Fiskalne kase

Koliko ja znam situacija je sledeca:

1. Vlada je donela jednu uredbu pre izvesnog vremena, ali ta uredba nije zadovoljavala odredjena vidjenja clanova komisije, te je uredba skroz na skroz promenjena i ceka se da ona izadje.
2. Ovlascenih prodavaca jos nema (niti ce ih jos biti sve dok ne izadje uredba, firme lokalizuju svoje masine po toj uredbi, predaju masine na atest, prodje odredjeni period za atest, pa se odobri itd itd). Vlada je htela da odredjenim (nenormalnim) depozitom smanji igrace na sto manji nivo, ali je valjda skinula taj depozit.
3. Dakle svaki tip masine mora da se atestira. Sta mislim pod masinom i kako se to radi u svetu: fiskalni stampac (jako dobro resenje) u kome se pamte transakcije a software na PC-u komunicira sa odredjenim komandama, fiskalne kase.
 
Mislim da su rešenja sa POS štampačima najbolja (za PC POS sisteme), jer se time omogućava korišćenje bilo kog softvera za POS.

Inače, priča o fiskalnim kasama je stara nekoliko godina i još uvek nije (ja mislim da i neće) zaživela. Setite se računa, prvih dana su svi uzimali i davali račune, okretali se okolo da se uvere da li smeju da ih bace i sl. Danas, da li znate gde (osim u velikim lancima maloprodaje) dobijate račun? U kojoj pekari ste zadnju put dobili račun? Na žalost, nema ova vlada niti država snage da se izbori da bude normalna...
 

Back
Top