FK Partizan 2019/2020

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Milošević otvoreno o odlasku Sadika, Rajkoviću, potrebama Partizana... Odgovorio i Terzi!

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas u Beogradu da nijedan igrač nije na prodaju i da očekuje da će se "crno-beli" u zimskom prelaznom roku pojačati na dve do tri pozicije, ali da klub neće žuriti s dovodjenjem pojačanja.

"Imamo ozbiljne ponude za četvoricu igrača već sada, ali smo odbili sve i odbićemo i one koje budu. Rekao sam već, nijedan igrač nije na prodaju. S druge strane, svi su na prodaju, ali biću konkretan – za Sadika imamo ponude sedam, osam miliona i to ne dolazi u obzir. Ako neko ponudi 15 miliona, naravno da ćemo ga pustiti. Naći ćemo onda drugog špica", rekao je Milošević novinarima u Sportskom centru Teleoptik, na početku priprema za nastavak sezone.

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za drugi deo sezone, a Miloševiću se javio 31 fudbaler.

Govoreći o pojačanjima, Milošević je istakao da ih neće biti mnogo.

"Ideja i cilj nam je bio da ostanemo s ekipom koju imamo i da eventualno tim pojačamo na dve, tri pozicije kada je pitanju rotacija i to je nešto na čemu radimo ovih dana. Nećemo žuriti. Jako je bitno da to što dovedemo… Videli ste i letos, deset igrača smo precrtali i sada u ovom prelaznom periodu četiri, pet igrača će ići na pozajmice. Gledaćemo da takve stvari izbegnemo u budućnosti i da, ako dovodimo, dovodimo one igrače koji će zaista doneti dodatni kvalitet, a istovremeno neće narušiti ono što već imamo u ekipi", rekao je Milošević.

"Bićemo jako obazrivi kada su u pitanju pojačanja, sada smo u situaciji da malo lagodnije prilazimo tim stvarima jer imamo u velikoj meri namešten tim. Strance nećemo dovoditi sada. Već imamo četvoricu koji su nas u dobroj meri zadužili i ne želim da imamo strance koji će da sede na tribinama", dodao je.

Po njegovim rečima, jedna od pozicija na kojoj će se Partizan sigurno pojačati je pozicija napadača.

"To je jedna pozicija koju ćemo definitivno pojačati nezavisno od Sadika jer fizički ne možemo da budemo samo na jednom napadaču. Od Sadika očekujem da bude bolji zato što je on mlad, vreme radi za njega i mora da bude svakih mesec dana bolji. Očekujem da nastavi svoj rast od proleća", rekao je Milošević.

Novinare je zanimalo i koje su još pozicije na kojima su Partizanu potrebna pojačanja.

"Centarhalf, špic… Imamo dosta igrača koji mogu da igraju obe pozicije, centarhalfa i zadnjeg veznog", rekao je trener Partizana i dodao da ima svoje favorite kada su u pitanju pojačanja, ali da ne može da govori o njima.

Jedan od igrača koje Partizan želi je i Slobodan Rajković, koji je trenutno bez kluba.

"I dalje se nadamo da će završiti kod nas. Ne bih čekao do poslednjeg dana prelaznog roka, ali čekaćemo ga još neki period. On jeste igrački i ljudski neko ko nam treba", rekao je Milošević.

Stručni štab Partizana pojačao je Igor Duljaj."Igor je imao fenomenalnu karijeru, ima iskustva kao pomoćnik u Šahtjoru, tako da mislim da može mnogo da nam pomogne, da nam da još jedan ugao gledanja. Trudio sam se da oformim stručni štab, da dovedem ljude koji će da imati svoje mišljenje i koji će mi doneti dodatni ugao gledanja na stvari, a ne ljude koji će klimaju glavom. To mi ne treba. Mislim da smo mnogo dobili dolaskom Igora Duljaja u stručni štab"
, naveo je trener Partizana.

Govoreći o nastavku sezone, Milošević je naveo da očekuje da njegova ekipa nastavi tamo gde je stala i istakao da neće biti mnogo koncepcijskih promena.

