FK Crvena Zvezda 2019/2020

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ima necega tu...
bacene su dobre pare ove sezone na par igraca koji nista nijesu doprinijeli. mene se kanjas od pocetka nije svidjeo, reko bice da je do te povrede sto je vukao...
imao je pokoju utakmicu dje stajao nije, sjekao napade, povezivao redove... ali bas prosjecan igrac. sve sto on radi garant moze i neki talentovani nas omladinac.
van la para - heh para, veze... nema... kako mi pukosmo meleon i nesto na njega... nadrealno. drvo.
zander... sta znam. posluzio bi u jsl/ling-long kako vec. ali samo kao krilo. ima korak, centarsut... e sad sto je takticki totalno nepismen igrac, neozbiljan... toe pitanje za miloja koji je i trazio da se dovede. bio je mozda i coek odluke u kopen'agen. crveni nad njim, neke faulove iznudio... pa onaj penal sto niko ne bi branio...
ivanic mi je nekako najvece razocaranje od svih. iako sam pisao o igracima iz ljetnjeg pr. njega sam prosto morao pomenut. gledao sam ga dosta puta, sto u vojvodinu sto u bateb. kad je dosao ja sam mislio ovo je nemoguce, kakvog igraca dovedosmo. a on... zec ******... cuva noge i frizuru. sokirao sam se.
znaci bas, bas promasaj. totalni.
on nikako ne moze imat izgovor koji obicno stranci imaju: adaptacija i te fore, nova zemlja, dje market, kafana... zena mi u poljsku...
znaci ka da je jutros prvi put na travu izasao. horor.
eto.
mada sam mogao i bez ovoga sad...
kako se u cent znaju plate igraca nasih fud/kos sekcija i po obicaju super brzo osvanu po ovim smecima od sporckih portala, dok njihove cifre po starom lijepom obicaju ne zna ni satana licno, i samo moz vidjet/procitat smanjene plate za 30% zbog sadasnje situacije.
svaka im cas', bez zajebancije ovo kazem. kako vec toliko godina ama sve uspijevaju da sakriju. ne moze kap procuret iz njihove kuce.
vjerovatno je i do novinara njihovih. izbaci ono sto ti kazem, i cao zdrao. dok ovi kao nasi...
pa ono smece sa kladionica portala godinama sere po nama non-stop i niko nista. a kao veliki navijac nas, zakleti... e ako je on zvezdas ja u prkno ljubim velikog ostoju ovoga trena.
prastajte, raspisah se. neka sam, aj dont ker...
Zvezda!
 
O partnerstvu sa Zvezdom oglasio se i Gasprom, da li je sada sve jasnije?

Veliku buru u srpskoj javnosti podigla je juče najava da bi Gasprom mogao da uskrati pomoć sportskim klubovima zbog posledica koronavirusa.

Tako bi se na udaru našla i Crvena zvezda koji ozbiljan deo novca prihoduje iz ruske kompanije.

Oglasio se i generalni direktor kluba Zvezda Terzić koji je odbacio takve tvrdnje.

Ipak, navijačima "crveno-belih" će sasvim sigurno laknuti nakon reči člana Izvršnog odbora Aleksandra Dibalja.

"Odnosi između naše kompanije i kluba imaju dugoročni karakter i Gaspromnjeft namerava da ih razvija i u budućnosti. Danas su kod svih teška vremena i upravo se u takvim trenucima partnerstvo testira", smatra Dibalj u izjavi koju je novinarima prosledila Zvezda.

Gasprom godišnje inkasira u klub oko 4.000.000 evra ne računajući bonuse koje je klub dobio plasmanima u evropskim takmičenjima.
 
Zvezda dovela Kineza!

Istina je, momak po imenu He Sjaoke ima 16 godina i u kadetima je Crvene zvezde.

"Bio sam potpuno iscrpljen posle prvih treninga i umor je bio jedini osećaj koji sam imao. Prvi trening sam odradio 5. februara pošto sam ustao iz kreveta u pet ujutro. Trenirao sam sat vremena, od šest do sedam, ali treninzi na prazan stomak su mi baš teško pali. Sada sam se već navikao", kaže mladi 16-godišnji fudbaler Crvene zvezde He Sjaoke.

