Fizionomija propadanja ili juzni zvjerinjak

Plutarh

Gost
Poruka
2.359
Prosao sam sjever i jug ...

Bilo bi fino kad bi se ovde mogao naci i neki kriminolog koji se bavio izgledom/fizionomijom tipicnog kriminalca, jer cini mi se da su se o tome pisale i knjige, makar ranije, jer internet ne bi trebao da bude mjesto okupljanja kriminalaca. Tipicni kriminalac ima tipicno malu glavu i nema dovoljno energije da cita stvari koje ne donose neposrednu korist. Zato cu iznijeti svoja zapazanja, pa ako bude bilo znalaca neka dodaju ako hoce.

Dakle, primijetio sam da zlocinci poput Staljina imaju glavu kojoj ocigledno nedostaje potiljak i celo koje je naraslo vise pod uglom od 45° nego sto je okomito. Nisko koso celo i slab potiljak odlikuje i stanovnike juzne Italije koji su se sasvim sazivjeli u ropskoj ko-egzistenciji u okviru tradicionalnog mafijaskog bezakonja. Cak je i alim jednom primijetio da je juzna Italija mafijaska, a sjeverna ima jacu drzavnu organizaciju. Sam Nietzsche je crnu kosu smatrao znakom ropskog karaktera, pa bi se, prema tome, mozda moglo zakljuciti da oni crnokosi koji imaju vecu glavu, kao ponizni Kinezi, ne pripadaju tipu kriminalaca, ali zato oni kratkolobanjasti mu i pripadaju iako su robovi.
Dok recimo ja licno smatram bijelu kosu ne kao znak bioloskog odumiranja celija mozga, jer covjek moze da posijedi preko noci ili u trenutku ako ga nesto u trenutku jako prepadne, nego kao znak inteligencije, prema Niceovom aforizmu 241 iz Zore. A primijetio sam takodje da najcesce pobijeli prvo dio kose iznad cela, prednji dio, a mozda on ucestvuje u opazanju. Za dekadente je, s druge strane, tipicno da spekulisu o stvarima koje se ne mogu opaziti: bog, Bice, stvar po sebi i sl.

Dalje, iz slucajnog surfanja, saznao sam da kod dekadenata prednji dio mozga, ceoni, uopste nije u funkciji, ovo je navodno i naucno potkrijepljeno, dakle, ne biljezi se nikakva mozdana aktivnost u tom dijelu glave, a Nietzsche kaze (ko nam je kriv sto nemamo jos nekog pametnog svjedoka?) da dekadenti rado saradjuju sa tiranima (kriminalcima), pa bi se moglo reci da je dekadent bliski predak tiranina/kriminalca, npr. primijetio sam da neki preci Wagnera za kojeg je receno da je bio dekadent imaju celo pod uglom 45°, dakle ovako \ pa i jos nize, a lice sasvim na njega. Sto bi dovelo do zakljucka da onaj ko ne koristi neki dio mozga na kraju proizvede i potomstvo bez tog dijela mozga.

Dalje, cini mi se da svi kriminalci hodaju kao da se ljuljaju lijevo-desno. O njihovom karakteru ne treba trositi rijeci - cilj im je da pomocu straha i nasilja porobe druge da bi od njih zivjeli.

I kao sto sam rekao na pocetku, bio sam i na sjeveru i dobro upoznao tipicne sjevernjake, i mogao bih da zakljucim da je prosjecan juzni Evropljanin daleko nasilniji od prosjecnog sjevernjaka iz prostog razloga zato sto ima manje mozga i samim tim manje sanse da na miran i siguran nacin dodje do sredstava za zivot.
Tu se ujedno nalazi i objasnjenje zasto Rusi nisu nikada isli u genocidne ekspanzionisticke ratove, pa samim tim nisu ni gubili nijedan rat. Cak i danas ne vjerujem da bi ijedan Evropljanin mogao da prezivi s onim od cega zivi jedan prosjecni Rus. Nije imovina ono sto cini snagu i sposobnost, nego mozak i srce koje je dio mozga, a koje cini mi se cini total mozdane mase jednog kriminalca. Zato tiranin/kriminalac nasumicno kaznjava oko sebe svakog ko mu se ne svidi. Svidjanje je opet stvar srca i mozda bas odatle i potice ono tipicno ljuljanje u hodu kriminalca...

Azijati imaju najveci mozak od svih, samo sto su ponizni.

Dakle, mislim da ne treba biti genij, da bi se zakljucilo da gubitak morala dovodi i do gubitka mozdane mase. Jednom sam vidio jednu video igru na kojoj je pisalo "nihilist", a na slici je bio majmun.
 
Poslednja izmena:

Back
Top