"Rezultati u prethodnom periodu su bili dobri, mogli su biti i bolji, ali mislim da smo uspeli da napravimo dosta kvalitetnu igru i ono što je meni najbitnije u ovom momentu je da smo napravili dobru osnovu za ono što dolazi. Mislimo da ova ekipa može mnogo bolje da igra obzirom da letos nismo bili u situaciji da uigramo tim, igrači su dolazili u etapama", rekao je on.

"Sad ćemo imati priliku da svi igrači prođu pripreme od prvog dana i da budu, pre svega, fizički spremni za ono što nas čeka, da taktički popravimo stvari do kojih smo došli analizom prethodnog perioda. Neće biti koncepcijskih mnogo promena jer nema ni potrebe, tim je ostao na okupu. Dakle, u pitanju su mali taktički detalji i neke sitnice koje možemo da popravimo po početka prolećnog dela prvenstva i da sve to zajedno bude 20,30 odsto bolje u odnosu na na što ste gledali u prethodnom periodu", dodao je Milošević.

"Crno-beli" će obaviti dvonedeljne pripreme u Turskoj, na koje putuje sutra, dok će drugi deo priprema obaviti u Kataru.

"Za prvi deo još ne znamo i rekao sam ljudima iz organizacije da mi je potpuno nebitno. Za prvu utakmicu, 22. januara ekipa će biti potpuno fizički mrtva tako da… Imamo dosta ponuda, ali ne bih da igram takmičarsku utakmicu zbog povreda. Ako ne budemo našli adekvatnog protivnika, igraćemo međusobno. Imamo tri jake utakmice u Dohi na kojima ćemo moći da vidimo šta smo uradili", kazao je Milošević.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nedavno je uporedjivao strane igrače "večitih" rivala i rekao da se u Partizanu "lako preživi neuspeh". On je rekao da je Zvezda veći klub i naveo da su Partizanovi stranci "primili tri gola od Voždovca na svom stadionu, primili tri gola od Napretka i izgubili od Lučana" i da su očekivanja navijača Partizana veoma niska.

Trener "crno-belih" nije želeo to da komentariše.

"Ja se zaista trudim da ne komentarišem ništa što dolazi iz suprotnog tabora. Moje izjave su uvek bile korektne i poštene prema svim zvaničnicima Zvezde, dosadašnjem treneru, a sigurno će biti i prema sadašnjem treneru. To šta će neko reći iz Zvezde je njihov problem, nije moj. Mi se trenutno nalazimo na Sportskom centru Partizana i bavićemo se samo sobom", naveo je Milošević.
 
.

Јбт, испаде да мали Калаба више вреди од целог тима "двоструког учесника Лиге шампиона", са све тренером и стручним штабом, који хара у домаћем "првенству"...

Али, објасниће то својим навијачима Терзић и Вучић...


.

Zasto dvostruki ucesnik Lige sampiona pod navodnicima? Jel to u grobarskom paralelnom univerzumu nije istina? :lol: Ili je Terza namestio i Evropu hahahaah.... Ili smo mozda samo imali srece, pa eto onda ko i da nismo usli.. :hahaha:
 
Treba li Partizan da čeka Rajkovića, ili da traži drugo rešenje?

1578934052586.png


Još od letos traje ova saga. Tada su crno-beli opravdanje za njegov nedolazak potražili u promeni propisa i krivicu svalili na FSS, ali očigledno je da nije samo to bio problem.
 
Partizan pikirao desnog beka Vojvodine, transfer pod jednim uslovom

54fe9cd6cc230673d63222079ca24b77b23d6ac4.jpg


Letos se razmišljalo o Martinu Milecu iz Maribora, ove zime o Eriku Boaćiju iz ljubljanske Olimpije, ali je sva prilika da će Partizan novog desnog beka morati da potraži na domaćem tržištu. Ako ga uopšte bude dovodio.

Slovenac iz Ljudskog vrta bi narušio već postojeću kvotu stranaca, fudbaler iz Gane osim tog ima ograničavajući faktor u vidu cene (na „Stožicama za njega i štopera Franka Makija Banjaka navodno tražili 1.000.000 evra), zbog čega su u Partizanu promenili kurs i fokusirali se na fudbalere iz Superlige. Odatle im se, prema saznanjima MOZZART Sporta, najviše dopada Aranđel Stojković.

