Firefox 1.0

• Začetnik teme Začetnik teme Gizmo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Obzirom na to sta se ranije dogadjalo sa CD-ovima iz casopisa Mikro, verujem da je tih 4.7 MB mnogo sigurnije skinuti sa neta ;)

Inace FireFox je odlican, jedina zamerka (u odnosu na PR1) - promenili su poziciju 'x' dugmenceta za zatvaranje search bar-a, pa svi ljubitelji 'FireFox Modern' teme mogu isti da zatvaraju samo escape tasterom kad je fokusiran... Nadam se da ce to ispraviti autor teme...

Obzirom na to sta se ranije dogadjalo sa CD-ovima iz casopisa Mikro, verujem da je tih 4.7 MB mnogo sigurnije skinuti sa neta Wink

Inace FireFox je odlican, jedina zamerka (u odnosu na PR1) - promenili su poziciju 'x' dugmenceta za zatvaranje search bar-a, pa svi ljubitelji 'FireFox Modern' teme mogu isti da zatvaraju samo escape tasterom kad je fokusiran... Nadam se da ce to ispraviti autor teme...

:D Znao sam da ce se pravi ljubitelj Firefox-a javiti,btw kao sto sam i sam :lol:

Evo i ja ga probah, nisam hteo bete cekao sam prvu konacnu verziju. Kupio me je vec u prvih pola sata, stvarno je brz boli glava, zasad nisam primetio da pravi problem sa nekim sajtovima, a svidjaju mi se i opcije za bezbolni prelazak sa Netscapea ili Explorera.
Bice od ovoga nesto ozbiljno :wink:

Firefox 1.0 (konacna verzija) omogucen je za download preko Mozillinog sajta tek 09.11.2004.,tako da je Mikro-ov CD,koji je objavljen znatno ranije,ustvari PR (pred premijera).Konacna verzija je za sada sasvim OK,a sta ce biti kasnije,videcemo.

Agent Orange:
:shock:
Jel ja nesto greshim ili u FF nije rad sa vishe prozora kao u Operi?

Mozilla jos u svojim prvim korenima (pre nego sto je Opera i zvanicno izasla) imala je Tabbed browsing, tako da...

Ctrl + klik na link i eto ti novog tab-a... Ili middle mouse button... Ili ctrl+enter u address field-u...

Nema boljeg browsera od Mozilla-e, a FireFox je na pravom putu da ostavi svog 'taticu' svetlosnu godinu iza... Nikad necu shvatiti ljude koji koriste Operu - browser koji se em placa, em je gori i od IE-a po podrsci W3C standarda, em nema ni sopstven plugin sistem (uzeto od Netscape-a)...

IE ljudi koriste iz navike ili neznanja
Operu ljudi koriste jer su tamo naculi da je dobar browser, citati: iz pomodarstva
Mozilla (i derivate iste) koriste ljudi koji znaju razliku izmedju browsera i znaju sta je trenutno najnaprednije...

Simple as that...

Zashto mi se chini da je 1.0PR bio BRZHI od 1.0 ??
Narochito kod rada sa formama, combo boxovi su strashno spori. I dizanje FireFox-a sada traje vechnost.

Hm, neka bude da je ovo kod mene sluchajno i da to niko nije iskusio, bice mi drago

Incognito:
Ctrl + klik na link i eto ti novog tab-a... Ili middle mouse button... Ili ctrl+enter u address field-u...

Mozilla (i derivate iste) koriste ljudi koji znaju razliku izmedju browsera i znaju sta je trenutno najnaprednije...

Simple as that...
a, ne! FireFox bez extenzije nema PUN tabbed browsing! Neke strane mu se i dalje otvaraju u novom FFu, a ne tabu! Glupi FF! :evil:

zato ljudi koji znaju kako izgleda ozbiljan i kvalitetan surf koriste Maxthon, najnapredniji browser danasnjice!

jednostavno...

ZoNi:
Incognito:

Simple as that...
a, ne! FireFox bez extenzije nema PUN tabbed browsing! Neke strane mu se i dalje otvaraju u novom FFu, a ne tabu! Glupi FF! :evil:

zato ljudi koji znaju kako izgleda ozbiljan i kvalitetan surf koriste Maxthon, najnapredniji browser danasnjice!

jednostavno...

Mislim da se varas,...otvara i brows-uje i bez extenzija,a osim toga temu nisam otvarao da bi se ljudi OPET prepucavali koji je browser bolji vec jednostavno da objavim izlazak nove,pune verzije Firefox-a.Osim toga ne moras da budes "jednostavno" ironican."Jednostavno" nije primereno,..... :lol:

ma...

ako je link definisan sa target="_blank", FFox NECE otvoriti taj link u novom tabu, vec u novom prozoru! To se ispravlja jedino pomocu "tabbed" extenzije :(

uz to, jos uvek u FFu nije moguce koristiti Yahoo HTML email :(

Pa logicno je da nece otvoriti u novom tab-u - _blank means new window... comprende?

Medjutim, ako ti uradis ctrl+click (ili middle click) na link koji ima target="_blank", otvorice se u novom tabu umesto u novom prozoru...

Ne vidim sta tu ima lose i nepotpuno? Pa meni cesto zatreba vise prozora sa vise tabova - lakse je tako se organizovati (mada kako sam nacuo iz pouzdanih izvora, u sledecim verzijama dolazi group tabs i colored tabs, tako da mozes da grupises par tab-ova koji ce se pretvoriti u 'subtab-ove' odredjene grupe, a moci ces i da setujes boje za svaki tab kako bi se jos lakse snalazio u njima)...