Zanimljiv je bio i njegov debi u dresu crveno-belih.

"Na oko 20 minuta do kraja sam dobio šansu da uđem sa klupe. Igrao sam na levom krilu umesto kao centarfor što mi je omiljena pozicija. Bilo je to čudno iskustvo, ali sam nastavio da se krećem i da čekam šansu. Dao sam sve od sebe da pokažem potencijal i na kraju sam postigao gol levom nogom. Postizanje gola na debiju me je baš ohrabrilo i dalo mi energije za dalje treninge. Kao novajlija, retko kada sam u startnih 11, ali ostao sam pozitivan", kaže on.

On je zajedno sa svojim roditeljima trenutno u Srbiji i ne brine se zbog situacije koja je na snazi.

"Osećao sam se kao stranac kada sam prvi put zakoračio u svlačionicu. Onda sam se predstavio, upoznao sa svima i dobio toplu dobrodošlicu. Nema razloga da brinem jer su i roditelji sa mnom u Srbiji. Oni vode računa o mojim dnevnim potrebama a imam i veliku podršku od strane kluba koji mi je organizovao učenje engleskog jezika. Uz pomoć profesorke, trudim se da maksimalno savladam engleski jezik", kaže mladi fudbaler Crvene zvezde.

Objasnio im je i kako sve funkcioniše u Evropi.

"Klubovi u Evropi ne funkcionišu na način kao u u Kini. Potrebno je da imaš jaku disciplinu i jasan cilj šta želiš da uradiš u karijeri. Moraću da napravim te planove i da se borim da ih ostvarim", rekao je He Sjaoke medijima u svojoj zemlji.

 
Terzić najavio prodaje: Petrović, Gavrić ili Nikolić idu iz Zvezde! Žao mi je, ali tako mora

Najviše su se pominjali Milan Pavkov i Ričmond Boaći. U nekim varijantama Miloš Degenek. Očekuju na stadionu „Rajko Mitić“ priliv sredstava i od projektovanog transfera Milana Rodića pošto levi bek privodi kraju uspešan ciklus u crveno-belom, ali je pitanje koliko svaki pojedinačni posao može da donese novca u kasu srpskog prvaka. Procena je da na tržišti više vrede mlađi fudbalera, pa će klub sa stadiona „Rajko Mitić“ tokom predstojećeg prelaznog roka pokušati da unovči talenat dvojice momaka pristiglih iz omladinske škole (Veljka Nikolića i Željka Gavrića), kao i da u izlog stavi mladog reprezentativca Njegoša Petrovića.

Možda neće sva trojica vezista odjednom preko granice, ali da se uveliko vuku potezi koji za cilj imaju njihovu prodaju jasno je posle najave čelnika da upravo oni mogu da obezbede život Crvenoj zvezdi.
Verujem da ćemo zaraditi na prodaji nekog od naših bisera: Njegoša Petrovića, Željka Gavrića i Veljka Nikolića. Oni će igrati evropske kvalifikacije, a prelazni rok će svakako biti pomeren do 1. oktobra. Meni je već sad žao što će ta deca morati da odu iz Zvezde, ali situacija je takva da klub mora da prodaje da bi živeo“, pojasnio je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih u prazničnom izdanju Informera.

CUKARICKI-ZVEZDA_02.JPG
Eventualna prodaja nekog od pomenute trojice značajno bi poremetila planove Dejana Stankovića, ali bi s druge strane premostila turbulentan period poviše Autokomande, jer su efekti pandemije virusa COVID-19 takvi da prihoda nema (i biće ih sve manje), a troškovi su ostali.
„Zvezdin budžet je prethodnih nekoliko godina bio 30.000.000, a sad će biti 20.000.000. Od tih 20.000.000, dobićemo 5.000.000 od sponzora, od Gasproma 4.000.000 i od Telekoma 1.000.000. Ostalih 15.000.000 moramo dobiti od prodaje igrača, jer od prodaje ulaznica nećemo imati nikakvu zaradu. Ne bi me iznenadilo da cela sledeća sezona bude bez publike na stadionima. Što se prodaje TV prava tiče, to je kod nas zanemarljiva suma. Dakle, možemo jedino još da računamo na pare od eventualnog plasmana u neko evropsko takmičenje. Ipak, uz svu želju, to niko ne može da nam garantuje, tako da su nam transferi jedini realan izvor prihoda“.