 
Kalabina vrednost na transfermarketu (9,12 milki) je kao Pavkov (5,13) i Degenek (4,56) zajedno, doduse i malo manje ... prema tome - vise srece sledece godine ;) .. mozda mu tada opet skoci cena ako bude znao da iskoristi svoj talenat a ne da propadne kao dosta fudbalera.
.
Не разумем, Павков 5,13 Дегенек 4,56 а суперзвезда Марин једва 2.

Ко њима прави те табеле?

.
 
Zasto dvostruki ucesnik Lige sampiona pod navodnicima? Jel to u grobarskom paralelnom univerzumu nije istina? :lol: Ili je Terza namestio i Evropu hahahaah.... Ili smo mozda samo imali srece, pa eto onda ko i da nismo usli.. :hahaha:
.

Па зато што наводим овај најновији изгледа, обавезан епитет који провејава мање/више идиотским написима о Звезди.

Нешто попут обавезног епитета "највише плаћен играч у историји Српских првенстава" за Суму у исто тако идиотским написима о Партизану.

Колико сам упућен, у "гробарском паралелном универзуму" ова два пролаза сматрају се једним од бољих провода у праћењу европских такмичења.

Ни Терзи ни Милоју није јасно како су ушли.

Па, како су ушли, тако су и прошли...


.
 
Savo precrtava redom, još dvojica iz Partizana idu na pozajmice

Trener Partizana Savo Milošević je vrlo brzo stavio do znanja na koje igrače ove zime ne računa, pa će oni pokušati da eventualno dobrim igrama na pozajmicama zasluže novu šansu u klubu iz Humske.

Preneli smo već da na pozajmice ove zime mogu da idu Zlatan Šehović, Strahinja Jovanović, Periša Pešukić, Petar Gigić, kao i Nemanja Nikolić.

Međutim, tu se spisak ne završava.

Milošević je ''precrtao'' i mladog štopera Dominika Dingu, koji jesenas nije uspeo da se nametne i zbog toga je ostao u Beogradu, umesto odlaska u Tursku na pripreme sa ostatkom ekipe. Tu će narednih dana pokušati da pronađe ili novi angažman, ili da do kraja sezone ode negde na pozajmicu, prenose ''Novosti''.

Još jednu informaciju na tu temu objavio je ''Telegraf'', koji otkriva da će i 21-godišnji desni bek Partizana Luka Cucin otići na novu pozajmicu.

Momak od koga se ne tako davno očekivalo da bucde Partizanovo dugoročno rešenje za mesto desnog beka, jesen je proveo na pozajmici u Spartaku iz Subotice, a u drugom delu sezone će, takođe kao pozajmljen igrač, nastupati za ekipu Inđije.
 
Neprofesionalnost u Partizanu, fudbaler se nije pojavio na aerodromu, sledi ispisnica!

Dominik Dinga neće više biti član Partizana.

Ovaj štoper koji se nije nametnuo Miloševiću u prvom delu sezone je bio planiran za pripreme, ali se nije pojavio na aerodromu pred polazak u Tursku što je bilo neprofesionalno sa njegove strane.

Pretpostavljalo se da nije na aerodromu jer se završava posao oko transfera, ali istina je da se radi o neprofesionalnosti fudbalera crno-belih, piše "Telegraf".

Dominik Dinga smatra da nema mesta u Partizanu i da neće igrati, pa je to jedini razlog njegovog nepojavljivanja na treningu.

Dinga je stigao na pozajmicu iz Urala uz mogućnost otkupa do kog skoro sigurno neće doći.

Sada je i definitivno da će crno-beli ostati bez ovog fudbalera, a uslediće raskid pozajmice.

Inače, fudbaleri Partizana već vredno rade na treninzima u Beleku, videćemo da li će im se priključiti uskoro neko novo lice na poziciji štopera.
 
Partizan - Otpao i Simović!

Crno-beli tragaju za pojačanjem na poziciji štopera, a nakon što je otpao Slobodan Rajković, Slobodan Simović se dovodio u vezu sa Partizanom.

Ipak, ni od njega u Partizanu neće biti ništa.

Ekipa iz Humske koja je trenutno u Beleku na pripremama moraće da potraži nekog drugog jer je Simović svoju karijeru odlučio da nastavi u Mađarskoj, prenosi "Telegraf".

