Quantcast

FINSKA PROFESORKA: Nad Srbima je izvršen genocid!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.202
22.12.2019. • Srbija Danas/Vesti-online
FINSKA PROFESORKA UZDRMALA REGION i OTKRILA KO NAM JE PODMETNUO "RAČAK": Nad Srbima je izvršen genocid!

"Nikada nije prekasno da istina pobedi!"

Nad Srbima je tokom prošlog veka izvršen genocid, a lažne optužbe da ste činili zločine u vreme raspada Jugoslavije deo su kampanje velikih sila kako bi opravdale svoje osvajačke ciljeve, kaže profesorka Pirko Turpeinen, ugledni psihijatar i nekadašnja funkcionerka finskih socijademokrata.

Turpeinenova je bila poslanica finskog parlamenta, ali i stručni saradnik u Komisiji za ispitivanje torture i kršenja ljudskih prava Saveta Evrope.

U javnosti je postala poznata po podršci generalu Ratku Mladiću o čemu je napisala i knjigu, a uveliko završava novu studiju u kojoj se bavi nizom događaja koji su obeležili raspad SFRJ. Među njima je i slučaj Račak, koji je pre dve decenije bio i povod za agresiju NATO na Srbiju.

Zahvaljujući vašoj koleginici Helen Ranti, u svet je otišla "istina" o srpskom zločinu u Račku?
- Ne smatram Helenu Rantu za koleginicu. Reč je o zubarki koja ne govori istinu. Slučaj Račak je veoma važan zato što je u pitanju bila provokacija da bi bombardovali Srbiju. Ali to je bila samo jedna u nizu provokacija nad vašim narodom. Zato će moja sledeća knjiga biti istorija holokausta i genocida nad Srbima, kako tokom Drugog svetskog rata, tako i u vreme ratova devedesetih i NATO okupacije Kosova.

Ipak, Vlada Finske je tada imenovala Rantu kao deo stručnog tima?
- Na poziv Slobodana Miloševića da pošalju stručan tim koji bi utvrdio okolnosti stradanja pojedinaca u Račku, finsko Ministarstvo spoljnih poslova je iz nekog razloga imenovalo Helenu Rantu, a ne, recimo, profesora Anti Pentila, vrsnog medicinskog forenzičara. Problem je što Ranta nije bila kompetentna da utvrdi činjenice. Njena odgovornost je u stvari bila da poruči autopsijske izveštaje koje su sačinili patolozi, ali ni to nije uradila. Umesto toga, ona je rekla ono što joj je instruisano da kaže od finskog i nemačkog ministarstva spoljnih poslova. Ono što je ona izgovorila nema blage veze sa istinom.

Istina je kasnije ipak obelodanjena?
- I pored činjenice da su rezultati obdukcije bili sakriveni, dve godine kasnije, stručnjaci, među kojima i profesor Pentila, imali su prilike da prouče tu dokumentaciju i objave nalaze u naučnom žurnalu. Reč je o žurnalu mojih kolega, stručnjaka forenzičke medicine. Pokazalo se da su Ranta i njene kolege izdali istinu.

Do kog zaključka ste došli istražujući ovaj slučaj?
- Medicinske činjenice i podaci o policijskoj akciji u pokušaju da izbaci teroriste iz sela, nikada nisu bili skrivani, već transparentni. Uostalom, u to su mogle da se uvere brojne TV ekipe, posmatrači Oebsa… Svi su bili prisutni tako što ih je upravo srpska policija pozvala da se svojim očima uvere u ono što se odigralo u Račku, 15. januara 1999.

