(fizičke) antropološke karakteristike Albanaca

Rayela, upravo tako. Ja ne znam odakle ta potreba kod nekih naših ljudi da se određeni narodi dehumanizuju, ali otkako je internet počeo široko da se koristi u Srbiji početkom 2000-ih počela je da se javlja ta masovna histerija, kako su "šiptari" nešto što se na prvi pogled prepoznaje, jer su ružniji, crnji, nakazniji od Srba i "sasvim očigledno" pripadnici neke druge vrste. Ovo za crnilo je posebno interesantno, jer su Srbi, što je i logično zbog geografskog položaja, tamniji i crnji od Slovenaca i istočnih i zapadnih Slovena, te od ostalih naroda srednje, zapadne, istočne i severne Evrope, ali ajde. I sve na taj fazon, kao ona dva debila u filmu "Sedam i po" koji po prezimenima na stanovima nagađaju ko je Srbin a ko Hrvat, svi svetli Albanci su, očigledno, albanizovani Srbi, a svi crni Srbi su lažne slike i podmetačina i zapravo se radi o Ciganima, a ne o Srbima.

Dok Nenad Zimonjić nije bio nacionalno poznat, za njega su internet antropološki stručnjaci govorili kako je "očigledno" da je u pitanju Ciganin ili neki rasni mešanac, jer "Srbi tako ne izgledaju". A u pitanju Srbin iz Hercegovine, od oca Srbina i majke Srpkinje.

Dok Nenad Zimonjić nije bio nacionalno poznat, za njega su internet antropološki stručnjaci govorili kako je "očigledno" da je u pitanju Ciganin ili neki rasni mešanac, jer "Srbi tako ne izgledaju". A u pitanju Srbin iz Hercegovine, od oca Srbina i majke Srpkinje.
ja ne kazem da Zimonjic nije Srbin ili Divac ili Cavic niti to moze iko da im oduzme.
ako si procitao naziv teme onda razumes valjda da je tema antropoloske odlike Albanaca. o cemu da pisemo, o orezivanju jabuka? ako ti se ne svidja jednostavno zaobidji, imas po forumu svasta nesto.

Lepa je ideja bez predrasuda da se diskutuje o tome, ali ocigledno za forumasima koji su danas na pdf istorija ne ide.

Cherry Picking postavljenje slika i rasisticke teorije kao na stormfrontu.
kakve predrasude? ne razumem ljude koji kada im se ne svidi odmah te optuze za nesto. zasto predrasude? ajde ti napisi nesto da vidim kako to tvoje izgleda bez "predrasuda"

Ове албанске цурице из Вусања код Гусиња не могу проћи као Српкиње или Црногорке. Погледај добро те фаце (нешто потпуно специфично), одурају од свих балканских народа.

Pogledajte prilog 975069

@Lanselot

E bre moja prva ljubav izgleda kao ova druga od desno, a Srpinja je.

ja ne kazem da Zimonjic nije Srbin ili Divac ili Cavic niti to moze iko da im oduzme.
ako si procitao naziv teme onda razumes valjda da je tema antropoloske odlike Albanaca. o cemu da pisemo, o orezivanju jabuka? ako ti se ne svidja jednostavno zaobidji, imas po forumu svasta nesto.
Čak ni oni nemaju taj specifičan izgled.
Ne vredi objašnjavati ovim ljudima

Kao narod koji smo bili i trenutno jesmo žrtve rasizma, ovakvo idiotsko ponašanje čini samo da zaslužimo sve to.

Vi ljudi niste svesni težine napisane reči i lične i moralne odgovornosti. Neki govore da takve stvari dolaze s godinama, ali ja sam stava da onaj ko to nema u sebi od rane mladosti, nikad tu vrstu ličnog razvoja neće dostići, samo će ga imitirati, ili će se od starosti umoriti da izigrava budalu. Ovakve stvari su zbog efekta leptira opasne, pokreneš neki negativan lanac i na kraju strada onaj ko ne treba.

Kao narod koji smo bili i trenutno jesmo žrtve rasizma, ovakvo idiotsko ponašanje čini samo da zaslužimo sve to.

Vi ljudi niste svesni težine napisane reči i lične i moralne odgovornosti. Neki govore da takve stvari dolaze s godinama, ali ja sam stava da onaj ko to nema u sebi od rane mladosti, nikad tu vrstu ličnog razvoja neće dostići, samo će ga imitirati, ili će se od starosti umoriti da izigrava budalu. Ovakve stvari su zbog efekta leptira opasne, pokreneš neki negativan lanac i na kraju strada onaj ko ne treba.
Šta je loše napisano?
Da izgledaju osobeno, specifično u odnosu na druge? Kakva je to uvreda ili Rasizam?