On je novi igrač mađarske Kišvarde, odlučio se za ponudu kluba koji će mu garantovati mesto u timu, a pregovore sa Partizanom je ovaj fudbaler za beloruske medije nazvao "neozbiljnim".

Podsetimo, Partizan je ostao i bez Dominika Dinge koji se nije pojavio na aerodromu pred polazak u Tursku na pripreme jer je smatrao da neće imati mesta u timu.
 
Oduševljeni Milošević otkrio šta se dešava sa Rajkovićem, kakav je plan sa ''Markecom'' i od kog pojačanja se odustalo!

Ono što ga najviše čini zadovoljnim, a što je otkrio u razgovoru sa novinarima u Turskoj jeste mnogo bolja situacija u ekipi nego što je to bio slučaj tokom letošnjih priprema.

''Ovo je raj, blagoslov. U poređenju sa onim od letos, kada su nam se planovi menjali na svaka tri dana. Bili smo na to prisiljeni. Sada imamo plan na duži period, za kompletne pripreme. Prezadovoljan sam uslovima koje imamo. Inače, mislim da je ovde previše luskuzno, jer smo došli pre svega da radimo'',
istakao je Milošević, prenose ''Novosti''.

Pojačanja još uvek nema, ali jasno je da je Partizanova glavna meta i dalje iskusni štoper Slobodan Rajković. Šef struke crno-belih ne odustaje od ovog igrača, iako on pregovara i sa nekim drugim klubovima, iz inostranstva.

I čekaće ga još, koliko god bude potrebno, poučen iskustvima i od letos.

''Asana sam čekao dva meseca, Natha dva i po, Markovića tri meseca. Svaki igrač ima pravo da odlučuje o svojoj sudbini. Mi nismo klub koji ima milione na bacanje. Moramo malo da se povinujemo i da ih ubedimo da dođu ovde. Proveo je dva meseca sa nama, njegov kvalitet ljudski i igrački apsolutno zadovoljava naše kriterijume'', objašnjava Milošević.

Potvrdio je i da desni bek Nemanja Miletić ostaje u Partizanu ''99 odsto'', pa s obzirom da kao desnog beka koristi i Aleksandra Lutovca, crno-beli ove zime neće dovoditi pojačanje na toj poziciji.

''Imamo dva rešenja na toj poziciji i nema potrebe za trećim igračem'', naglasio je Milošević.

Na proleće se mnogo očekuje od Lazara Markovića, pre svega da bude potpuno spreman i potpuno oporavljen od povrede zbog koje je propustio veći deo jesenjeg dela sezone.

''Biće u specijalnom režimu rada, jer ne želimo više problema sa njim. I kontrola i magnetna rezonanca će biti rađeni na svakih 10 dana tokom priprema da bi se kontrolisala povreda. Želimo da ga zaštitimo maksimalno'', naglasio je Milošević.

Jedino što mu je pokvarilo raspoloženje je postupak mladog štopera Dominika Dinge, koji je odlučio da ne putuje sa ostatkom ekipe na pripreme u Tursku. Zašto je to učinio, Miloševiću nije sasvim jasno.

''To bih i ja voleo da znam. U ovom trenutku nemam pravu inforamciju. Žao mi je što ovako pričam, svaki igrač mi je bitan. Ne bih svojim rečima da naškodim njemu'', dodao je trener Partizana.
 
Ovo su Partizanovi rivali na pripremama - Opet ta Krakovija...

Tokom boravka u Turskoj, Partizan će odigrati bar tri utakmice. Prva je 22. januara, kada će se crno-beli sastati sa svojim starim znancima sa priprema, poljskom Krakovijom. Sledeći rival je slovački Ružomberok, taj susret je zakazan za 26. januar, a još se traži treći protivnik.

Takođe, planirano je da Partizanovi rezervisti odigraju mneč protiv rumunskog Vitorula, u terminu odigravanja meča sa Krakovijom.

"Ne pridajem veliki značaj prijateljskim utakmicama, pogotovo ne rezultatu. Nama su bitnije neke druge stvari, zaista me ne zanima rezultat. Prve dve ili tri utakmice nećemo definisati startnih 11, mada se kod nas dosta stvari već zna. Biće podeljena minutaža i neće se donositi odluka u prvoj utakmici", kazao je Milošević, prenosi klupski sajt.

