Fizička ili duhovna lepota žene?

Па мени је свака особа која поседује духовну лепоту и физички лепа. Морам стриктно ту направити разлику између лепог и атрактивног, то никако није исто.
Ко? Можда Јелена Ступљанин. Није да је претерано пратим али та жена ми делује "чисто" :)

Па мени је свака особа која поседује духовну лепоту и физички лепа.
Takođe. Zapravo, već dugo ne postavljam pitanje sebi da li mi se neko fizički dopada. Malo mi je i infantilno da na ljude oko sebe gledam kao da su Bogom dani da ih procenjujem, naročito ako o njima ne znam ništa osim ono što svako može da vidi golim okom.
Važna mi je duša, ono što, bilo muškarac, bilo žena, odluči da podele sa mnom ako za to ima prostora.
Ne znam kako bih neku poznatu ličnost mogla da procenim na duhovnom planu, ali možda bih glumicu Vesnu Trivalić mogla da pohvalim kao redak primer decentnosti, a ima mnogo razloga da pretpostavljam da je lepa i dušom.

U današnje vreme imam utisak da se prevelika pažnja poklanja samo fizičkoj lepoti,dok se zapostavlja duhovna ili unutrašnja lepota. Sve su ređe žene koje poseduju i jednu i drugu , pa me baš zanima , koje od javnih ličnosti možemo svrstati u obe kategorije, i fizički duhovno lepih žena. Zanimljivi su mi i muškarci koje privlači samo jedna od navedenih kategorija. Često čujemo izraze : nije lepa , ali ima ono nešto ili ,lepa je ali prazna . S druge strane na duhovnoj lepoti se može raditi a fizička lepota, (ovde mislim na prirodnu, ne fabrikovanu ) je već stvar nasleđa.
И једна и друга. Прва привлачи, друга осваја. Мада друга је важнија, јер без прве жена на неки начин и може освојити мушкарца, а без друге може само идиота. :D

Meni se ne dešava da kad nekoga vidim na ulici, pomislim kako je ružan/ružna. Mislim da je to prisutno isključivo kod pubertetlija, jer su okupirani svojim izgledom, zreli ljudi ne bi trebalo da tako posmatraju druge.

Desi se da nekoga nepoznatog primetim jer odskače od okoline u pozitivnom smislu, ali ni onda to nije lepota. Nego neka energija koja se vidi, privlači pažnju.

U današnje vreme se koriste izrazi :zrači, harizmatična, pozitivna . Pretpostavljam da ti izrazi objašnjavaju na šta se konkretno misli .Žena koja je i mudra i vesela i borac i emotivna, empatična , duhovita. Mogla bih još da nabrajam ali eto prilike, dopunite me .
Sve pobrojano nije duhovna lepota.
To sve što si nabrojala ima svaka prostitutka i svaka ringišpil devojka.
Znači pojma nemaš šta je duhovna lepota žene.Bar ne iz muškog ugla sasvim sigurno.

U današnje vreme imam utisak da se prevelika pažnja poklanja samo fizičkoj lepoti,dok se zapostavlja duhovna ili unutrašnja lepota. Sve su ređe žene koje poseduju i jednu i drugu , pa me baš zanima , koje od javnih ličnosti možemo svrstati u obe kategorije, i fizički duhovno lepih žena. Zanimljivi su mi i muškarci koje privlači samo jedna od navedenih kategorija. Često čujemo izraze : nije lepa , ali ima ono nešto ili ,lepa je ali prazna . S druge strane na duhovnoj lepoti se može raditi a fizička lepota, (ovde mislim na prirodnu, ne fabrikovanu ) je već stvar nasleđa.
A koja je razlika između prirodne lepote i što kažeš fabrikovane?
Nekoga to interesuje??
Ako si imala klempave uši pa operisala??
Nee.
A zašto javne ličnosti?
Opet klasičan ženski plićak.
Koga zanimaju javne ličnosti.
Pričamo uopšteno.
O ženi !

Back