Finansijeri separatizma

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.411
Milorad Ekmečić
IZA zahteva za većom autonomijom Vojvodine, stvoren je projekat koji pretvara čitavu zemlju u slične autonomne regije.U ime demokratije, političkim nasiljem, stvara se istorijska fragmentacija države srpskog naroda. Zbog jedne pokrajine i mađarske manjine u njoj cela se Srbija razgrađuje.
Ovako za "Novosti" komentariše predlog novog statuta Vojvodine i najavljenu "visoku decentralizaciju" zemlje istoričar dr Milorad Ekmečić, autor studije "Regionalizam između slobode i novog nasilja".....Istovremeno,nemačka vlada finansira organizacije (FUEV, EZM),institute i projekte koji se bave problemima manjina (njihovom transformacijom u "etničke zajednice") i podstiču unutrašnje odvajanje i teritorijalne autonomije u drugim državama...///koliko vidim finansijer unistavanja srbije je poznat nasim vlastima.http://www.novosti.rs/code/navigate...ar&kword_add=milorad ekmecic, regionalizacija
 
Poslednja izmena:

Sanovnik

Buduća legenda
Poruka
34.839
OD uvek tvdim da Nemacka drzava stoji iza odvajanja vojvodine . Rade i ne staju . Ali mnogo je na nama . Drzava ima ingerencije da rasprsi vlazne mnemacke snove i to tako da nam svi evropljani cestitaju . Krajnje demokratski i krajnje na dobrovoljnim bazama .
 

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.411
- U svojoj poslednjoj knjizi "Dugo kretanje između klanja i oranja"napisao sam da je Vojvodina zamišljena da bude jedan evroregion, u zajednici sa još tri županije jugoistočne Mađarske i četiri rumunska okruga. Taj region bi imao teritoriju od 77.000 kvadratnih kilometara i 5.200.000 stanovnika - dakle, više nego Hrvatska i možda Srbija bez Vojvodine. Čitav projekat vodi "Društvo jugoistočne Evrope" iz
Minhena, a finansira nemačka vlada. Cilj projekta je da slični evroregioni stvore novu Evropu.Vojvodina je, dakle, zamišljena kao "eksperimentalno područje nove integracije", kojom bi se prevazišla podela na jedinstvene i suverene nacionalne države.* Akademik Čedomir Popov je, takođe za "Novosti" izneo isto gledište?
 

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.411
Za one sa slabim pamcenjem: Donatorska konferencija za Kosovo
11.Jul.2008, Izvor: B92
Na donatorskoj konferenciji za Kosovu u Briselu dogovorena je podrška od milijardu i 200 miliona evra. Evropski komesar za proširenje Oli Ren i predsednik vlade Kosova Hašim Tači otvorili su u zgradi Evropske komisije u Briselu donatorsku konferenciju za Kosovo. Na konferenciji, u organizaciji Evropske komisije,učestvuju države-članice EU, ali i više vanevropskih zemalja, poput SAD i Japana, i nekoliko međunarodnih organizacija.
Kosovo je, takođe, zatražilo prijem u MMF i Svetsku banku.
/sto im je tadic i omogucio.prim.prev./
 

BH. Srbin

Domaćin
Poruka
4.050
Jednom je Ekmečić izjavio da Kosovo nema pravo na nezavisnost jer su Albanci na Kosovo došli prije samo 300 godina. Isti taj Ekmečić treba da zna da su nekada Srbi u Vojvodini bili manjina. Po toj logici Ekmečića, Srbija se treba odreći ili Vojvodine ili Kosova...
 

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.411
Gluposti.Da su u pozadini aktuelne američke politike na Balkanu,strateški interesi SAD,tvrdi i profesor Majkl Čosudovski iz Insistuta Global Researcsh.Priznanje nezavisnosti Kosmeta je deo vojnog plana na relaciji SAD-NATO koji odgovora američkim strateškim ciljevima,navodi Čosudovski u autorskom tekstu.Bombardovanjem Srbije i izgradnjom Bondstila na Kosovu,Amerika je stvorila uslove za stalno vojno prisustvo u južnoj Evropi. S druge strane,naglašava Čosudovski, jedan od ciljeva formiranja Bondstila je i obezbeđivanje projekta izgradnje strateškog naftovoda izmedju Albanije, Makedonije i Bugarske,koji bi naftu iz Kaspijskog jezera trebalo da sprovede do Jadranskog mora i dalje do zapadne Evrope i SAD. Planovi za izgradnju Bondstila ugrađeni su u ugovor koji je Ministarstvo odbrane SAD još 1997. godine sklopilo sa firmom Kelog, Braun i Rut, koja je ćerka firma petrolejske kompanije Halibarton,na čijem je čelu u to vreme bio Dik Čejni,potpredsednik SAD,navodi Čosudovski.
 

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.411
Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) покренуло је 07. априла 2008.године информативни интернет сајт о аутономији Војводине,на адреси www.autonomija.info.Сајт се реализује у оквиру пројекта „Јавна расправа о Војводини”, који је подржала америчка фондација Национална задужбина за демократију –НЕД (National Endowment forDemocracy) и то је оно што је нарочито занимљиво. Хајде да размотримо каква је то фондација НЕД која подржава „Јавну расправа о Војводини” и НДНВ. Да ли она то чини због развоја демократије или се ту крију неки други интереси?
НЕВЛАДИНА А ВЛАДИНА
Национална задужбина за демократија (НЕД) је непрофитна организација коју финансира америчка влада с основним годишњим прорачуном од 30 милиона долара. Прорачун одобрава Конгрес на темељу извештаја НЕД-а о активностима које треба финансирати.
 

nikadvise90te

Ističe se
Poruka
2.016
OD uvek tvdim da Nemacka drzava stoji iza odvajanja vojvodine . Rade i ne staju . Ali mnogo je na nama . Drzava ima ingerencije da rasprsi vlazne mnemacke snove i to tako da nam svi evropljani cestitaju . Krajnje demokratski i krajnje na dobrovoljnim bazama .

Само бих додао :

У свим Центрима и Службама за Катастар непокретности широм Војводине, Земуну, Сурчину........., провођење промена у листовима непокретности се још од '45 води на двоструки начин катастар непокретности-грунтовница, тј зна се још увек ко су номинални власници, њихови наследници (уредно су обавештени о променама).......... национализованог земљишта
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.