Fudbaleri Partizana nalaze se na pripremama u Beleku, a Milošević je objasnio i na čemu njegov tim sada mora raditi.

"Mi jesmo dovodjenjem određenih igrača ubrzali našu igru, ali ima niz parametara koje moramo još da ubrzamo, kao što su reakcije i donošenje odluka u igri. Da bismo sve to popravili, moramo imati snagu koja je dovoljna da podrži sve ovo što ćemo raditi", rekao je Milošević.
 
Umar Sadik - Zašto mu je Partizan draži od gomile novca?

Mnogo se ovih dana piše i priča o Umaru Sadiku, najboljem strelcu Partizana, za koga vlada sve veće interesovanje iz inostranstva.

Crno-beli za sada odolevaju ponudama, ali ako se pojavi neka ''koja se ne odbija'', možda Sadik ipak promeni sredinu i donese ogromnu zaradu crno-belima, ali s obzirom da je Partizan već realizovao transfer Strahinje Pavlovića u Monako za 10 miliona evra i bonuse, klubu iz Humske se ne žuri sa novim prodajama i ima vremena da čeka da cena dodatno poraste.

Što je najvažnije, ni Sadik ne žuri sa odlaskom iz Partizana, jer to je klub u kojem je pronašao fudbalsku sreću, što je i priznao u razgovoru sa Biljanom Obradović, za klupsku televiziju.

''Da budem iskren, ja sam imao odlične ugovore pre nego što sam došao ovde, kada sam imao 19, 20 godina. Bilo je tu ugovora sa velikim novcem, ali meni to ništa nije značilo, jer u tome nisam pronašao sreću. Ja sam ovde sada srećan'', poručio je Sadik.
 
Partizanova prva postava se već zna, ali kako izgleda idealni drugi tim crno-belih i gde škripi?

Trener Partizana Savo Milošević juče je u razgovoru sa novinarima izrazio veliko zadovoljstvo početkom zimskih pruiprema u Turskoj i situacijom koju ima u ekipi.

Najboljih 11 je jesenas već formirao, sada ostaje da njihove mogućnosti dodatno unapredi, ali i da im pronađe prave alternative u svakom trenutku.

Ko bi mogle da budu najbolje alternative za svaku poziciju?

Možemo to da ilustrujemo kroz prikaz prve i, uslovno, druge postave crno-belih. Prva je već poznata i jesenas je odigrala najveći broj mečeva...

Partizan 1: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.


Šta je sa drugom?

Partizan 2: N. Stevanović - Lutovac, Vujačić, ???, Brežančić - Šćekić, Smiljanić - Marković, L. Pavlović, F. Stevanović - ???

Iz ovoga je potpuno jasno zbog čega crno-beli u ovom prelaznom roku žele pre svega da angažuju pojačanje na mestu štopera i napadača, jer u ovom trenutku na tim pozicijama nema pravih rešenja. U prvom delu sezone, pozicije označene znakom pitanja su mogli da popune Dominik Dinga i Petar Gigić, ali oni sada više nisu među prvotimcima Partizana i sada se traže alternativna rešenja.

Jedno bi trebalo da bude Slobodan Rajković, na mestu štopera, drugo, na primer, Bojan Matić iz Vojvodine, ili Nikola Petković iz Javor Matisa. Sa njima, to bi već bio prilično dobar izbor za crno-bele na svakoj poziciji, što ne znači da ne bi mogao da bude i još bolji na pojedinim mestima.

Naravno, ovo ne znači da su prvoj jedanaestorici mesta ''zacementirana''. Ako bude potpuno spreman, Lazar Marković će svakako naći tu svoje mesto, suština je u ilustraciji na koje igrače Milošević tokom proleća može ozbiljno da računa.

Od onih koji nisu prikazani, treba dodati i Đorđa Ivanovića na krilu, zatim Ivana Lakčevića, golmana Popovića, i još ponekog od talentovanih igrača koji su priključeni iz omladinskog pogona i koji treba da se dokažu ove zime, sledeći prošlogodišnji primer Strahinje Pavlovića koji u to vreme još nije bio punoletan, ali je vrlo brzo postao nezamenljiv u startnoj postavi.
 
