Fizioterapeuti

Araon

Veoma poznat
Poruka
14.502
Ukoliko ima neko ko se bavi ovim na ovom pdf-u, neka mi se javi putem privatne poruke ili ovde, nije bitno, i zamolio bih da mi se ne zaključava, briše ili premešta tema, jako je bitno.
 
Prava tema za mene. Da li mozete da mi preporucite neke vezbe? Imam bas jake bolove u donjem delu kicme, nekad su tako jaki da ne mogu da se ispravim. Nikako da se nateram da odem kod fizijatra u dz.
 
Vežbe su jedina stvar koja može da zameni bilo koji lek,ali nijedan lek ne može da zameni vežbe.Za svaki problem se odredjuju različite vežbe koje su usmerene na segment koji je ugrožen , pa zbog toga se vežbe ne prepisuju uopšteno i preko interneta.Da bi znala šta vama odgovara moram da znam sledeće:

-godine
-gde vas tačno boli
-da li bol ide duž noge
-da li ide do kolena (dobra prognoza) ili se spušta ispod kolena (ne baš dobra prognoza)
-da li ima trnjenja
-da li neki položaj provocira bol
-da li neki položaj smanjuje bol
-da li postoje problemi sa mokrenjem
-da li je mišićna snaga stopala podjednaka(hod prsti -peta)
-posao kojim se bavite (sedeći,stojeći)
-koliko dnevno provodite za kompijuterom
-da li je lap top ili desktop
-da li ste imali neku traumu u životu(pad niz stepenice,saobraćajna nesreća)
-da li ste lomili neku kost
-da li ste imali povredu glave
-da li imate visok pritisak,šećer ili neko sistemsko oboljenje
-kakav je dušek na kome spavate
-jastuk?
-da li ste žensko ili muško
-da li ste shodno prethodnom radjali
-u vezi sa prethodnim jel prirodno ili carski rez
-kakva vam je segmentna pokretljivost kičme
-da li se bavite nekim sportom
-da li ste ikada bili na nekom kiropraktičarskom tretmanu.........

i u zavisnosti od odgovora mogu vam preporučiti ovo



Ali jedno apsolutno isključuje drugo!!!!
Fizioterapija je vrlo egzaktna medicinska disciplina koja bez dobre dijagnostike ne može da pruži dobre rezultate,pa vam preporučujem da što pre nadjete dobrog fizioterapeuta koji će se ozbiljno pozabaviti vašim problemom i staviti ga pod kontrolu ili čak trajno rešiti.Srdačan pozdrav
 
Poslednja izmena:
Evo ovako. Imam 38 godina. Boli me u lumblanom delu kicme, kod zakrivljenja. Bol ne ide duž noge i nema trnjenja. Boli me kad hocu sasvim da ispravim ledja, recimo kad bih htela da se savijem unazad kao kad se pravi most. Bol se smanjuje kad se skupim, odnosno pogrbim ka dole. Nemam problema sa mokrenjem, misićna snaga stopala je ista. Sedim uz kompjuter na poslu skoro citav dan, desktop je u pitanju. Nisam lomila nista, nisam imala povredu glave, ali sam vukla decije kolica uz stepenice i niz stepenice 2,5 godine. Nemam secer, pritisak mi je prilicno nizak, dusek je tvrd, a jastik je kao onaj anatomski dormeo, ni jedan drugi mi ne prija. Poradjala sam se prirodnim putem, ne bavim se sportom. Do pre 5 godina sam bila prilicno sportski aktivna (redovno sam isla na vezbe pilates, aerobik...). Nisam bila na kiropraktičarskom tretmanu. Sto se tice segmentne pokretljivosti kicme, ne znam sta bih rekla, zapravo ne znam to da odredim; rekla bih da je prilicno pokretljiva.
Unapred Vam hvala
 
Onda ovo
na svakih 2-3 sata.
Podići monitor od kompijutera u visini očiju i popuniti "rupu" u limbalnom delu kičme nekim jastučetom ili urolanim peškirom.
Vežbe se rade u serijama i to 5 serija po 10 sekundi sa 10 sekundi pauze izmedju vežbi.
Sedenje u kontinuitetu max 45-60 min,a potom ustajanje šetnja i istezanje unazad.
Ukoliko se pojavi bol u nozi obustavite vežbe i posetite lekara.Pozdrav
 
I ja da pitam. Imam 40godina, boli me kod kuka, pored kičme sa desne strane. Pred kraj trudnoće sam silazila niz stepenice i tad mi je na prvom stepeniku nešto ‚‚škljocnulo‚‚ i dva meseca sam onda vukla nogu. Sad mogu normalno da hodam, ali je bol prisutan. Bol ide često duž cele noge, retko trne. Ne mogu u desno da pomeram mnogo nogu, kao da je nerv tu negde uklješten. Sa mokrenjem nemam problema, snaga mi je ista, posao mi je sedeći za kompjuterom, stonim. Nisam imala traumu, ni bolesti bilo čega. Dušek je normalan, jastuk onaj anatomski, sportom se ne bavim. Porodila sam se cr, zbog toga. Posle porođaja nisam mogla uopšte da hodam od bola u nozi. Fizijatar mi je tad odredio strogo ležanje bez lekova, zbog bebe. Prohodala sam zahvaljujući komšiji koji mi je povukao nogu, kao da je rastegao i kao da je nerv malo izašao. Posle toga sam išla dugo na elektro terapije, ali mi nije puno pomoglo. Pokretna sam, ali me i dalje boli.
Sad više ne znam ni gde da idem ni šta da radim po pitanju noge.
 
S obzirom da bol ide duž noge verovatnose radi o pomeranju medjupršljenskog diskusa koji pritiska koren nerva.Vaše vežbe bi morale biti npr ovakve
.Ukoliko želite da vam prporučim dobrog Mc Kenzie terapeuta poslaću vam pp. Pozdrav
 
Vežbe su jedina stvar koja može da zameni bilo koji lek

Svaki ciga svoga konja hvali.
Lapsus greska koliko god bila mala umesto krilatog pegaza cesto donese magarca.

Elem, covek bez vezbi moze ziveti. Bez hrane, vazduha i vode ne moze.
Osnova je osnova, doterivati spoljnu fasadu dok zid puca iznutra predstavlja trud uzaludan.
 

Back
Top