Nekoliko puta je Terzić objšanjavao finansijsku matricu po kojoj posluje Zvezda u poslednje vreme, s tim da je novost da će zbog globalne krize morati da se dovija. U nameri da budu konkurentn i na evropskoj sceni, čelnici po prvi put dižu ruku za formiranje regionalne lige. Prethodno nisu bili za tu opciju, ali kako je kriza pokucala na vrta i stavovi moraju da se menjaju.
Zvezda je u problemu, jer sa budžetom od 20.000.000 ili 30.000.000 evra teško može da parira klubovima iz Lige Evrope i Lige šampiona, koji imaju budžete od po 50.000.000 ili 60.000.000 evra, pa naviše. Sa druge strane, mi ne možemo da trošimo toliki novac samo da bismo igrali domaću ligu. Rešenje je da klubovi kao što su Zvezda i Partizan, zajedno sa još nekim klubovima iz regiona, recimo najboljim timovima Rumunije i Bugarske, oforme regionalnu ligu. Takve ideje već postoje po Evropi“, dodao je Terzić.

Njegov novi stav predstavlja zaokret u odnosu na onaj predočen pred kraj novembra prošle godine, kad je u intervjuu zagrebačkom Večernjem listu rekao da je formiranje regionalne lige nemoguća misija.
Od rata su prošle 24 godine i ta liga nije zaživela i mislim da nikad i neće. I dalje postoji antagonizam, neprijateljstvo. Nismo spremni ni mi, ni vi. Na stranu što su navijačke grupi i tu i tamo protiv, čak ni to nije ključno. Svi bismo imali korist, pre svega finansijsku, bili bismo stabilniji. Nije isto da li je na Maksimiru Slaven Belupo ili Zvezda, kao što nije isto dolazi li u Beograd Hajduk ili Radnik iz Surdulice. Neće to zaživeti. U košarci to može proći, jer kroz nju se ne provlači pitanje nacionalnog identiteta kao kroz fudbal. Kad sam saznao koliko je koštala organizacija one dve utakmice reprezentacija Srbije i Hrvatske u Beogradu i Zagrebu 2013, rekao sam da je to neisplativo. Uopšte ne razmišljam o obnovi te lige“, govorio je pre pet meseci Terzić.

Samo što tad nije bilo korone. Sad virus hara i zahteva prilagođavanje novim uslovima života. I sporta, dakako. Pitanje je samo da li je izvodljivo.

(FOTO: Star sport)
 
Miloš Degenek odbio 11.000.000 evra

Miloš Degenek odbio 11.000.000 evra

Na stolu milioni, u srcu Crvena zvezda. Tako bi moglo da se definiše razmišljanje Miloša Degeneka prošlog leta, kad je, uprkos megalomanskoj ponudi iz Kine, izabrao povratak na stadion „Rajko Mitić“. Finansijski bi, razume se, daleko bolje prošao u Aziji, ali drugim vezanim plasmanom u Ligu šampiona i hitanjem ka tituli prvaka Srbije emotivno je nadomestio odluku da odbije selidbu na drugi kraj sveta.

Štoper crveno-belih nije imenovao klub, ali je otkrio cifru koju su mu Kinezi nudili leta 2019, dok je još bio član Al Hilala iz Saudijske Arabije.
Postigao sam dosta u fudbalu, ali nema zadovoljavanja. Imam još mnogo ambicija i ciljeva, želim da ostvarim lepe stvari i kao sportista i kao porodičan čovek. Preponosan sam i presećan da sam imao hrabrosti i mogućnost da odbijem 3.200.000 evra godišnje u Kini, da bih se vratio u Zvezdu“, pojasnio je reprezentativac Australije u prvomajskom intervjuu Sportskom žurnalu.