Partizan - Miletić iznenađen porukama Miloševića i Vazure?!

U jučerašnjem razgovoru sa novinarima na pripremama u Beleku, trener Partizana Savo Milošević naglasio je da Nemanja Miletić ''99 posto'' ostaje u Partizanu i da crno-beli tokom zime neće tražiti pojačanje na mestu desnog beka.

To je potvrdio i generalni direktor Miloš Vazura, a kada je sve to čuo, Nemanja Miletić je priznao da je iznenađen.

Na tu temu, Miletić je govorio u intervjuu za ''Telegraf''. Ipak, to što je iznenađen, ne znači da je zbog nečeg nezadovoljan.

''Iskreno, malo sam zatečen, nisam znao, saznao sam od vas tu informaciju i ne znam šta da kažem. Spremam se kao da sam u Partizanu ceo život i da ću da ostanem ceo život, jer sam, poučen nekim ranijim iskustvima kada sam mnogo očekivao i nadao se transferu, pa i opterećivao se time, nikada nije izašlo na dobro.

Ovoga puta sam sasvim staložen, pa ako se nešto i dogodi – odlično. Ako, pak, ostanem takođe nema nikakvim problema. Smatrao sam da ću da napustim klub, ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti obe strane, ali me je ova nova vest iznenadila. Radim i pripremam se uobičajeno, pa ćemo videti šta će na kraju da bude''
, istakao je Miletić.

On je u Partizan došao u leto 2017. godine iz belgijskog Vesterloa, a ugovorom je vezan za crno-bele do juna 2021. godine.
 
Otkriveni novi detalji, 15 miliona na stolu, Partizan dobio rok za konačan odgovor, čeka se poziv i iz Londona!

Prvi veliki posao je već završen, Strahinja Pavlović će od juna karijeru nastaviti u Monaku, a Partizan će od tog posla zaraditi 10 miliona evra plus dodatne bonuse.

Međutim, ispostavilo se da bi to mogao da bude tek početak serije velikih transfera iz Partizana ove zime u inostrane klubove.


Veliko interesovanje vlada za Partizanove strance, kao i za 17-godišnjeg Filipa Stevanovića. U prvom planu su, za sada, ipak, sve unosnije ponude za Umara Sadika i pomenutog Stevanovića.

Kada je u pitanju mladi krilni fudbaler Partizana, jutros se pojavila informacija da Nica nudi za njega 15 miliona evra, a ''Novosti'' večeras iznose još više detalja na tu temu.

Prema njihovim saznanjima, Partizan je od Nice dobio rok od 15 dana da odgovori na ponudu i toliko bi otprilike mogla da traje ova neizvesnost. Pomenuti izvor navodi da će u Partizanu pokušati da izdejstvuju koji milion više, ili eventualne procente od sledeće prodaje, a ono što je još jedna povoljna okolnost po crno-bele jeste i to što je Stevanović maloletan, pa bi tek posle navršene 18. godine (krajem septembra) mogao da se preseli u Nicu. Do tada bi mogao kao pozajmljen igrač da nastupa za crno-bele.

Još jedan bitan detalj je što je veza između Partizana i Nice, kao i nedavno sa Monakom, nekadašnji napadač crno-belih Milonja Đukić, koji se i u ovoj ulozi, očigledno, odličnoi snalazi.

Situaciju oko Stevanovića još zanimljivijom čini i to što se, prema saznanjima ''Novosti'', za talentovanog fudbalera Partizana interesuje i Totenhem!

Ipak, iz Londona još nije stigla konkretna i tako izdašna ponuda kao iz Nice, što ne znači da se narednih dana neće i to dogoditi.

U svakom slučaju, postaje sve zanimljivije u Partizanu...
 
Neverovatan razvoj događaja, Partizan može da zaradi ''brdo'' novca! Stigla nova ponuda, još bolja!

Prelazni rok iz snova za Partizan!

Bar kada su u pitanju potencijalne prodaje pojedinih igrača.

Još jednom ćemo podsetiti da je mladi štoper Strahinja Pavlović realizovao transfer u Monako, od čega će Partizan zaraditi najmanje 10 miliona evra plus eventualne bonuse, a u poslednjih par dana, stižu još spektakularnije najave još dva moguća transfera.