Питаш ме шта је лоше написано??

Да ли ми имамо једнако развијено чуло вида, не само у посматрању људских лица него и читању текста на теми? Или су ти људи који то пишу на игнор листи, па ти не излази?

Baba i deda moje bivše devojke došli su u Kruševac sredinom sedamdesetih godina prošlog veka iz okoline Kline na Kosmetu. Nisu imali nikoga ovde, a tamo su ostavili sve. Otišli su jer su im Šiptari već standardno palili seno i ubijali stoku, ali su to nekako trpeli dok im nisu ubili najstarijeg sina.

Baba i deda moje bivše devojke došli su u Kruševac sredinom sedamdesetih godina prošlog veka iz okoline Kline na Kosmetu. Nisu imali nikoga ovde, a tamo su ostavili sve. Otišli su jer su im Šiptari već standardno palili seno i ubijali stoku, ali su to nekako trpeli dok im nisu ubili najstarijeg sina.

I da ponovim još jednom jer je izbrisano, ali svako ko se ne slaže sa ovim gore napisanim, zna dobro šta može da uradi po tom pitanju.

Znam ds već postoji tema o etničkom poreklu Albanaca i koju već otvorih, ali ovde ne želim da pričamo o etničkom poreklu, već biološkom; o rasnim karakteristikama. Istina, kao pomagalo može biti od koristi i na onoj temi, ali samo usputno.

Kod Albanaca se viđaju neretko neke vrlo neobične face, blago rečeno, ne samo u poređenju sa nama, već i drugim Balkancima i ljudima iz šireg mediteranskog podneblja. Postoje li novija istraživanja fizičkih antropoloških karakteristika albanskog naroda? Neki radovi koje biste preporučili? Šta kažu rezultati tih istraživanja?

Postoje li neki antropološki tipovi kod Albanaca i u kakvoj su procentualnoj zastupljenosti? Koji je uzrok pomenutom?

1. Dosadašnja genetska istraživanja, ali oslonjena i na neke druge pomoćne nauke, ukazala su da su Albanci dobrim djelom potomci jedne vrlo malene populacije, u relativno govoreći skorije vreme. Da li je i u kojoj mešsnje genetski vrlo usko srodnog stanovništva (u nekim rodovima i u okviru šire familije) moglo biti uzrok tako nekih mutacija?

2. Albanci su asimilovali razno stanovništvo na Balkanu, uključujući i grupacije stanovništva koje su doseljavali Turci na Balkanskom poluostrvo, iz Azije. Mislim u prvom redu na Juruke. Prebacili bi grupu Albanaca i Malu Aziju, a na njihovo mesto doveli juručke skupine. Štaviše, postoji na Kosovu i Metohiji veli niz čisto juručkih sela koja su danas čisto albanska. Reč je, dakle, o uplivu turkijskog tipa.

P.S. ova tema je zamišljena kao vrlo ozbiljna, tako da molim da je tako i tretirate. Nemojte ni nju postavljati nekakve pseudonaučne konstrukcije za koje ne postoje dokazi, tipa da je Albance u prvoj polovini XI st. neki manijak doveo iz Italije, da su oni neki berberski doseljenici i slično (neko arapsko pleme iz Saudije), ili da albanski jezik tobož' nije vrlo jasno indoevropski, što niko živ ne dovodi u pitanje.

Тачно је да по фаци , било где у свету да се налазиш, можеш да препознаш Шиптара и на основу тога можеш да донеш закључак о карактеру истог човека ..

Питаш ме шта је лоше написано??

Да ли ми имамо једнако развијено чуло вида, не само у посматрању људских лица него и читању текста на теми? Или су ти људи који то пишу на игнор листи, па ти не излази?
Ja pitam za moje pisanje, i generalno čitam samo šta ja pišem :mrgreen:

"Rasizam se nalazi samo u vašim malim ispranim mozgovima"
FDDD

results1.jpg

results2.jpg

En-En Right and Left Endocanthion
N-Gn Nasion to Gnathion
Sn-Gn Subnasale to Gnathion
Zy-Zy Most Lateral Point on Both Zygomatic Arches
N-Sn Nasion to Subnasale
Al-Al Right and Left Alare
Ch-Ch Right and Left Cheilion
Go-Go Right and Left Gonion