ФК Борац Бањалука

Koje sadržaje najradije pratite na temi FK Borac:

• Detaljne najave derbi utakmica

• Aktuelne rezultate i izvještaje

• Snimke utakmica u tekućoj sezone

• Podsjetnik na istoriju Borca slikom i riječju

• Snimke najvažnijih utakmica kluba u istoriji

• Izdanja navijača Borca u slikama

• Marketinške aktivnosti na promociji kluba

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Па не треба бити ни нереалано оптимистичан нити самодеструктиван, чињеница је да је Олимпија стабилнији клуб тренутно, уз то убједљиво воде у лиги, имали су више бодова у ЛК, уништили Ријеку на путу ка ЛК 5:0, по неким процијенама уз Панату су главни фаворит за 1/8ф, доћи ће их хиљаду у БЛ итд.

Али нисмо без шансе, најавили су јака појачања како бисмо проширили ростер јер гањамо све трофеје и успут се забављамо у ЛК, па ћемо видјети како ћемо и ми изгледати до 13.2.

Према незваничним информацијама екс ју клубови који су прошли у ЛК имају буџет

ТСЦ 3.5-4 милиона за плате
Борац 6 милиона свеукупно
Олимпија 5.5 милиона за плате
Цеље 10 милиона за плате

Досадашња зарада Борца је 6.4 милиона

Не играју ови двомеч они су већ прошли, па ће бити извлачење или или као ово данас.

Интересантно да једну мјесец дана уназад међу Лешинарима кружи шала да је све ово успутна станица, главну битку ћемо водити у Фиренци. Близу су остварења жеље

Извлачење је кад заврши плеј оф.

Како АТВ сазнаје 27. је Скупштина клуба, управни одбор биће појачан а један од новајлија у организационом дијелу биће бивши капитен "никарагве" Звјездан Мисимовић којем ће бити повјерено планирање даљег развоја клуба

bravo za fudbalski savez Srbije

dosta je bilo maćehinskog odnosa prema srpskim klubovima van trenutnih granica Srbije
каквог маћехиског односа шта ФСС може да ради ван краница своје јурисдикције осим овако неки симболичан гест, што се тиче клуба из Републике Српске

Ријеч, двије о посјети

Од почетка европског пута Борац је гледало на Градском око 50.000 гледалаца што би било између 1.2 и 1.5 милион приходовне стране по том основу. Вјероватно историјски максимум.

Највећа посјета била је против Паок 9.500, затим Егнатиа и Ференц 7.800, те Ласк 7.200. Најмања против Панатинаикоса 4.200.

Највеће гостујуће посјете Паок 16.100, Ференц 13.100, а најмања Викингур 900.

У ЛК Борац је наГрадском гледало 16.500 или просјечно 5.493 што је 24. мјесто од 36 учесника

Ја сам, искрено, разочаран мало посјетом...
Да не можемо да напунимо стадион који има 12 хиљада мјеста...
Добро, због безбједности не може све да се испуни...
Али ипак...
Па ево примјер Хартса из Единбурга...њима дошло 17.500 људи на стадион сад...
и то против клуба из Молдавије...а капцаитет 19.000 столица...

Друже урбане средине су данас презасићене свим и свачим. Исто би ти било у Новом Саду, можда мало више јер Војводина пар година тавори у средини па се мало пожељели али генерално тешко је данас у понуди свега и свачега довести неког да дадне 50 марака и стоји 2.5 сата на киши и зими. У мање урбаним, попут Новог Пазара би било дупло више, јер су жељнији неког садржаја, напаљенији национално да шаљу одређене поруке итд.

То је све у реду...
И ту се види оно што сам ја причао...
успјех је дошао сувише рано.
Они су, тако бар кажу, ово планирали, али за 4 године...
Нису људима обезбиједили никакве услове да прате утакмице...
Па, побогу, стадион изгледа исто као кад су основани "Лешинари"...
уз битну разлику, да је направљена сјеверна трибина и да су навијачи сада на њој...
Све друго се не може подвести под озбиљно...
А речено је управи Борца да без ОЗБИЉНИХ измјена сљедеће године неће бити домаћини на Градском.

Све у свему
да подвучемо дуплу "рефу"...
Што је било, било је...
Припреме почињу 10. јануара за други дио сезоне, нека се момци фино одморе...
А на дио припрема у Турску иду 23. јануара и долазе два дана пред меч са Челиком у Купу БиХ.
Распоред ће бити густ у фебруару, али за то су се борили, и нека се спремају сад...
А наводно ће бити и неких појачања...
у руководство клуба улази Звјездан Мисимовић...
а Скупштина клуба је ускоро 27. децембра...

Ово дејуре није она Олимпија коју ми памтимо. Угашена је као и Пролетер из Зрењенина. Основана је 2005. Као и Борац први пут учествује у нокаут фази. Три пута је била шампион Словеније. Имају јак компактан тим као спој странаца и домаћих младих играча. Најбољи играч који је стигао из 2. ХНЛ је пред продајом а из њиховог табора сматрају да су тренутно нешто јачи од Борца али позивају на опрез

Досадашња зарада Борца је 6.4 милиона
овде пише 5,4 милиона

1734814853319.png

Одржано је Црвено плаво вече у организацији Удружења симпатизера Борца. Присуствовало је свих 18 клубова из породице Борац.

За Борца године проглашен је фудбалер Себастијан Ерера, а знам да је била велика недоумица да ли он или Мејерс. Вјероватно је пресудило и то што Ерера прича српски, и што га дјеца обожавају

1000013870.jpg

1000013869.jpg

Мондо

Back