Preneli smo ranije večeras da Partizan ima ponudu od Nice vrednu 15 miliona evra za 17-godišnjeg Filipa Stevanovića, da ima rok od 15 dana da pošalje konačan odgovor, prihvata li tu ponudu ili ne, a ''Kurir'' večeras otkriva još jednu veoma primamljivu ponudu koja je stigla u klub iz Humske.

Ona je prema njihovim saznanjima stigla za najboljeg strelca Partizana Umara Sadika. Ime kluba se ne navodi, ali je otkrivena ponuđena suma - 12 miliona evra!

Partizan je već odbio nekoliko ponuda za Sadika, od oko šest, čak do deset miliona evra, ali ovo je već mnogo ozbiljnija priča, čiji epilog čekamo u narednih nekoliko dana.

Ako bi se ostvarila oba potencijalna transfera, uz već realizovan Pavlovićev, dolazimo do ove računice:

10 + 15 + 12 = 37 miliona evra!

Toliko bi, najmanje, Partizan mogao da zaradi od samo trojice pomenutih igrača!

A gde su Suma, Asano...
 
Potez koji će oduševiti, igrači Partizana sami sebe kažnjavaju!

Kako prenosi "Telegraf" koji je sa ekipom Partizana na pripremama u okolini Antalije, propisan je pravilnik od ukupno sedam stavki po kojima su propisane obaveze svakog pojedinca koji je na pripremama sa ovim klubom.

Pravilnik podrazumeva i novčane kazne, pa evo kako izgleda.

- ukoliko neko zakasni na obrok, obavezan je da plati 50 evra
- kašnjenje na trening i sastanke 100 evra
- mobilni telefon prilikom obroka, u autobusu i sastanku 100 evra
- ukoliko se ne dođe na vreme na trening u Zemunu 100 evra
- ko nije spreman deset minuta pre izlaska na trening 100 evra
- kašnjenje na autobus 200 evra


"Mi vas nećemo sankcionisati i terati ni na šta, na vama je da shvatite da pravim odnosom i poštovanjem dogovora omogućite celom timu, ali i sebi u tom timu da lakše i brže funkcioniše.

Nije poenta, niti neko želi da vas kažnjava, već da budemo tim i na terenu i van njega
", rekao je Savo Milošević igračima.
 
Partizanov reprezentativac slavi u Beleku, torta kao "provokacija"?

Fudbaleri Partizana se uveliko spremaju za nastavak sezone u Beleku, a danas je bio poseban dan za jednog od njih.

Nemanja Miletić danas je proslavio svoj 29. rođendan, tim povodom dobio je i tortu koju je kasnije podelio sa saigračima.

"Crno-belima" nije promakao detalj da se torta bila crvene boje, pa su na Instagram nalogu "savetovali" navijačima da "fotošopiraju boju torte".

Bila to mala "provokacija" ili ne, pridružujemo se čestitkama reprezentativcu Srbije.

 
Jedna poseta je izmamila mnogo osmeha "crno-belima" u Beleku, Partizan se prisetio i čuvene pesme!

Ekspediciju Partizana u Beleku je posetio legendarni fudbaler "crno-belih" Lamine Dijara.

Senegalac je svojevremeno žario i palio terenima širom Srbije, na 112 nastupa u dresu Partizana postigao je 56 golova za pet godina.

Posebno se pamte golovi u Večitim derbijima, pa su "crno-beli" na društvenim mrežama podsetili na pesmu koja se orila Humskom u vreme dok je napadač branio boje kluba iz Humske.

Tamo se posebno srdačno pozdravio sa Lazarom Markovićem i Zoranom Tošićem, igračima sa kojima je delio svlačionicu tokom svog boravka u klubu.

 
Zvezdin kapiten ga mnogo ceni, a on bi voleo u Partizan! Da li je zamena za Sadika?

Partizan se bori sa unosnim ponudama sa svih strana, a reklo bi se da je posebno interesantan Umar Sadik.

Njegova cena je 12 miliona evra, a Partizan je već dobijao 10 miliona koje je odbio. Ono što treba napomenuti jeste da je on i dalje fudbaler Rome, kao i da Partizan u svakom trenutku može iskoristiti opciju po kojoj će Sadika otkupiti za 1,6 miliona evra.

