fizicka lepota u musko zenskim odnosima - koliko je dobra ili losa?

baš_čelik

Primećen član
Poruka
658
Hm, dakle na prvi pogled fizicka lepota stecena rodjenjem zvuci kao definitivno pozitivna stvar u musko zenskim odnosima.

Ali nesto razmisljam. Imam druga, nebitno kako se zove, koji vazi za lepog momka... u pocetku mu je to pomoglo.. tako da bez obzira sta je radio sa curama imao je uspeha. Jedino sto, on se za taj uspeh nije ni malo pomucio, dosao mu je sam od sebe. I tako mu je islo sjajno jedno vreme, a da on uopste nije znao sta radi dobro a sta lose. Nakon nekog vremena malo je izgubio samopouzdanje, i sa tim poceo losije prolaziti sa curama, i opet nazad jos vise gubiti samopouzdanje dok nije skroz propao. Nakon toga mu je trebalo par godina da se uopste malo povrati.

Sad, imam drugog prijatelja, koji nije neki lepotan... i nije ga islo sa curama, ali nateran okolnostima, on je se unapredjivao, radio na sebi, bio uporan, eksperimentisao, izgradio stav ka zivotu... i teskom mukom dosao do uspeha. No za razliku od ovog prvog druga on je na tom putu naucio mnogo i izgradio vestinu koja ga jos uvek sluzi i sumnjam da ce ga kad izneveriti.

Sad, sta vi mislite, koliko je lepota mac sa dve ostrice, koliko dobra a koliko losa? Tim vise sto je prolazna, i nekad lepe osobe ostvalja cesto i bez izgleda i bez licnosti.... ? :think:

Ne bih ga nazvao pick up artistom, jer mu cure nisu na prvom mestu u zivotu.
A ovo se ne odnosi samo na muske, licno, moj je takav utisak i sa curama. Dugorocno, uglavnom najbolje prolaze cure prosecne lepote. Gledam na to kao na tortu, sta vredi sto divno izgleda ako je ukus bljutav. :p

Btw...... nisam znao da postoje cure pick up artisti, zanima me kako to izgleda?

Da pojasnim.
Lepota nikako ne moze biti losa stvar.
To sto su pojedini lepi ljudi praznjikavi iznutra ne znaci uopste da je bolje biti ruzan. Oni bi bili praznjikavi i da su ruzni..
Bas ti je objasnjeno u uvodu, kako oni moraju vise raditi na sebi da bi bili konkurentni u musko zenskim odnosima. Muka ih tera. Ne znam koji deo nisi shvatila.
Jesam, samo nisam odgovorila onako kako bi ti zeleo..
Meni su interesantni svi odgovori, osim onih potpuno besmislenih.

Meni je sve jasno,
To se ne vidi.
a to sto ti zelis da verujes da je bolje biti ruzan, jer jelte - svi ruzni rade na sebi a svi lepi su glupi i dobijaju sve na dlanu u pocetku a posle se samouniste, to je tvoja stvar :lol:
Nigde nisam rekao u sta ja verujem, vec izneo argumentovanu ideju. Svaki argument protiv je prihvatljiv.
Mislim, svako ima prava na zablude..
Prva recenica u uvodu ti govori da se ovde pokusava gledati malo dublje. Je bote, naravno da je opste ustaljeno misljenje da bolje prolaze ljudi koji imaju urodjenu lepotu.
Nisi rekla nista pametno iznevsi najobicniji stav koji ima 99% ljudi, i na koji je odgovoreno odmah u startu.

U temi se trazi da se pogleda malo ispod povrsine, gde nije sve tako sareno. I onda neko dodje i kaze, ljudi, sve je sareno. Potpuno si promasila poentu.

taj tvoj drug, je l on neki kolega pick up artist a

a lepota ima jednu losu stranu. naprimer ako izgledas onako kao pretty boy onda ce te cure izbegavati jer ce misliti da si mlakonja.

a mislila sam da su sve moguće gluposti i predrasude odavno već plasirane.

a na temu...
lepota ne može da bude mana, druga je stvar da li će je neko iskoristiti, ili neće... uglavnom, ružnjikavi više rade na sebi, bez obzira da li je žensko, ili muško u pitanju. lepota sama po sebi nije dovoljna.

licno sam se uverila koliko dobar izgled nije dovoljan....i koliko je nebitan....imala sam izuzetno zgodnog msukarca za muza i na kraju smo se razveli....nepomirljive razlike...on je i dalje lep ali ga ne bih vise ni zaracem :D....i kad mi kazu da mnogo bolje izgledam od mog sadasnjeg muza, ma glupost, ko da je to bitno...uostalom, ja ne mislim tako :), volim ga i on je meni prelep....

