“. Početak gradnje novog
stadiona prolongiran za kraj godine
Što u Sportskom društvu, što u Fudbalskom klubu Partizan sam 29 godina, dakle ceo radni vek, i ne mislim da sam, kao ni bilo ko drugi, večan i ne bežim od toga da jednom treba da odem, ali nisam spreman da to učinim na način na koji to traži deo navijača, rekao je preksinoć, na novosadskoj TV „Jesenjin“ generalni sekretar crno-belih Žarko Zečević.
Gostujući u emisiji „Kontranapad“ poznatog novosadskog novinara i sportskog radnika Miroslava Vislavskog, Zečević je kao osnovni razlog za napade na njega i sportskog direktora Nenada Bjekovića označio činjenicu da su vođe navijača Partizana ostale bez privilegija koje su nekada imali, pa su nezadovoljstvo zbog toga preneli na ostale „fanove“ kluba.
- Oni, neopravdano, u meni vide uzrok za gubitak privilegija koje niti daje, niti uzima pojedinac, već klub – dodao je Zečević. – Na meti napada sam već dve godine i nije problem kad su oni upućeni meni lično. Kada se, međutim, pređe granica i počne prozivanje porodice, onda je to već stvar za psihologe i sciologe. I, razume se, stvar kulture svakog pojedinca.
Generalni sekretar Partizana se osvrnuo i na gradnju novog stadiona tog kluba, energično demantujući informacije da će tu gradnju finansirati srpski „tajkuni“.
- Stadion će da gradi švajcarska poslovna grupa koja je već izgradila stadione u Bazelu i Bernu, a trenutno gradi i stadion u Cirihu – precizirao je Zečević. - Uložiće neophodnih 30 miliona evra, a za uzvrat će dobiti poslovni prostor na tom velelepnom objektu.
S druge strane, Partizanu će pripasti svi sportski sadržaji, uključujući i teniske terene i sportske hale koji će biti na raspolaganju ostalim klubovima iz sportskog društva, a gradnja će, umesto 1. avgusta, kako je bilo planirano, početi do kraja ove godine.
- Zbog iščekivanja da se formira vlada Srbije, usporeno je donošenje regulacionog plana, odnosno drugih dokumenata neophodnih za početak radova, pa su i pedantni Švajcarci malo zastali, ali verujem da će do kraja godine radovi, za čiji završetak je, inače, planirano 30 meseci, da počnu – rekao je Zečević.
O ŠEFU STRUČNOG ŠTABA
ĐUKIĆ NOVI TUMBAKOVIĆ
- Đukić jeste mlad stručnjak, ali mislim da smo njegovim dovođenjem napravili pravi potez – ocenio je Zečević. – Situacija pomalo podseća na onu kada smo, uz mnogo kritika i nepoverenja, šansu dali do tada neafirmisanom Ljubiši Tumbakoviću, koji je, kasnije, postao najtrofejniji trener u istoriji kluba. Mislim da bi to moglo da se ponovi i sa našim sadašnjim trenerom.
O REZULTATIMA
KUP SPAŠAVA SEZONU
- Partizan je klub koji se nikada ne predaje, pa je sigurno da ćemo se, dok god za to postoji makar i teoretska mogućnost, boriti za titulu – rekao je generalni sekretar crno-belih. – S druge strane, stigli smo do polufinala Lav kupa Srbije i eventualno osvajanje tog trofeja bi sigurno bilo veliki uspeh koji bi pogled na ovu sezonu učinio mnogo vedrijim.
O SISTEMU TAKMIČENjA
NE TREBA MENjATI
- Uveren sam da je sistem takmičenja koji je primenjen ove sezone pravo rešenje i da ga ne treba menjati. On će, sigurno, u narednih par godina, podići kvalitet našeg fudbala i vratiti publiku na stadione. Istovremeno, mislim da je u ovom sistemu podignut i nivo regularnosti– naglasio je Zečević.