Partizanu je potreban rezervni napadač, a možda čak još jedan ukoliko Sadik ode. Jedini o kome je bilo reči jeste Bojan Matić.

"Ne znam šta da kažem. Po slovu ugovora gledajući, od mene malo toga zavisi. Pre šest meseci sam produžio saradnju sa Vojvodinom i moj ugovor sada važi još godinu i po dana. Dakle, ja se tu malo pitam, sve je u rukama Vojvodine i Partizana
", rekao je Bojan Matić za "Žurnal".

Ističe i da bi bilo dobro da potpiše još jedan dobar ugovor.

"Uskoro ću da napunim 29 godina i s te strane gledano, ne bi bilo loše da potpišem još jedan ugovor. Što da ne s Partizanom. Ponavljam, ne znam koliko ima istine u onome što se priča i zato nema smisla da se izjašnjavam. Ako se klubovi dogovore, onda ću da razmislim i donesem odluku. Do tada sam mislima stopostotno u Vojvodini i stalo mi je da se što bolje pripremim za drugi deo sezone", rekao je Bojan Matić.

Zanimljivo da nam je tokom jednog intervjua Milan Borjan u Antaliji pre dve godine rekao da je Bojan Matić najbolji napadač lige u tom trenutku, ako izuzmemo napadače Crvene zvezde.

"Veoma cenim Matića iz Šapca, fenomenalan je napadač. Ne bih pravio neku veliku razliku među ostalima, ali mislim da je golman Popović bio fenomenalan, golman Voždovca. Rockov iz Vojvodine, takođe...", rekao nam je Borjan pre dve godine kada smo ga pitali da odabere tri najbolja fudbalera domaćeg takmičenja.
 
Stigla ponuda za Partizanovog vezistu, pa je odbijena!

1579271053753.png


Partizanova ekspedicija se trenutno nalazi u Beleku, u okolini Antalije gde se obavljaju pripreme za nastavak sezone.

Tamo je već sada veliki broj timova, ali i skauta, menadžera, svih ljudi usko vezanih za fudbal, a govorilo se i da su Španci došli po Aleksandra Šćekića.

Fudbaler Partizana je interesantan Alavešu, klubu koji se bori za opstanak u Primeri i koji je želeo crnogorskog defanzivnog veznog na pozajmicu, uz mogućnost otkupa na kraju sezone ukoliko Alaves ostane u ligi.

Do dogovora nije došlo, iako je otkupna cena bila oko milion evra. Partizan nije mogao tek tako da se odrekne Šćekića na pola godine u trenutku kada je on jedan od najstandardnijih igrača crno-belih, a nije isključeno da Alaves postigne dogovor sa Crvenom zvezdom i fudbalerom Dušanom Jovančićem koji je na prodaju.

Uglavnom, Šćekić ostaje u dresu Partizana, osim u slučaju veoma dobre ponude.
 
Navijači zabrinuti, ko odlučuje o prodaji Sadika - Partizan ili Roma? Iz Humske stigao odgovor!

U jeku najava da bi Umar Sadik mogao da napusti Partizan za veliko obeštećenje možda koliko ove zime, pojedini navijači "crno-belih" su ipak zabrinuti.

Razlog je jednostavan, Partizan još uvek nije otkupio ugovor Nigerijca od Rome što će klub iz Humske koštati 1,6 miliona evra, pa se spekuliše o tome da bi "vučica" mogla da uzme veliki deo "kolača".

Sada je situaciju razjasnio i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić koji se oglasio na svom Tviter nalogu.

"Umar Sadik može biti otkupljen 10. juna za 1,6 miliona evra i tada se Partizan prvi puta. Ovo je januar i sada je Sadik Romin igrač na pozajmici u Partizanu. Prodaja u januaru uključuje i Partizan i Romu. Prodaja u junu, nakon što ga Partizan otkupi, zavisi samo od Partizana. Sapienti sat", poručio je Vuletić.

Koliko je to dobra situacija za "crno-bele" ostaje da se vidi jer je Sadik na meti brojnih evropskih, ali i klubova iz Azije.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top