filozofski fakultet u Novom Sadu

Poruka
17
Zanimaju me sledeca pitanja o ovom fakultetu,u vezi odseka za filosofiju.

1. Koliko je tezak prijemni (pismeni,usmeni)?
2.Da li se prijemni moze spremati iz knjige za gimnaziju?
3. Koliko je tesko da se zavrsi filozofija? Znam da to da zavisi od coveka do coveka pa iznesite svoja misljenja o tezini ispita na prvoj,drugoj,trecoj i cetvrtoj godini. Koji su to ispiti tezi,a koji laksi,da li postoje odredjeni uslovi da se poloze neki ispiti itd.
4. Sta se radi na vezbama? Da li izlazite na tablu na vezbama? Da li prozivaju?
5. Koliko primaju studenta?
6. Da li se informatika opsirno radi,da li ima programiranje (paskal,delfi) ili samo neke osnove (word,excel itd.)
7. Koliko su obimne knjige iz kojih se uci?
8. Da li su obavezna predavanja i koliko dugo vremena se provodi na faksu?
9. Ako se prebacujem s jednog na drugi faks da li mogu ponovo da budem na budzetu?

Nije težak prijemni.Treba da ideš na pripremnu nastavu u aprilu-gimnazijske knjige su nedovoljne.Ispiti nisu teški,
profesori jesu-matori kleptomani (:mrgreen:)...Vežbe rade asistenti i nisu bog zna šta-koliko ja znam,a kakve prozivke i table? Kažu ti koju njihovu
zblanutu knjižurinu zbrdozdolnu da učiš i to ti je to...Informatika jedan od solidnijih predmeta jer im tu PMF,a knjige su im
ne obimne,već debele i peglu...Predavanja su obavezna za studente,ali ne i za profesore.Možeš da budeš na buđetu i na drugom faksu,
ako ispuniš uslove-broj bodova-a samo nema "prebacivanja" već ponovni upis.
Savet-upiši nešto konkretnije! Filozofiju ni profesori ne smatraju ozbiljnom...:hahaha:
(Ybg,drugari,dečko treba da je pravilno informisan...:lol:)
E,da...Od profe Đinđića ni p nije ostalo tamo...:roll:

Poslednja izmena:
Sta milis da upisem nesto konkretnije?
I na informatici jel rad na racunarima ili teorija?
Jel mogu da prebacim engleski sa tehnoloskog fakulteta ukoliko sam dao?
Jel teska logika?
Koliko ispita mogu da prebacim iz godine u godine da bih ostao na budzetu?
Koliko je ispita potrebno da bi se preslo u drugu godinu?

Upisuj ti nesto konkretnije, neko programiranje, upisi neki jezik ( ne engleski naravno), ne znam, bilo sta - filozofiju upisi kad se sredis, ako bas oces za svoj gusht.
Prijemni nije bio tezak, ne znam da li je jos uvek isti, godina je proslo....ucilo se iz knjige za srednju ( ako ucis iz KOlarica, a preporucila bih da ucis iz KOlarica, ne spominji iz koga si ucio jer iz nekog razloga nemirisu doticnog) skolu plus ako si hteo, mogla se kupiti Peroviceva Istorija filozofije na faxu ( svakako ce ti trebati ako mislis da studiras filozofiju, nerazumljiva je ko sam vrag al ko te pita sta mislis). Secam se da su morali da organizuju tri kruga upisna da bi se popunila sva slobodna mesta.
Informatiku imas i boza je. ima i teorije i praxe, nesto da odradis, par zadataka, uvek mozes dati nekom da ti odradi ako te bas frka.
Filozofiju nije tesko zavrsiti, osim ako nisi lenjo dupe

Hvala na odgovorima! Ali ja imam nazovi problem sto zelim da ucim o onome sto je opste,totalno sam neusmeren prema tim konkretnijim zanimanjima. Sve od cega drustvo ima ogromne materijalne koristi ja to ne bih radio. Jako opsirno posmatram stvari. Ukoliko bi neko krenuo da mi prica o coveku,ja bih ga pitao sta je to i zasto postoji,a kad bi mi on rekao da ne zna zasto postoji ja bih krenuo sam da mozgam. U medjuvremenu sam bio u biblioteci na filozofskom fakultetu.Pogledao sam neke knjige,tu Perovicevu Istoriju filosofije i izgledala mi je zanimljivo,takodje i od Sopenhauera svet kao volja i predstava,ona je preobimna,ali bibliotekar jer rekao kako ce te knjige onog ko upisuje pratiti kroz celo skolovanje tako da necu morati celu da je naucim u prvoj godini,ima punih 600 stranica.

Hvala na odgovorima! Ali ja imam nazovi problem sto zelim da ucim o onome sto je opste,totalno sam neusmeren prema tim konkretnijim zanimanjima. Sve od cega drustvo ima ogromne materijalne koristi ja to ne bih radio. Jako opsirno posmatram stvari. Ukoliko bi neko krenuo da mi prica o coveku,ja bih ga pitao sta je to i zasto postoji,a kad bi mi on rekao da ne zna zasto postoji ja bih krenuo sam da mozgam. U medjuvremenu sam bio u biblioteci na filozofskom fakultetu.Pogledao sam neke knjige,tu Perovicevu Istoriju filosofije i izgledala mi je zanimljivo,takodje i od Sopenhauera svet kao volja i predstava,ona je preobimna,ali bibliotekar jer rekao kako ce te knjige onog ko upisuje pratiti kroz celo skolovanje tako da necu morati celu da je naucim u prvoj godini,ima punih 600 stranica.

Pa kad imas 18 godina :D
Pitaće de starost bre de je bila mladost.
I ne mislim ništa loše, čitaj ti filozofiju, upiši je uostalom ako hoćeš jednog dana. Ali šta ćeš posle? Radićeš ko nastavnik u školi, eventualno novinar. Znači opet ćeš doći na ' korisna zanimanja'.
Jedino kao si baš ambiciozan i pucaš na mesto profesora na faxu i ako ti je želja da ideš u tom smeru. To je onda ok, ali valjalo bi da jako voliš filozofiju da bi išao u tom smeru a ne samo da si je upisao zato što si neusmeren prema konkretnim zanimanjima :)
Srećno i da budeš zadovoljan šta god odlučiš.

Back