Kome i zašto je bio potreban Račak?
- SAD i Nemačka, zajedno s drugim zemljama NATO, planirale su okupaciju čitave Jugoslavije. Uostalom, to nedvosmisleno pokazuje i Aneks B Sporazuma iz Rambujea. Ali predsednik Milošević je bio opredeljen za poštovanje međunarodnog prava i ustava svoje zemlje zbog čega nije mogao da prihvati takvu okupaciju Srbije. Podsetiću da su zemlje, članice NATO, prethodno ekonomskim sankcijama već ucenjivale Jugoslaviju i te ucene su trajale od 1992. Međutim, zemlja je opstajala. Zato države NATO nisu više videle alternativu svom planu osim da fizički osvoje prostor bombardovanjem. SAD su htele da naprave vojnu bazu na Kosovu i to su i uradile.

Da li ste upoznati da je na Kosovu jedan Srbin osuđen zbog negiranja navodnog zločina u Račku?
- Nije mi to poznato, ali me i ne čudi. Na Kosovu i ne postoji pravno društvo. Zločini prolaze nekažnjeno, a Sud za zločine OVK u Hagu ne funkcioniše dobro. Zapravo etničko čišćenje Srba se nastavlja i nije ni čudo što negiranje istine dominira u ovom slučaju.

Može li se i na koji način ta istina promeniti?
- Propaganda dominira zapadnim zemljama. Ima puno naučnih dokaza i knjiga koje prenose istinu, međutim, preovlađuje propaganda medija NATO, koja je već stigla i u filmsku industriju, literaturu i sport. Srbima je potrebno da se čuje njihova strana, kroz filmove poput onog o Jasenovcu ili nastupa uglednih ličnosti, kao što je nobelovac Peter Handke.

Da li je za tu istinu sada već kasno?
- Nikada nije prekasno da istina pobedi!

Srbima je većina Finaca angažovanih na Balkanu ostala u gorkom sećanju. Da li su u pravu?
- Sramim se ponašanja Helene Rante, njenog saradnika Martija Ahtisarija i Elizabet Ren. Propagandu je posebno podržao nobelovac Marti Ahtisari i to je imalo ozbiljan uticaj na Fince. Oni prosto veruju svom zemljaku, dobitniku Nobelove nagrade za mir. Elizabet Ren se pojavljivala u seriji dokumentaraca, listom sa muslimanske tačke gledišta. Ona podržava NATO i druge organizacije koje su u Finskoj zabranjene posle Drugog svetskog rata kao saradnici nacista, ali nisu više zabranjeni posle sloma Sovjetskog saveza.

Šta Finci uopšte znaju o događajima na Balkanu?
– U našim medijima dominira propaganda NATO. Mi nismo članica NATO, ali smo deo hibridnog rata čiji je centar u Helsinkiju. Mi smo i zemlja koja je pružila logistiku NATO, ali bez odluke parlamenta već kroz potpis komandanta armije. Dakle, ustav i međunarodno pravo imaju danas manji značaj nego, recimo, pre 20 godina. Sve to ima negativan uticaj na ljude, pa se ne može očekivati da oni saznaju i razumeju istinu.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Још један доказ да је ИСТИНУ немогуће сакрити јер: ИСТИНА ЈЕ КАО ВОДА - НАЂЕ ПУКОТИНУ !!!
 

Boris Grušenko

Elita
Moderator
Poruka
22.576
Још један доказ да је ИСТИНУ немогуће сакрити јер: ИСТИНА ЈЕ КАО ВОДА - НАЂЕ ПУКОТИНУ !!!

To je zla kob zapadnjačkih liberalaca, mrsno su plaćeni da debelo lažu što ih je ovih dana dovelo u veoma neugodan položaj da moraju da nastave sa lažima iako je svima postalo jasno kolike su one bile.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.202
Srbi u obliku sendvicara danas vrse genocid nad srpskim narodom. Teraju ga van granica.
Objavljen tajni dokument: Raspad Jugoslavije - SAD - Al Kaida
Izvor: Tanjug ponedeljak, 23.12.2019. |
Beograd -- Švajcarska obaveštajna služba objavila dokument u kojem navodi da su SAD u ratu u Jugoslaviji koristile paravojne snage iz kojih je nastala Al Kaida.

