- Poruka
- 494
Da li ste uocili Mann-ov odnos prema lepoti i ljubavi? Posto je Smrt u Veneciji velikim delom autobigorafsko delo da li mislite da je Gustav fon Asenbah u stvari Mannov alterego?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
anakin:ja sam prvo bila ubedjena da je to Gustav Maler (kompozitor)...
a onda sam posle pogledala film Maler i tu je scena iz Smrt u Veneciji! da li je neko provalio? traje mozda par sekundi...
da li ima nekog da mi resi ovu dilemu?
ehm, ne bih rekla da je ljubav prema coveku u pitanju nego bas ljubav prema lepoti i mladosti...
darby 8:Pa znate kako,slazem se sa vama......Imam puno licnih asocijacija na delo,mada vam moram napomenuti da sam ja novelu citala prilicno davno,tako da mi se neke sopstvene slike mesaju sa scenama iz istoimenog filma...Mozda je bolje film i ne gledati,jer nekako potisne autenticnu sliku...Ja nisam analizirala delo u svom postu,uostalom nije se to od mene ni trazilo,da dam licni utisak.Pa naravno da ga imam! Samo sto se nije ispoljio dovoljno,jer se ,da vam pravo kazem ,nisam ni trudila.Sto se jezika tice,imate podrsku moje mame.NE,nije sala.Dobijala sam i slusala vec iste kritike o negovanju lepote i cistote maternjeg jezika,ali ja sam ipak pripadnik generacije koja je odrasla na anglosaksonskoj kulturi i muzici,pa sam kao kolektiv podlegla opstoj klimi menjanja jezika...mozda i manje nego mnoge moje kolege...Mislim da i u samoj SANU postoje 2 struje oko "ocuvanja"jezika.Valjda i tu treba naci meru,a ne bih da politizujem ovo pitanje. Sada sam stvarno umorna,tako da je moj odgovor prilicno kratak.A sto se tice samozadovoljenja ega, pa bas mi je forum mesto da ga tu hranim;znate, mislim da ce broj mojih postova na ovom forumu ostati prilicno mali.Bez zelje da bilo koga uvredim,jer svi smo mi razliciti,ja sam na ovaj forum dosla bas iz suprotnih razloga......Znate,ako ste u ovoj zemlji zena,a uz to jos i lepa zena,a imate bar nesto da kazete,pa vas jos(ne daj boze!) zanima politika,morate svima da se pravdate i da trpite glupe komentare,sto jednom lepo rece Biljana Srbljanovic,mozda zaista treba da se preorjentisem na modni(zenski)kutak,strikanje i kuvanje,s obzirom da nemam sta da kazem.Brisem ja sa ovog foruma........A sto se tice filoloskog fakulteta,kakve tu osobe studiraju,verujte mi,jako biste se razocarali,bar sto se nekih katedri tice...Opsta kultura-nula,citanje-nula,sad je jos gore.......bar na mojoj katedri.Mrtvo more....od prozaicnosti......Sem ljudi sa svetske,tesko biste nasli sagovornike i za Mesu,i za Andrica,i za Crnjanskog........Cudno,ali je tako...Ljudi jure da nauce strane jezike,steknu diplome,i to je to,jasno i pragmaticno!Nije to za vas,vi mislite........a to je vec problem,samo po sebi.....eh,pa dosta sam vas nahvalila.............sad cete jos vise da se uobrazite....Odoh sad,mislim da ste bili savrseno u pravu u poruci od ranije............ovaj forum je besmislen! Jedini izlaz je rad na sebi,a to svi moramo sami,tu nema ventila poput ovog,tu nemamo gde da izmaknemo.......zato je valjda i najteze,ali jedino dostojno COVEKA. Pozdrav,D.