Januara 2019. potpisao je Degenek za Al Hilal, ali je posle promene trenera izgubio mesto u timu i već posle nekoliko meseci počelo je da se šuška da će promeniti sredinu. Pre nego što su ga crveno-beli doveli na pozajmicu (zatim i za 1.500.000 otkupili) dobio je unosnu ponudu iz Kine.
Nalazio sam se na pripremama u Austriji, bio u sobi sa Đovinkom, kad je na stolu bio troipogodišnji ugovor u Kini, sa 3.200.000 evra po sezoni. To je prihod od 10.000.000 evra (ipak 11.200.000, ako je već ugovor glasio na tri i po sezone, op. aut.), novac koji ne rešava samo moj život, nego buduće dece, pa i njihove dece. Retko ko bi odbio takvu ponudu, znam da se pojedincima činilo da nisam pametan. Prelomio sam da se vratim u Zvezdu, jer mi je šest meseci bilo prelepo, ostalo je stvari koje nisam dovršio“.

Nijednog trenutka Miloš Degenek nije rekao da li je u pitanju Šangaj SIPG, koji ga je želeo i zimus, nudio Crvenoj zvezdi 2.500.000 evra na ime obeštećenja, ali transfer nije realizovan, jer su u Ljutice Bogdana cenili 26-godišnjeg štopera 500.000 evra više.
Opet sam tu, ali kao da mi Bog ne dozvoljavam da završim prvenstvo na pravi način. Prošle godine sam stigao na proslavu titule kao fudbaler Al Hilala, sad ova muka sa virosom korona. Nadam se da će sve brzo da se unormali. Presudila je velika želja da se vratim kući, budem sa najmilijima. Srećan sam što je tako i ne žalim za bilo čim. Ponovo smo došli do Lige šampiona, prvi smo u ligi“, dopunio je Miloš Degenek.

(FOTO: Star sport)
 
Odgledao sam sad utakmicu sa Radom i pre pocetka pogodio tacan rezultat, steta sto nisam uplatio...
Nikolic ispod svog nivoa, Gavric super, Petrovic isto imao jedan odlican udarac sa daljine...
Pre zime ni slucajno ne pustati nijednog od njih trojice..

Jel ste culi da se uvodi pravilo da svaki klub u ligi mora da ima na terenu po dva igraca ispod 22 godine?
 
Zvezda ce barem po naslovima pokusati da se resi pojedinih igraca i da zaradi neku kintu na tim transferima...
Bas me zanima kako zamisljaju da izvedu tu nemogucu misiju...?

Prodace Garsiju za milion, Njegosa za 2 i Radulovica ili Konatara za 1.5...

A sto je najgore ja bi sve njih ostavio a resio se Ivanica, Vukanovica, Tomanea i jos nekih... Samo za njih tesko da bi iscupali i po 300k pojedinacno
 
Decu ce da uvaljaju za sicu to nije problem,kome uvaljati Rodica,Jovancica,Vukanovica,Ivanica,Tomanea,Pavkova,Boacija......

Pa ajde Rodica i da ostavis ovo ostalo mora da se rastera nekako....... Ja bi dao Jovancica i za 200k, Vukanovica za 300, Ivanica za 300 samo da ga ne gledam, Tomane 300, Pavkov i Boaci po milion za obojicu i to je vec preko 3 meleona a toliko bi dobio npr. za Njegosa i Garsiju kojima cena moze da raste a ovim pobrojanim nece sigurno......
 
Pa ajde Rodica i da ostavis ovo ostalo mora da se rastera nekako....... Ja bi dao Jovancica i za 200k, Vukanovica za 300, Ivanica za 300 samo da ga ne gledam, Tomane 300, Pavkov i Boaci po milion za obojicu i to je vec preko 3 meleona a toliko bi dobio npr. za Njegosa i Garsiju kojima cena moze da raste a ovim pobrojanim nece sigurno......
Za sve nabrojane ako se uzme 2 miliona ukupno to premija za zvezdu.
Ko normalan moze da plati danas za Pavkova i Boacija 1milion?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top