- Poruka
- 61.710

Zašto bi NATO napao Rusiju na njenoj teritoriji?nato da napane Rusiji iz Finske, Poljske ili Svedske nebi me cudili
Ердоган каже да "Турска не може да каже "да" чланству Финске и Шведске у НАТО, без увреде, то је немогуће" пише у данашњој Политици...прц!
Да Ердоган затеже а Финци и Шведи му се увлаче у буљу...какав циркузантски савез реци?Erdogan: Podržavam ulazak Kosova u NATO
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas u Ankari, posle sastanka sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, da njegova zemlja podržava i da će se zalagati za ulazak Kosova u NATO.
„Turska kao važna zemlja NATO-a ne vidi ništa loše u članstvu Kosova u NATO. Ne treba nam ničija dozvola da podržimo proces članstva u NATO. Preduzeli smo korake. Kao što što smo uradili u slučaju priznanja, tako ćemo učiniti za proces članstva Kosova u NATO“, rekao je Erdogan.
On je na konferenciji za novinare rekao da je Turska druga zemlja, posle SAD-a, koja je priznala nezavisnost Kosova, i da je mnogo doprinela tom procesu i da i dalje lobira da obezbedi što veće priznanje Kosova.
https://www.danas.rs/vesti/politika/erdogan-podrzavam-ulazak-kosova-u-nato/
Znači Erdogan bi da primi u NATO jednu državu van EU, van UN, sa polovičnim priznanjem, a ne da da u NATO uđu dvije članice EU sa jakim respektabilnim vojskama i visokim životnim standardom njenih stanovnika? Možda Erdogan zaista može zatezati i do jednog momenta odugovlačiti sa prijemom Finske i Švedske u NATO, ali ako neko misli da će ih i onemogućiti u tome, mogu samo reći da je blago rečeno naivan![]()
Kako vam samo ne dosadi.
Svaki od tih ratova je imao potpuno drukčiju pozadinu i uzrok, nemaju jedan vezu sa drugim,
iako postoje sličnosti.
Isto kao i današnja invazija Rusije na Ukrajinu nema veze sa tim ratovima,
iako postoje neke sličnosti.
Džabe mu se uvlače. Što se njih tiče bolje da mu ne dolaze pod noge da ih ponižava. Ima ko će da ga telefonski nazove i sve to dovede u red kad dođe vrijeme za toДа Ердоган затеже а Финци и Шведи му се увлаче у буљу...какав циркузантски савез реци?
nato da napane Rusiji iz Finske, Poljske ili Svedske nebi me cudili
Rekao Erdogan nešto u fazonu da Švedjani forsiraju teroriste.
.
Kad to kaže sultan od Idliba i Rake nekada.![]()
Pa i neće je pustiti. Uostalom i način izlaska iz NATO nije tako jednostavan. Ali to ne znači da će se Erdoganu ili nekom drugom političaru iz neke države NATO dopustiti da opstruiraju sam savez.Ne moze Zapad tek tako pustiti Tursku niz vodu vec mora da je tolerise iz nekoliko razloga. Medju najvecima je da je Turska 2 NATO sila po brojnosti, odmah iza Amerike.
Ne moze Zapad tek tako pustiti Tursku niz vodu vec mora da je tolerise iz nekoliko razloga. Medju najvecima je da je Turska 2 NATO sila po brojnosti, odmah iza Amerike.
a ona je naivna seoska mlada spremna na nagovor? nato tako ne funkcionise, turska ima da leti, mozda i madjarskaNe moze Zapad tek tako pustiti Tursku niz vodu vec mora da je tolerise iz nekoliko razloga. Medju najvecima je da je Turska 2 NATO sila po brojnosti, odmah iza Amerike.
Da drugacija turska administracija vlada vec bi sada gledali turske vojnike kako ginu u Ukrajini a sve mi govori da bi NATO rekao da nema nista sa tim iako bi je na to nagovorio.
ajd samo probaj da sagledes suprotno stanoviste:Европљанке/ни ће плаћати вишеструко скупљи гас само због интереса САД ....
Nebi me cudili da je to turska show, ali imamo da vidimoNe moze Zapad tek tako pustiti Tursku niz vodu vec mora da je tolerise iz nekoliko razloga. Medju najvecima je da je Turska 2 NATO sila po brojnosti, odmah iza Amerike.
Da drugacija turska administracija vlada vec bi sada gledali turske vojnike kako ginu u Ukrajini a sve mi govori da bi NATO rekao da nema nista sa tim iako bi je na to nagovorio.
Kako ce biti poslje 2023 hoceli Erdogan ostatiTurska se uklapa u ODKB više po svim parametrima.
Sultanizam, mržnja prema zapadu, jedino što Erdogan voli biti na dve stolice a i za NATO je strateški bitna zemlja jer je na jako dobrom položaju.
Ako pogledamo strateške pozicije Skandinavije i Turske nesumnjivo je Turska značajnija.
kakvo blesavo pitanjeZašto bi NATO napao Rusiju na njenoj teritoriji?