Hm, dakle na prvi pogled fizicka lepota stecena rodjenjem zvuci kao definitivno pozitivna stvar u musko zenskim odnosima.

Ali nesto razmisljam. Imam druga, nebitno kako se zove, koji vazi za lepog momka... u pocetku mu je to pomoglo.. tako da bez obzira sta je radio sa curama imao je uspeha. Jedino sto, on se za taj uspeh nije ni malo pomucio, dosao mu je sam od sebe. I tako mu je islo sjajno jedno vreme, a da on uopste nije znao sta radi dobro a sta lose. Nakon nekog vremena malo je izgubio samopouzdanje, i sa tim poceo losije prolaziti sa curama, i opet nazad jos vise gubiti samopouzdanje dok nije skroz propao. Nakon toga mu je trebalo par godina da se uopste malo povrati.

Sad, imam drugog prijatelja, koji nije neki lepotan... i nije ga islo sa curama, ali nateran okolnostima, on je se unapredjivao, radio na sebi, bio uporan, eksperimentisao, izgradio stav ka zivotu... i teskom mukom dosao do uspeha. No za razliku od ovog prvog druga on je na tom putu naucio mnogo i izgradio vestinu koja ga jos uvek sluzi i sumnjam da ce ga kad izneveriti.

Sad, sta vi mislite, koliko je lepota mac sa dve ostrice, koliko dobra a koliko losa? Tim vise sto je prolazna, i nekad lepe osobe ostvalja cesto i bez izgleda i bez licnosti.... ? :think:

sta sad mi sto smo veoma lepi manje vredimo ili nemamo pojma o zivotu?
ne bih se ja slozila sa tvojom teorijom.

ne vredi da je lep ko Apolon (Dijenek, ne započinji :lol:) ako je iznutra šupalj

Sto se ovog prvog tice, uzeo je svoju bogom danau lepotu zdravo za gotovo - talenat ti ne vredi ako na nejmu ne radis... Dok je drugi radio na sebi...

Lepota je dobra stvar, mada je subjektivno-objektivne prirode pa sto je nekome bas lepo, nekome je samo lepo... I tako.... Ali iako je dobra i u krajnjoj liniji pozeljna stvar, nije presudna u odnosima...

Dzaba lepota i sve, ako nije potkrepljeno nekim unutrasnjim stanjem lepog duha i dobre duse. Ako toga nema, to je kao cek na milion dolara, bez pokrica. Dakle, ne vredi nista. :) Obrazovanje, i pamet je nesto sto ti niko nikada oduzeti ne moze, a lepota dodje i prodje. Super, ko je pritom lep fizicki, kao i duhovno ali taj spoj u jednoj licnosti je retkost. Ali nije da nema. Jer ne postoje pravila jer je pogadjate pravilo...da pravila nema. Duhovna lepota je nesto sto se nikada ne moze meriti fizickom, jer cak i ako neko nije posebno lepuskast ako je nesem srdascu drag, on je mio i dobije u nasim okicama neki izgled poput andjelka kakvog ali ko ima crnu dusu cak i da je lep kao Apolon, je kao boja koja bledi na suncevoj svetlosti. :kiss:

pa lepota je nekako relativan pojam... a i ako si negde zaglavio s nekim znachi da ti je taj lep. ne mora svima na svetu da bude lep-privlachan

ja bas ni ne znam sta je ta lepota... kad poredjash mnogo lepotica jednu do druge postanu dosadne... evo gledam ovu TV reviju i sve su mi iste lepe ali su kao lutke

mozda im i zavidim ali ipak sve su mnogo iste. :I

a ta zavodljivost je u dobroj meri stvar nekog stava a manje nekog rasporeda ushiju i noseva... obicno ti zavodljivi ljudi imaju neki opaki pogled :I a nekad su ovako i nepravilni... ma kome to treba

Poslednja izmena:
Meni je bitno da mi fizicki nije odbojan. E sad, da mora biti neki ljepotan, pa ne mora. Ali mislim da svi koji imamo iole nekog zivotnog iskustva vezanog za musko-zenske odnose, znamo da ono sto nam daje ugodu kad smo s nekim, seze daleko dalje od izgleda. Sarm, inteligencija, a nadasve stav prema samom sebi i prema zivotu, to je ono bitno. I potpuno se slazem da su oni koji su prosjecnog izgleda bili "primorani" vise ulagati u svoju "prezentaciju" da bi bili konkurentni. Jer uglavnom je prvi dojam onaj vizuelni.

Back