Kako prenose "Večernje novosti", SAD su u ratu u bivšoj Jugoslaviji koristile iste one paravojne snage uz pomoć kojih su prethodno ratovale protiv Sovjetskog Saveza u Avganistanu.

Te snage će kasnije poneti ime islamističke terorističke mreže Al Kaide, a na istim temeljima su se kasnije razvile i ostale terorističke organizacije militantnih muslimana, kao što je Islamska država, navodi se u dokumentima švajcarske službe za koje beogradski dnevnik kaže da su upravo dospeli na svetlo dana.

U dokumentima se navodi da su politička i medijska propaganda, koji su služili kao okvir za rasparčavanje bivše Jugoslavije, u međuvremenu dobro istraženi.
Ono što situaciju razlikuje od, recimo, rata u Iraku, jeste činjenica da brojni mediji i komentatori do danas nastoje da odbrane tadašnje zvanične verzije o okolnostima pod kojima se odvijao rat u bivšoj Jugoslaviji.

U dokumentima se, između ostalog, podseća i na slučaj masakra na sarajevskoj pijaci "Markale", za koji su prvobitno bile optužene snage bosanskih Srba, dok su kasnije u tom, kao i u nekim narednim slučajevima, oficiri misije UN u Bosni zaključili da su zločin najverovatnije sprovele bosanske vojne snage prema sopstvenom stanovništvu.
Švajcarci, kako prenose "Novosti", ukazuju na to da se u ratnoj strategiji ovaj zahvat naziva "napadom pod lažnom zastavom".
U dokumentima se navodi spisak propagandnih primera, kojima su mediji stvarali okvir za rat u Jugoslaviji i kojima su duboko uticali na javno mnjenje o suštini i karakteru tog sukoba.

U dokumentima se pod takvim primerima pominju "srpski logor smrti Trnopolje", "Markale", kao i Srebrenica, za koju se navodi da je "najtužniji vrhunac rata u Bosni".
 

Boris Grušenko

Elita
Moderator
Poruka
22.576
Pljuni to, sto pre, da se ne zagrcnes, sto ti isplivalo u ustima, fashistichu. Fasisticki izmet Vuqlerovog Nacional Komjunizma. :smeker:
Čarls Bukovski je negde napisao da svakog mislećeg čoveka pre ili kasnije optuže da je fašista.

Dodao bih da ga uglavnom za to optužuju prikriveni fašisti poput onog odvratnog Genšera koji je iz SS prešao direkt u liberale i postao ministar u vladi denacifikovane Njemačke.

A ti si samo jadnik koji se sav ubalavi dok napiše prosto proširenu i redovno glupu rečenicu.
 
Poruka
9.673
Čarls Bukovski je negde napisao da svakog mislećeg čoveka pre ili kasnije optuže da je fašista.

Dodao bih da ga uglavnom za to optužuju prikriveni fašisti poput onog odvratnog Genšera koji je iz SS prešao direkt u liberale i postao ministar u vladi denacifikovane Njemačke.

A ti si samo jadnik koji se sav ubalavi dok napiše prosto proširenu i redovno glupu rečenicu.
sve si u pravu, a naročito ovo na kraju :)
 

norge_srbin

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.530
A ti si samo jadnik koji se sav ubalavi dok napiše prosto proširenu i redovno glupu rečenicu.

Ja sam strasno glup. I primitivan. :ok:

To vama, eSeNeSeSu, nece pomoci da spasete jos onih 200 mio EURa sto imate kao EdePro po fazama potpisane ugovore za raketle i metle sa UAE i SA.

Ti, fasisticu, da, TI! Ti ces da im, tako pametan, odradis te ugovore, i da im napravis da Strsljeni lete. A ja cu da iebeN one qurcalete, one teenagerke, zadrugarke. Posto mi penis, jelte, glup, ali repu imam. :hahaha:

(ja vas qaram, pa vas ubijam u pojam. Namestili ste mi se, sjajno, bolje, da sam sam to zeleo, nije moglo) :lol:
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.