Sto se Maxthon-a tice, to je samo IE sa sminkom (i to losom)... Ako tvrdis da je IE bolji, brzi, da postuje vise W3C standarda od FF-a, moram da ti kazem: NEMAS POJMA!... Ne bih da ovo pretvorim u jos jedan browser war, ali jednostavno ko tvrdi da je IE bolji od FF-a zasluzuje svaki demanti...

Sto se Yahoo webmail-a tice, FF sasvim odlicno radi sa njim sem sto oni ne prikazuju 'editor' u Mozilla browserima - to je problem sa Yahoo-om a ne FireFox-om - FireFox moze mnogo vise od stvari koje imas u Yahoo editoru za to je potvrda GMail (za koji se stavise preporucuje FireFox jer je IE isuvise slab i bagovit, a Opera i ne moze da prikaze sve ono)...

Stvarno ne bih da zapocinjem browser war, ali vecina ljudi koji kritikuje Mozilla/FireFox nije provela ni 5 minuta s' istim, niti zna mnogo o web-u, tako da zaista nisu kompetentni za takvo pitanje... Trenutno je FireFox najbolji browser - ako ga IE ikad stigne (u sta cisto sumnjam) nece mi biti problem da kazem da je IE najbolji browser - ja nemam navijackih tendencija, iznosim samo svoje zakljucke...

Incognito:
1. Pa logicno je da nece otvoriti u novom tab-u - _blank means new window... comprende?

2. Medjutim, ako ti uradis ctrl+click (ili middle click) na link koji ima target="_blank", otvorice se u novom tabu umesto u novom prozoru...

3. (mada kako sam nacuo iz pouzdanih izvora, u sledecim verzijama dolazi group tabs i colored tabs, tako da mozes da grupises par tab-ova koji ce se pretvoriti u 'subtab-ove' odredjene grupe, a moci ces i da setujes boje za svaki tab kako bi se jos lakse snalazio u njima)...

4. Sto se Maxthon-a tice, to je samo IE sa sminkom (i to losom)... Ako tvrdis da je IE bolji, brzi, da postuje vise W3C standarda od FF-a, moram da ti kazem: NEMAS POJMA!...

5. ko tvrdi da je IE bolji od FF-a zasluzuje svaki demanti...

6. Sto se Yahoo webmail-a tice, FF sasvim odlicno radi sa njim sem sto oni ne prikazuju 'editor' u Mozilla browserima - to je problem sa Yahoo-om a ne FireFox-om -

7. GMail (za koji se stavise preporucuje FireFox jer je IE isuvise slab i bagovit, a Opera i ne moze da prikaze sve ono)...

8. vecina ljudi koji kritikuje Mozilla/FireFox nije provela ni 5 minuta s' istim, niti zna mnogo o web-u, tako da zaista nisu kompetentni za takvo pitanje...

9. Trenutno je FireFox najbolji browser - ako ga IE ikad stigne (u sta cisto sumnjam) nece mi biti problem da kazem da je IE najbolji browser
1. hehe... porsupuesto komprende! :) medjutim, ja kad koristim tabbed browser, ja hocu da on BUDE TABBED! Potpuno i sasvim! Bez izuzetaka!

2. eh... znam to, ali ako vec kliknem na link i on mi otvori jos jedan FFox (koji potpuno ugusi slabije masine!), onda je vec "kasno" ;)

3. pricas o Maxthonu ili FireFoxu? :D

4. Maxthon - samo sminka (losa ili dobra) za IE? Pa, i nije bas! IE i Maxthon koriste istu rendering "masinu" (Trident, cini mi se)... Dakle, to su dva browsera koji dele zajednicku osnovu... Inace, izgled Maxthona je odlican (ne razumem zasto kazes da je los?)... Inace, ja IMAM POJMA, a IE *jeste* BRZI I BOLJI, mada FFox zaista bolje postuje W3C "standarde" (pod navodnicima, jer standard je ono sto vecina sajtova koristi, a tu je IE neprevazidjen!)

5. i obrnuto: ko tvrdi da je FFox bolji zasluzuje demanti, jer to ne moze da dokaze!

6. ne... to je problem FFa! U IEu to radi normalno - dakle, moguce je, a sad sto FF to ne ume, njegov je problem!

7. e, ovo prvi put cujem! Gmail koristim gotovo od samog pocetka, i ne vidim sta bi bila prednost FFa u odnosu na IE/Maxthon? Ko to preporucuje FF? Sta to IE ne moze, a FF moze (a tice se Gmaila)???

8. ja znam ponesto o Web-u :) a Netscape sam koristio od verzije 2... FireFox koristim jos od kad je bio Phoenih (mozda 0.2, ne garantujem)... Mozillu koristim od samog pocetka... eto, pomalo sam kompetentan... Nego, koliko ti koristis Maxthon, pa znas da je tako los? :)

9. definitivno NIJE najbolji, ali ima najveci potencijal, i to nikako ne poricem!

pozdrav! :)

Zna li neko sta mi se to desava sa mozillom? Problem se javlja da kad ocu da otvorim stranicu, pojavi mi se greska i pise "The connection was refused when attempting to contact www...com". Probao sam da je reinstaliram i opet isto.

Back